Mgr.
Psycholog
Terapeut
o specializacích
Brno 1 adresa
Když rozum ví, ale tělo reaguje dál... Kdo zažil úzkosti, panické ataky, fobie nebo trauma, dobře ví, že pouhé rozumové vysvětlení potíží často nestačí. Jako psycholog a hypnoterapeut proto pomáhám klientům, kteří už nechtějí o problémech jen mluvit. Naší spolupráci dáme od prvního setkání jasnou strukturu a směr. K reálným změnám budeme ale vždy kráčet bez tlaku, s respektem k vašemu vlastnímu tempu.
Nepracujeme jen s názvem potíže. Důležité je pochopit, co vaši reakci spouští a udržuje. Propojuji psychologické porozumění s cíleným využitím hypnózy (se zohledněním kognitivně-behaviorálních principů) – ne jako pasivní „uspání“, ale jako praktický nástroj pro práci s automatickými reakcemi.
Chci vidět výsledky ve vašem běžném životě. Nestačí mi, aby se vám ulevilo jen u mě v křesle. Zajímá mě, co se mění mezi setkáními. Spolupráce má mít jasný směr a průběžně ověřitelný posun.
O mé praxi:
Absolvoval jsem jednooborové studium psychologie a hypnoterapeutický výcvik v rozsahu více než 600 hodin (ČR, Slovensko, USA).
V soukromé praxi působím od roku 2017 a uskutečnil jsem více než 10 000 hypnoterapeutických sezení.
Na rezervační platformě Reservio mám přes 700 ověřených klientských hodnocení (průměr 4,9/5).
Na první konzultaci probereme vaše očekávání a případně se rovnou pustíme do práce na vašem zadání.
www.hypnozavbrne.cz
Psychologická konzultace ONLINE
Psychologická konzultace OSOBNÍ
Hypnóza
Jana Babáka 2733/11, Výšková budova, Brno-Královo Pole, Brno 612 00
Způsoby platby (soukromé návštěvy)
- Nespolupracujeme se zdravotními pojišťovnami
- Účinnost léčby
- Snaha pomoci
- Ordinace
Lou
Už je to nějaký ten pátek, co jsem se k panu Illemu dostala na doporučení. Hledala jsem hypnoterapeuta a povedlo se – po úvodní konzultaci jsem se začala vracet pokaždé, když narazím na situaci, kterou sama nedokážu dobře zpracovat nebo v ní nevidím výsledky, jaké si představuji. Z každého setkání odcházím jako znovuzrozená – sebevědomější, lehčí a zářící. Moc oceňuji jeho vytříbený humor a cit pro to, kdy ho použít – i na terapii se člověk může od srdce zasmát.
Mgr. Jan Ille
Dobrý den, moc děkuji za Vaši recenzi. Často na sezeních komentujete s podivem, jak se najednou složité problémy zdají být v hypnóze naprosto jednoduché a jasné. Těší mě, že to takto vnímáte, protože to je přesně cíl mé práce.
Kvalitní, bezpečná a odborná hypnoterapie hypnoterapie totiž nemá vypadat jako drama z amerického filmu. Rád to přirovnávám k ledovci – mým úkolem je odpracovat si tu obrovskou, složitou část pod hladinou a hlídat všechny podvědomé procesy tak, aby pro vás byla terapie zcela bezpečná a komfortní. Vy díky tomu zažíváte jen tu klidnou špičku ledovce: pocit, že je vše jasné, přirozené a snadné. Jsem moc rád, že odcházíte s pocitem lehkosti a že se daří. Jan Ille
T
Tom
Poprvé jsem vytočil číslo v prosinci když už jsem po několika dnech depresí nebyl schopný ani pracovat, což bylo u člověka který zahání depresi prací zničující. Teď mě jen mrzí, že jsem se neodhodlal dřív a zbytečně jsem si tyto stavy prožíval. Po první schůzce se mi velice ulevilo a nejen to. Dostal jsem chuť k jídlu se kterou jsem se trápil několik předchozích dní. Jelikož jsem měl problémů hodně, pan Ille mě upozornil, že bude třeba více schůzek. Jelikož jsem viděl po hypnóze zlepšení, neváhal jsem a začal s jeho pomocí na sobě pracovat. Pan Ille mě naučil že člověk musí chtít sám se svými stavy něco dělat a ono to pak jde. Abych to zkrátil, prošel jsem velký kus cesty, za poměrně krátkou dobu. Ukázal mi totiž zkratku, nebo spíš možná ten správný směr. Naučil jsem se řešit své problémy a stavy a získal novou naději na normální život. Za to jsem velice vděčný.
Mgr. Jan Ille
Dobrý den, Tome, děkuji za vaši otevřenou a upřímnou recenzi. Jsem rád, že hned první sezení přineslo úlevu, ale ještě více si vážím toho, jak skvěle jste pochopil naši další spolupráci.
Často se setkávám s mýtem, že hypnóza je kouzelné tlačítko, které vše vyřeší za hodinu. Ve skutečnosti se ale lidské problémy často nabalují jako sněhová koule a je potřeba je systematicky rozklíčovat vrstvu po vrstvě. Zvládli jsme tento komplexní proces takto svižně a v řádu měsíců právě proto, že jste byl ochotný na sobě systematicky pracovat a převzít zodpovědnost. Výsledek, kterého jste dosáhl, je skvělý. Ať se vám daří dál! Jan Ille
RZ
Pana Ille navštěvuji pravidelně a výsledky se dostavují. Spokojenost.
Mgr. Jan Ille
Dobrý den, moc děkuji za vaši recenzi. Mám velkou radost, že se výsledky naší pravidelné práce dostavují. Na naší spolupráci si cením toho, že postupujeme systematicky a v bezpečném rámci. Terapie někdy otevírá hluboká a náročná témata, a právě ta jistota, že na to nejste sám a že každý, i ten nejtěžší moment společně odborně a bezpečně zpracujeme, je pro trvalé zlepšení naprosto klíčová. Těším se na naše další setkání. Jan Ille
Vendula
U pana Illeho jsem absolvovala během dvou měsíců zhruba deset sezení, z nichž většina proběhla v podobě online terapií a konzultací. Původně jsem se na něj obrátila v domnění, že mi pomůže samotná hypnoterapie, ale nakonec pro mě byly mnohem cennější právě konzultace, ve kterých se projevily jeho letité zkušenosti a lidský přístup. Dokázal mě skvěle navést tak, abych si utřídila myšlenky, uvědomila si, co moje psychika doopravdy potřebuje, a nebál se můj problém pojmenovat. Je to terapeut, který člověka do ničeho netlačí, ale pomůže mu najít cestu k léčbě. Doporučuji každému, kdo potřebuje ukázat směr. V současnosti vedu plnohodnotný šťastný život bez jakékoliv podpůrné léčby.
Mgr. Jan Ille
Dobrý den, Vendulo, děkuji za upřímnou recenzi. Mám radost, že se vám daří dobře a žijete plnohodnotný život bez nutnosti další podpory. V rámci terapie považuji za důležité přizpůsobit se tomu, co v danou chvíli člověk skutečně potřebuje. Jsem rád, že jsme společně našli ten správný směr. Přeji vám jen to nejlepší. Jan Ille
Pavla
V práci mě povýšili, nadšení bohužel dlouho nevydrželo, protože přišla noční můra v podobě prezentací před před velkým množstvím lidí. Jakmile se blížila řada na mě, úplně jsem stuhl, zrudl a měl totální výpadek paměti. Nepomohlo ani doma trénovat ani se to naučit nazpaměť dopředu, dva dny předem uz jsem nemohl v noci spát od stresu. Už jsem nevěděl co s tím, hypnóza u pana Jana Illeho mi nakonec vytrhla trn z paty. Prvních 5 sezení jsme odbourávali staré bloky, v hypnóze jsme se vrátili až do období na škole apod. Postupně se to dost výrazně zlepšovalo, ale ještě to nebylo úplně na 100%. Pak jsme další 3 schůzky pracovali dosti jinak, posilovali jsme pozitivního emoce a sebevědomí. Teď už je strach je pryč. Když si teď před lidi stoupnu, cítím se uvolněně, prezentaci si užívám a mám radost, že jim můžu předat to, co umím. Práce byla svižná a afektivní, hypnózu u pana Illeho rozhodně doporučuji!
Mgr. Jan Ille
Dobrý den, Pavlo, moc děkuji za recenzi. Vyřiďte prosím manželovi, že mě těší, jak skvělých výsledků jsme společně dosáhli. Odstranění strachu z veřejného vystupování je často proces, ale jeho odhodlání se vyplatilo. Mám radost, že si teď prezentace užívá a může naplno prodat své schopnosti. Ať se Vám daří! Jan Ille
Martin
Skvělý hypnoterapeut. Byl jsem na doporučení a predčil očekávání.
Mgr. Jan Ille
Dobrý den, Martine, moc děkuji za recemzi. Mám vždy velkou radost, když samotná hypnóza předčí očekávání a ukáže se, jak efektivní tento terapeutický nástroj dokáže být. Jsem rád, že vám proces takto vyhovoval. Ať se vám daří! Jan Ille
Martina
K panu Illemu jsem začala chodit již před lety. Mám chronické bolesti. V souvislosti s tím jsem trpěla úzkostmi a panickými atakami. Nechápala jsem, co se mi děje. S panem Illem jsme postupně prošli a "pročistili" traumatické zážitky. I když se jednalo často o osobní až intimní témata, dokázal vždy navodit atmosféru, že se člověk cítil bezpečně o věcech mluvit a následně se necítil zahanben či nijak souzen. Já jsem hypnoterapii vždy měla se silnými prožitky v těle. Často pocit, jak kdyby se přeskupovaly vnitřní orgány. Holt něco bylo silně zažraného. Ať jsem přišla s jakýmkoliv tématem, věnovali jsme se mu. Dostala jsem často úplně jiný vhled a zažila takové ty aha momenty. Při mé vnitřní roztěkanosti u něj oceňuji jeho vnitřní klid a když je to vhodné, tak i odlehčení situace lehkým vtipem a humorem se zachováním naprosté profesionality. Dokáže případně doporučit i jiné specialisty, případně lékaře, pokud usoudí, že by to člověka mohlo posunout dále. Moc děkuji.
Mgr. Jan Ille
Dobrý den, Martino, velmi si vážím vaší upřímné a detailní recenze. Pracovat s vámi byla vždy velmi zajímavá a smysluplná cesta.
Hypnóza je sama o sobě především nástroj – může být sice velmi rychlá a efektivní, ale z mého pohledu je vždy klíčové to, jak a kým je vedena. Skutečně kvalitní a trvalé řešení nevznikne během jednoho izolovaného sezení, vyžaduje poctivou práci v kontextu celého životního příběhu člověka. Proto jsme i my ušli kus cesty při zpracovávání zásadních a náročných témat. Velmi si vážím vaší odvahy nezastavit se jen u samotných úzkostí, ale podívat se do hloubky na staré vzorce, vztahy i hranice a pustit se společně do celkové revize vašeho života.
Když tělo uvolňuje dlouhodobý stres a traumata, často to doprovází přesně ty výrazné fyzické vjemy uvolnění, které jste zažívala. Jsem také rád, že se nám v poslední době podařilo vaše potíže správně analyticky zmapovat a propojit naši práci s lékařskou péčí specialistů. Výsledky, kterých dnes dosahujete, jsou odměnou za vaši vytrvalost. Ať se vám nadále daří.
Veronika
Spolupracovat s panem Illem na posouvání se kupředu jak pomocí hypnózy, tak díky poznatkům na základě jeho zrcadlení během hovoru, je za mě velmi cenná a pomocná zkušenost. Hypnózu využívám zejména k osobnímu rozvoji pro uvědomění si překážek, které si člověk způsobuje dost často sám. Uvědomit si, proč je člověk dělá a jak to celé změnit je mnohdy velmi zdlouhavý a bolestivý proces. Skrz pomoc pana Illeho to umí být záležitost několika hodin terapie a následně osobní zodpovědnosti za udržení nastolené změny.
Děkuji za jeho laskavý přístup a nezaměnitelný smysl pro humor, kterým mi vždy pomůže přesně v momentu, kdy je potřeba.• Mgr. Jan Ille – Psycholog a hypnoterapeut • Hypnoterapie •
Mgr. Jan Ille
Dobrý den, Veroniko, děkuji za recenzi. Dotkla jste se velmi důležitého bodu – změna hlubokých vzorců a překážek bývá klasickou cestou často během na dlouhou trať a dokáže být dost bolestivá.
O to větší mám radost, že právě díky naší práci s hypnózou se nám daří tyto zdlouhavé procesy přeskočit a vyřešit podstatu problému svižnějším tempem během několika schůzek. Velmi si také vážím toho, jak skvěle přebíráte osobní zodpovědnost za udržení těchto rychlých změn. Těším se na další spolupráci! Jan Ille
David
Nedělaly mi dobře výšky a rozhledny, hlavně ty, kde jde vidět na schodech dolů. Ale i nakole, kde byla najednou otevřená krajina nebo sráz to bylo ještě horší. Vadilo mi to kvůli synovi, že jsem chtěl byt na fotbale kvůli němu a fandit, ale už i na tribuně se mi točila hlava a dělalo se mi zle, bylo to utrpení. Pan Ille se velice vyzna, posunujw se to svižně dopředu, na tribuně už dobré, na kole v kopcích už víceméně skoro ok, hypnózu můžu doporučit.
Mgr. Jan Ille
Není třeba akceptovat žádné strachy a je dobře, že jste se rozhodl jim čelit. Ať se Vám daří!
Kamila
Dlouho jsem hledala terapeuta, který by mi pomohl s mými úzkostmi a panickými atakami. Pan Ille byl můj čtvrtý a poslední pokus. Obnovil mou důvěru v terapie, nabil mě pozitivní energií a pochopila jsem, že můj problém je řešitelný. Společně jsme našli cestu k mým obávaným AD, které umožnily rychlejší efekt terapie. Po půl roce léčby jsem zpět v normálním životě, s energií a nábojem, jaký jsem nikdy neměla. Ataky vymizely úplně, úzkosti se dostavují pouze ve „zdravé“ míře, absolutně minimálně, v situacích, kdy se mě snaží varovat a já je umím interpretovat. Na terapie plánuji v menší míře stále docházet pro udržení stavu a „vychytání“ drobností. Děkuji.
Mgr. Jan Ille
Jsem rád, že jste to nevzdala ani při svém čtvrtém pokusu o terapii. To, že jste se naučila dešifrovat, jaký signál se za úzkostí skrývá, je obrovský krok kupředu. Jsem rád, že máte svou energii zpět.