Mgr. Lucie Polcarová

přijímá nové pacienty

Psycholog · Více o specializacích

Číslo licence : IČO: 24449407

Odhadovaná doba odpovědi:

Poskytuji poradenství v oblasti životního stylu a seberozvoje s prvky psychoterapie.

Mgr. et Mgr. Lucie Polcarová, Ph.D. Psycholožka v psychoterapeutickém výcviku pod supervizí.

Ráda se vzdělávám a hledám souvislosti mezioborově. Vystudovala jsem jednooborovou psychologii na UPOL a kvalitu potravin a výživu na VETUNI.

Zaměřuji se především na oblast rodičovství a rodinných vztahů, ale věnuji se také dalším tématům lidského života, jako je stres, úzkosti, změna role, problémy ve vztazích a komunikaci. Ráda se s Vámi zaměřím na jakékoliv období a téma, které potřebuje podporu a porozumění.

Do individuálních sezení přijímám dospělé, dospívající a maminky s miminky.

Jsem frekventantkou třetího z šesti let psychoterapeutického výcviku v postmoderní psychoterapii (Gaudia, akreditováno ČAP, IPVZ), která vychází ze systemického, narativního a dialogického přístupu. Tento způsob práce je nedirektivní, respektující a zaměřený na fungování v rodině i na osobní příběh klienta. Pracuji pod pravidelnou supervizí, která je důležitou součástí mé profesní praxe.

Původně pocházím z oboru výživy a potravin, kterému jsem se věnovala přes deset let. Tento zájem si nesu i do své současné práce – zajímá mě, jak mohou výživa a životospráva ovlivňovat psychickou pohodu člověka a zohledňuji v práci celkový životní styl klienta.

Kromě psychologie a psychoterapeutického výcviku se také dlouhodobě vzdělávám a zabývám těmito oblastmi: respektující komunikací a výchovou, partnerskými vztahy, stresem, psychosomatikou, Montessori pedagogikou, seberozvojem atd.

Mým cílem je být průvodkyní na cestě k větší spokojenosti, porozumění a změně – s respektem k tempu, potřebám a jedinečnosti každého člověka. Ať už je Vaše téma jakékoliv.

Více O mně

Pacienti, které ošetřuji

Dospělí (Pouze na některých adresách)
Děti od 15 let (Pouze na některých adresách)

Typ návštěv

• Psychoedukace

Lucie Polcarová
HEL.P. Lucie Polcarová

Metodějova 6, Brno-Královo Pole, Brno 612 00

Způsoby platby (soukromé návštěvy)

• Bankovní převod

Telefonní číslo

605 25...

• H

Hana

S terapií mám velmi dobrou zkušenost. Velmi si cením empatického, lidského a zároveň profesionálního přístupu. Umí vytvořit bezpečný prostor, ve kterém se člověk může otevřeně vyjádřit bez pocitu hodnocení.

Má skvělé postřehy a výborně si pamatuje i věci, které jsem zmiňovala dříve – často lépe než já sama. Dokáže je citlivě propojit s tím, co řešíme aktuálně, a upozornit na souvislosti, které bych sama neviděla.

Velmi mi vyhovuje i způsob, jakým terapii vede. Když potřebuji především vyslechnout, dá mi prostor a skutečně naslouchá. Zároveň ale ve vhodnou chvíli věci vysvětluje, pojmenovává a nabízí další úhel pohledu. Díky tomu pro mě terapie není jen možností se vypovídat, ale především cestou k lepšímu porozumění sobě samé. Z každého sezení odcházím s dobrým pocitem a hlavně s pocitem skutečného posunu. Velice doporučuji.

• HEL.P. Lucie Polcarová •  •