Pokud přemýšlíte nad tím využít služby profesionálního psychologa, nacházíte se v náročné životní situaci nebo si chcete jen průběžně zkvalitnit život a rádi byste získali chvilku prostoru pro sebe a srovnání myšlenek, jsem zde pro vás. Využít mé služby můžete ať už v soukromí a bezpečí mé poradny, tak při procházce přírodou.
Jsem kvalifikovaný psycholog, terapeut a kouč. Psychologie je moje velká vášeň, dává mi velký smysl pomáhat lidem žít jejich život podle vlastních hodnot, intenzivně a úspěšně. Psychologii jsem vystudovala na Karlově univerzitě a své terapeutické dovednosti dále rozvíjím v terapeutickém gestalt směru.
# Jaký je styl mé práce?
Dlouhodobě se zabývám tím, jak pomoci člověku žít šťastnější a co nejvíce naplněný život. Psychologii vidím jako jednu z možných cest, jak k takovému životu dojít.
Charakteristický je pro mne přijímající a laskavý přístup a moji klienti často oceňují, že nemám tendenci je ani jejich blízké soudit a hodnotit, ale daří se mi jejich situaci pochopit. Společně pak hledáme možná východiska a zlepšení. Můj přístup je zaměřený na rozvoj, řešení a pohled do budoucna.
Důležité pro mne je, aby práce se mnou pro Vás byla opravdu užitečná. Proto se zaměřuji především na vědecky ověřené psychologické směry a metody, které kombinuji podle toho, co právě potřebujete.
# Proč byste mi měli věřit, že to co dělám, dělám dobře?
Mou hlavní kvalifikací je to, že jsem psycholožka, mám vystudovanou jednooborovou psychologii na Univerzitě Karlově v Praze. To vnímám jako velkou vědomostní a dovedností základnu. Kromě toho mám zkušenosti s dětmi a rodiči ze svého působení na Lince důvěry Dětského krizového centra, které je zaměřeno hlavně pro děti týrané, zneužívané a zanedbávané. Je to práce, která mě dovednostně zpevňuje asi v jedněch z nejnáročnějších situacích, které člověk může řešit.
Mám také zkušenost jako z korporátního prostředí, kde jsem podporovala vzdělávání a osobností rozvoj pracovníků (Siemens, Letiště Praha, RM gastro..) či jako učitel, lektor a mentor na vysoké škole (VŠEM). V těchto prostředích oceňovali lidé především rozvoj v oblastech emoční inteligence, asertivity, řešení konfliktů, zvládání stresu a sebekoučování.
Sama také dbám na neustálý vlastní rozvoj, proto mám za sebou velkou řadu nadstavbových kurzů a rozvojových programů. Mezi ty hlavní patří probíhající 6letý psychoterapeutický výcvik, absolvovaný kurz kompletní krizové intervence, program Mindfulness-based stress reduction, externship párové terapie zaměřené na emoce a další.
# Jak to celé probíhá? Co mám čekat?
Pokud budete mít zájem využít mé služby, můžete se buď objednat přes kalendář zde nebo mi můžete napsat na marika.rezabkova@gmail.com. V případě setkání v poradně (Revoluční 8, Praha 1) Vám zašlu instrukce, jak se ke mne dostanete a nabídnu vám krátký telefonický hovor pro vzájemnou orientaci (s čím přicházíte, na co byste se chtěli zeptat vy mne). V případě walk and talk setkání se v hovoru kromě toho domluvíme na místě setkání a trase, kterou společně půjdeme. Pokud by Vám telefonování nebylo příjemné, je možné zůstat u písemné komunikace.
Poté se již v domluveném čase potkáme a budeme na sebe mít vyhrazený čas. Bude zcela na Vás o čem budete chtít mluvit a jak budete chtít tento čas využít. Určitě ode mne nečekejte žádný tlak. Mou velkou zásadou je, že si přeji, aby se klient u mne mohl cítit bezpečně a uvolněně.
Nebojte se na mne obrátit s jakýmkoli tématem, byť i takovým, který si nejste jisti, zda je vhodný či dostatečně vážný pro terapii. Můžeme spolu situaci zkonzultovat v každém případě. :-)
O mně
# Jaký je styl mé práce?
# Proč byste mi měli věřit, že to co dělám, dělám dobře?
# Jak to celé probíhá? Co mám čekat?
Hlavní léčená onemocnění
- Stres
- +4 a11y_sr_more_diseases
Pacienti, které ošetřuji
Dospělí
Děti (Pouze na některých adresách)
Psychoterapie
Terapeutovna
Revoluční 8, Praha 110 00
Názory pacientů se rychle objeví
Napište svůj první názor
Už jste navštívili Mgr. Marika Řežábková? Podělte se o svůj názor. Ostatní pacienti budou vděční za pomoc při výběru nejlepšího specialisty.
Přidejte svůj názor
Psychologové v okolí