Rut Vovsová
Praktický lékař - gynekolog

Na Žvahově 19/379, Praha 15200

• Tři roky jsem k paní doktorce Vovsové docházela s neustálými problémy (velmi nepříjemné infekce apod.), při prohlídce sice byla milá, ale téměř se mnou nekomunikovala. Po prohlídce mi vždy předepsala nějakou mastičku nebo tabletky (střídaly se tak tři druhy, z nichž žádný nezabíral, nebo zabral pouze na velmi krátkou dobu) a poté řekla, že dále uvidíme, co řeknou testy. Když jsem následně volala kvůli výsledkům, pokaždé mi bylo řečeno, že je vše v pořádku a ať se objednám zase za rok. Samozřejmě jsem přišla dříve, protože - jak už jsem zmínila, žádný z předepsaných přípravků mi nepomohl. I přesto se tento kolotoč opakoval několikrát. Až na doporučení kamarádky jsem poslala na vyšetření i přítele, jestli nemůže být původcem mých problémů on (ačkoliv neměl žádné potíže) - nakonec opravdu byl (šlo o ureaplasmu), ale na tuto možnost mě nikdy paní doktorka neupozornila, ačkoliv jsem později zjistila, že je to celkem běžné. Šla jsem tedy s touto informací za paní doktorkou, řekla mi, že daná bakterie ale nezpůsobuje mé potíže, nicméně testy mi udělala, ale pozor - vyšly negativně. Rozhodla jsem se tedy navštívit jiného gynekologa, vše jsem mu popsala, načež mi řekl, že není možné, abych tu ureaplasmu neměla, ale že se na ni těžko testuje a proto, až mi bude testy dělat on, musím přijít s plným močovým měchýřem, protože jakmile bych ho před testy vyprázdnila, počet bakterií by se rapidně snížil a nemusela by se infekce prokázat (toto mi ale paní doktorka vůbec neřekla a proto jsem se klasicky před prohlídkou a provedením testu u ní došla vyčůrat, proto u mě nebyla ureaplasma prokázána). Při první prohlídce mi nový pan doktor ještě ke všemu ihned řekl, že mám viditelně vážný zánět - paní doktorka Vovsová mi nikdy nic neřekla. Výsledky nových testů potvrdily ureaplasmu a ještě ke všemu chlamydie, takže jsem tři roky trpěla chronickými záněty, aniž by byla hledána jejich příčina.

• Praktický lékař - gynekolog Jiný  •

• Přešla jsem k paní doktorce na doporučení a jsem nadmíru spokojená. K mé předchozí doktorce jsem chodila nerada a byla jsem vždy nervózní. K paní doktorce Vovsove se mi chodí úplně jinak. Paní doktorka je velice příjemná a milá a má velmi lidský i profesionální přístup. Je pečlivá. Sestřička je také velice příjemná.

• Praktický lékař - gynekolog  •

• Paní doktorka je milá a přátelská a připadá mi férové napsat, že část mé rodiny s ní má dobré zkušenosti. Já osobně bohužel ne. Během dospívání, v době, kdy jsem trpěla poruchou příjmu potravy, mi předepsala silný hormonální lék na "nabuzení" menstruace. Učinila tak bez toho, že by mě nebo mou matku (která byla taktéž přítomna) varovala, o jeho možných účincích - včetně výrazného nárůstu váhy.
    Pro paní doktorku to možná bylo zabití dvou much jednou ranou - naskočení menstruace a vyřešení biologického problému (nízká váha), nicméně mě následný nečekaný a opravdu rychlý nárust váhy, na který jsem absolutně nebyla mentálně připravená, málem poslal do dalšího relapsu. Bylo to v době, kdy jsem se snažila začít léčit a postupně dobrovolně nabrat, ale psychicky jsem ještě nebyla v úplně stabilní situaci. Chápu, že paní doktorka není ani psycholog, ani odborník na poruchy příjmu potravy, nicméně z naší konverzace jasně vyplynulo, kde "asi" vězí problém. Pokud by mě nebo alespoň mé rodiče o tom, že můžu po lécích rychle nabrat, poučila, mohli jsme se na to připravit a ušetřit se toho, že jsem se zděšená z toho, jak rychle váha naskakuje, málem propadla zpátky. Případně se rozhodnout, zda se do něčeho podobného vůbec v dané situaci chceme pouštět. Věřím, že motivace na její straně byla dobrá, ale málem tím způsobila mnohem více škody než užitku. Já osobně jsem jí po této zkušenosti přestala důvěřovat a přešla k jinému odborníkovi.

• Praktický lékař - gynekolog  •

• Paní Doktorka je velice ochotna, vyšetřuje pečlivě a nadstandartně se pacientovi věnuje. Dosud jsem nepoznala lepšího gynekologa.

• Je to nejlepší gynekoložka, u které jsem zatím byla, ať již z hlediska odbornosti ale i z hlediska přístupu k pacientovi a informacím.

• Jen těžko si dovedu představit pečlivější a zodpovědnější paní doktorku, milejší asistentku a příjemnější prostředí. Jsem pacientkou této ordinace již 12 let a doporučila jsem ji bez obav mnoha svým příbuzným a známým, nikdo si nestěžoval, naopak. A doporučuji i nadále. Marie Muchová

• Jsem překvapená pozitivními hdonoceními. Paní doktorka je sice hodná, ale neléčí příčinu, nýbrž symptomy. Neustále od ní dostávám (i další mé příbuzné a známé) recepty na stále stejné léky (masti, čípky) plné škodlivých látek, z nichž mnohé jsou hodnoceny jako pravděpodobné lidské karcinogeny a mohou velmi negativně ovlivnit např. vývoj plodu. Dané léky navíc hubí kromě "zlých" bakterií i ty "hodné", takže ve výsledku způsobují víc přoblémů než jich vyléči a člověk se dostává do začarovaného kruhu (přesně to farmaceutické firmy chtějí). Když se ptám na možné příčiny gyn.problémů, jen krčí rameny a usmívá se. Neuklidní, vždy se tváří spíše tragicky, i když oznamuje dobrou zprávu. Po vyšetření prsů, o které jsem si musela sama několikrát říct,oznámila: Já MYSLÍM,že to je v pořádku. Není nadšená z toho, že odmítám hormonální antikoncepci a stále znovu mi ji nabízí, aniž by se zmínila o jakémkoli z jejích rizik. Sestřička navíc nezřídka předává recept a oznamuje výsledky vyšetření na chodbě před zraky a sluchy dalších pacientek.

• Paní doktorku vřele doporučuji, prodělala jsem u ní dvě těhotenství a byla jsem s její péčí naprosto spokojena. Vždy mi všechno vysvětlila, žádný můj dotaz ji nikdy neobtěžoval. Navíc v ordinaci vládne pohodová atmosféra, velmi příjemná je i paní asistentka.

• Paní doktorka odbornice, ale asistentka je poněkud nepříjemná, k tomu psaní zpráv ručně a pacient zprávu ani nedostane. Poněkud nemoderní.

• I

Naprosto vynikající lékařka po stránce odborné i lidské. V ordinaci vládne příjemná atmosféra,kterou umocňuje hezké prostředí a milá paní asistentka.Paní doktorka je velmi laskavá, dovede trpělivě pacientovi naslouchat,poradí,uklidní, veškerá vyšetření provádí pečlivě a zároveň velmi jemně.Jsem si jista, že zde je pacient opravdu v té nejlepší péči.