Poskytuji individuální poradenství a psychoterapii v centru Brna pro děti, dospělé i páry. Dlouhodobé zkušenosti mám hlavně s klienty s úzkostnými poruchami ( generalizovaná úzkostná porucha, panická porucha, fobie, obsedantně -kompulzivní porucha.). Pracuji dále s klienty s depresivními projevy, s klienty s nízkým sebehodnocením, klienty, jež mají problémy ve vztazích, v kolektivu a v neposlední řadě s klienty špatně snášející stresové situace.
Vystudovala jsem speciální pedagogiku se zaměřením na dramaterapii na Univerzitě Palackého v Olomouci a výcvik v Kognitivně Behaviorální terapii, kterou je protkaná šest let i moje praxe. Slovo "kognitivní" v názvu souvisí s myšlením a vnímáním, slovo "behaviorální" s chováním. Tato terapie se zaměřuje na aktuální prožívání a chování. V této terapii mění klient svá přesvědčení, využívá se zde teorie učení - co je naučeno, lze i odnaučit, dochází k nácviku dovedností a vystavování obávaným podnětům. V terapii se příliš nezabýváme minulostí, pouze pro zjištění kořenů schémat chování, které mohou být pro úspěšnou terapii klíčové. Dále se zabývám mindfulness, kdy za nedlouho dokončím výcvik. Tato metoda se k přístupu KBT velmi hodí a dle mého názoru, je nutné si pro kvalitnější život, některé z technik osvojit, čímž vás v terapii provedu. Ráda Vám empatickým přístupem pomůžu s Vašim problémem. Nabízím příjemné prostředí v centru Brna s krátkou objednací dobou.
Více O mně

1 400 Kč

Alžběta Vacková
Poradenství, Psychoterapie

Dvořákova 13, Brno-střed, Brno 602 00

Způsoby platby (soukromé návštěvy)

• Hotovost

• Snaha pomoci
  • Účinnost léčby
  • Podrobné vysvětlení
  • N

Paní Alžběta je empatická a bystrá. Poměrně rychle jsem se v její blízkosti uvolnila a nedělá mi problém mluvit o svých problémech otevřeně. Mám pocit, že mi opravdu naslouchá, její rady jsou věcné a praktické. Pomáhá mi dívat se na mé obtíže jiným úhlem pohledu. Docházím k ní už rok a půl a za tu dobu se mé obtíže výrazně zlepšily a já díky tomu vedu kvalitnější život. Jsem velmi spokojená a děkuji!

• Poradenství, Psychoterapie psychoterapie  •

Paní terapeutka je velmi empatická a profesionální. Dokáže skvěle naslouchat a na mé podněty reaguje trefně a s pochopením. Její reakce mi vždy pomohou vidět věci z jiného úhlu. Domácí úkoly, které od ní dostávám, jsou praktické a pomáhají mi pracovat na sobě i mimo terapii. Za dobu, co k ní docházím, došlo k podstatnému zlepšení.
    Určitě doporučuji.

• Poradenství, Psychoterapie psychoterapie  •

Paní terapeutku Vackovou vřele doporučuji! Velice mi pomohla v náročném období, postavila mě na nohy a směřovala k zamyšlení, co je opravdu důležité. Zároveň mě i zocelila při náročných jednání. Je přímá, taktně, ale věcně mě vždy nasměruje správným směrem. S pomocí její podpory a přístupu věřím a cítím, že se mi daří lépe. Děkuji a už se těším na další návštěvu a posun!

• Poradenství, Psychoterapie psychoterapie  •

Paní terapeutku určitě doporučuji. Zcela správně odhadla, jaká forma terapie mi pomůže vyřešit můj problém.

• Poradenství, Psychoterapie psychoterapie  •

Paní terapeutku maximálně doporučuji. Je skvělá, lidská, dává úkoly, reálné tipy ke zlepšení.

• Poradenství, Psychoterapie psychoterapie  •

Psychoterapie s paní Vackovou vřele doporučuji! Docházím k ní již téměř rok a za tu dobu vnímám velké pokroky a reálné změny k lepšímu. Oceňuji především její lidský přístup a zadávané úkoly, které plním mezi sezeními.

• H

Paní terapeutku mohu doporučit, vyslechne a nabídne nový pohled na věc, vše vysvětlí. Sezení se nese v příjemné atmosféře.

• Z

Styl komunikace a přístup paní terapeutky mi velmi vyhovuje, protože není pasivní, a donutí mě se zamýšlet. Od začátku, co jsem k ní začala chodit, jsem zaznamenala změnu. Pomáhají mi i “domácí úkoly”, díky nim porozumím sama sobě i mým problémům.

• A

U paní Alžběty mi velmi vyhovuje její komunikace, která je lehce konfrontační (preferuji spíš, než když někdo pouze přikyvuje). Rychle pojmenujeme problém a jsou nabídnuty proaktivní techniky, jak na něm pracovat.

• I

Za půl roku terapií jsme s paní Vackovou odvedly velký kus práce na mnoha tématech. sezení mi výrazně pomohla pochopit, jak nyše mysl funguje, a díky tomu zvládnout úzkosti a celkově si utříbit své potřeby a hranice.

7 odpovědí poskytnutých lékařem na otázky pacientů na ZnamyLekar.cz

Dotaz ohledně péče

Jen prosím tedy jeďte doplním otázku - kde přesně Vás najdu, o jaký druh terapie se přesně jedná, jak dlouhé je jedno sezení a jaká je cena a kolik minimálně terapií v jakém časovém rozmezí je potřeba uskutečnit? Děkuji za odpověď. M.B.

ODPOVĚĎ LÉKAŘE:

Mgr. Alžběta Vacková

Dobry den,informace jsou na strankach.Pokud mate konktetni dotazy prosim email.Hezke dny.AP

Panická porucha.

Dobrý večer.Potřeboval bych pomoci zvládat panickou poruchu.Mohu se na Vás obrátit?

ODPOVĚĎ LÉKAŘE:

Mgr. Alžběta Vacková

Dobrý den, ano, prosím více na mém emailu.Děkuji.AP

Prohlížet všechny odpovědi