Odhadovaná doba odpovědi:

Nabízím psychologickou poradenskou a terapeutickou pomoc v těžkých životních situacích, při poruchách nálady, v emočních, vztahových či pracovních krizích, při dlouhodobých obtížích psychických i somatických, při obtížích spojených například s úzkostí, strachem, neporozuměním nebo ztrátou smyslu života. Můžete se na mě obrátit, pokud vám psychicky není dobře, rádi byste tomu porozuměli a pokusili se společnou prací o podporu a změnu.

Jmenuji se Alžběta Michalčíková, jsem klinická psycholožka a psychoterapeutka s dlouholetou praxí v psychiatrické nemocnici a na somatických odděleních a svou soukromou psychologickou praxi provozuji od roku 2009. Kromě terapeutické dlouhodobější spolupráce poskytuji také poradenskou péči (i pro děti a páry), včetně krizové intervence. Vzhledem k dlouhodobé praxi v psychiatrické léčebně jsem schopna zachytit vážnější psychické problémy svých pacientů včetně psychiatrických diagnóz. V těchto případech úzce spolupracuji s kolegy psychiatry a dokážu nabídnout svým klientům vhodnou péči. (odborný profil naleznete níže).

Psychoterapie je pro mne tvořivá práce. Využívám ráda práci s příběhy, archetypy, představami, sny, mýty a pohádkami, symboly i kresbou a fantazií. Řídím se samozřejmě vždy volbou klienta a způsoby práce nikdy nevnucuji :-) V rámci terapie pracuji s metodou SANDPLAY, kterou považuji za velice užitečný a efektivní nástroj při terapeutické práci. Více se o ní dozvíte na webu mé soukromé praxe http://psychoterapie-brno.weebly.com/.

---------------------------------------------

Odborný profil: Záruka poskytování odborné péče na základě širokého a obsáhlého vzdělání a zkušeností: Magisterské studium psychologie na FF MU ( r.2000), jsem atestovaný specialista a absolventka 1400+ terapeutických hodin (výcvik, supervize...) a získala jsem také řadu zkušeností a oprávnění pracovat různými metodami na více než 60 certifikovaných seminářích a kurzech. Celoživotně se vzdělávám a terapeuticky pracuji kombinací katatymně imaginativní psychoterapie a jungiánské analytické psychoterapie.​

Více O mně

Od 1 400 Kč

Alžběta Michalčíková
Psychoterapie a psychologická ambulance

Pekařská 44, Brno-střed, Brno 602 00

Způsoby platby (soukromé návštěvy)

• Hotovost

Nejčastěji zmiňované pacienty

• Snaha pomoci
  • Účinnost léčby
  • H

Paní Alžběta mi zásadním způsobem pomohla s několika problémy, které mě nesmírně trápily. Díky její péči jsem se s nimi vyrovnala natolik dobře, že teď je ve mě odvaha, pochopen

í toho, o co šlo, a chuť do života, kterou jsem roky postrádala.
    Paní Alžběta Vás nesmírně inteligentně, trpělivě a s pochopením provede úskalími a nechá Vás přijít si pod jejím vedením na to, co je se sebou potřeba udělat a jak.
    Nesmírně si vážím její péče a toho, že jsem mohla být její pacientka.

• T

Nikoho lepšího jsem za 20 let všelijakých terapií nepotkala. Myslela jsem, že už se mnou nic nehne. A to jsem se sakra spletla. Za 9 měsíců jsme odvedly víc práce než za posledních 12 let.

• Psychoterapie a psychologická ambulance individuální psychoterapie  •

Docházela jsem k paní Michalčíkové cca půl roku, po kteréžto době jsem sezení ukončila. Měla jsem dobrý pocit z řešení některých témat, která mě trápila, a již jsem neviděla důvod pro další odborně vedenou terapii. Velmi mi vyhovovalo, že komunikovala způsobem, který byl pro mne srozumitelný a také si neustále udržovala přehled, jestli se skutečně chápeme. Člověk se mohl vypovídat a zároveň byl velice empaticky naváděn k tomu, aby na své problémy byl schopen nahlédnout 'zvenčí' a sám si klást otázky (a třeba si i odpovědět). Sezení jsou vedena se soustředěním na klienta. Paní Michalčíková má velice lidský přístup, svou práci - pomoc druhým - má evidentně ráda a vy to cítíte :o) Bezproblémová organizační stránka sezení.

• V

Oceňuji profesionální a lidský přístup, jednání s citem a zároveň na rovinu a bez zbytečných okolků. A hlavně spoustu potřebné trpělivosti.

• Z

Maximální spokojenost. Dostala jsem veškerá vysvětlení, které jsem celý život hledala. Lidský přístup a obrovské zkušenosti.

• Psychoterapie a psychologická ambulance  •

Úžasný, lidský přístup. Je velice empatická, pohotová. Kolikrát mám pocit, že jsem spíše u kamarádky, jak je mi s ní dobře. Ale co je nejdůležitější, paní psycholožka je opravdu profesionál na svém místě. Díky ní jsem nalezla způsob, jak pracovat s uzkostmi a ty v podstatě vymizely. Jsem jí velice vděčná. Děkuji.

• T

S pani psycholozkou mam vyborne zkusenosti. Na sezeni chodim vice nez rok a muj psychicky stav se vyrazne zlepsil. Vrele doporucuji!

• Psychoterapie a psychologická ambulance individuální psychoterapie  •

• Pani Michalčíková mi veľmi pomohla pozrieť sa na vlastný život z inej perspektívy. Vedela neodsudzovať a preto som sa cítil u nej veľmi bezpečne. Naše stretnutia mi pomohli viac si vážiť sám seba. Vždy sme sa vedeli dohodnúť v prípade náhleho zrušenia alebo presunu termínu. Ďakujem!

• jiné místo Jiný  •

• Paní Michalčíková má velmi povzbuzující přístup. Ze setkání s ní člověk odchází pochopen, obohazen, naplněn, odhodlán a podpořen. Je velmi stabilní, silná a její postoj nabije člověka jistotou a vírou v dobrou budoucnost. Doporučuji.

• online konzultace - termín dohodou  •

• Jako zde všichni ostatní i já mohu paní Michalčíkovou vřele doporučit :-) Její neotřelý důvtip a prozíravost mě vždy nakopnou tím správným směrem. I když k ní přicházím zlomená a v zoufalství, odcházím se světlem v očích, neuvěřitelné. Moc mi pomohla a těším se na další spolupráci.
    Je skvělým odborníkem na pravém místě.

• online konzultace - termín dohodou  •

Mgr. Alžběta Michalčíková

Moc Vás zdravím a děkuji za milá slova :-)
    Někdy člověk bojuje a bojuje a zapomíná, že si taky potřebuje odpočinout. Neuvědomuje si, že to není jeho slabost, že už nemůže dál , ale že "něco" v něm, co ho má moc rádo, se stará, aby se nevyčerpal úplně. No ano, ono to navenek sice může vypadat, že stojíme, ale my víme, že to je právě to, co je teď zapotřebí a že až nabereme sil, půjdeme dál.
    Budu ráda dál u toho, když máte světlo v očích ;-)

Vaše AM

19 odpovědí poskytnutých lékařem na otázky pacientů na ZnamyLekar.cz

Dobrý den. Před několika dny 2.5. mi doma náhle z ničeho nic zemřel manžel. Bylo mu 54 let. Nikdy se s ničím neléčil byl silný a zdravý
.... Osudného dne rikal ze je mu špatně ale abych zavolala lékaře mi neřekl. Byla jsem nějaký čas v koupelně a když jsem se vratila ležel manzel v bezvedomi…

ODPOVĚĎ LÉKAŘE:

Mgr. Alžběta Michalčíková

Dobrý den, četla jsem Váš dotaz i reakci kolegyně, se kterou jistě souhlasím. Ráda bych možná ještě zmínila, že okolnosti, které popisujete a tak nečekaná ztráta, která neumožnila se na odchod…

Jsem na dně a uzavřela jsem se a užírám se nevím co mám dělat pomoz te mi prosím,děkuju

ODPOVĚĎ LÉKAŘE:

Mgr. Alžběta Michalčíková

někdy je člověku mizerně má pocit, že s tím nedokáže nic udělat. Někdy se dějí v našich životech takové události, že reagovat na ně zhroucením a depresivně je přirozená reakce…

Prohlížet všechny odpovědi