Leoš Bárta
Praktický lékař gynekolog

Rybova 5/1592, Opava 74601

• Chodím k panu doktorovi velice dlouho, jsem s ním po odborné stránce velice spokojena. Problémů jsem měla dost, časté záněty, opakovaně se vracely, cystu, špatný nález na čípku a vše řešil hned a hledal vhodná řešení. Byla jsem v jeho péči také v době těhotenství a taktéž si nemůžu na nic stěžovat.Nevzpomínám si ani na extra poplatky, nic šíleného. Sponzorský dar jsem za těch patnáct let dala jednou a to 200Kč. Nikdy ho ze mně nemámil, prostě se zeptá, zkusí to. Ví, že jsou lidé, kteří neumí říct ne. To stejné je i s léky či spíše doplňky stravy, vždy si nechám vysvětlit, o co se jedná a řeknu, že si to rozmyslím a popřípadě si pro ně příjdu jiný den, pokud se mi zdá, že k něčemu jsou. Je fakt, že tohle dealerství mi moc morální nepříjde, ani požadavky na sponzorské dary, ale tady se prostě každá z nás musí naučit říkat ne, děkuji nechci. V dnešní době se na nás takové žádosti valí ze všech stran. Pan doktor dokáže podle mě velice dobře dobře odhadnout, u koho může uspět a to je jediná věc, na které by měl pan doktor zapracovat.

• Dobrý den, tak já k panu Dr chodím už 7-8let a jsem velmi spokojená...vždy mi poradí, udělá si na mě čas, zodpoví všechny mé otázky..nikdy jsem od něj nechodila zklamaná či naštvaná...neměnila bych určitě...v těhotenství se o mě staral jak o královnu,takže palec nahoru a za mě doporučuji...a sestřička, skvělá milá ženská :-) do ordinace se vždy vracím s úsměvem a bez stresu a tak to má být!

• K panu doktorovi chodím už 5 let. Jsem s ním docela spokojena. Když mi třeba něco bylo a nerozuměla jsem tomu, tak mi všechno vysvětlil a vždy mi se vším poradil. Už hodněkrát se stalo, že jsem (svoji vinou) přišla v blbý den, kdy jsem nebyla obědnaná, byla zrovna doba, kdy byly sona, nebo tak a on mě vždycky ochotně vzal. A jinak myslím, že poplatky jsou dnes všude (a bude to ještě horší) ale zdraví je vždy na prvním místě.

• Chodím k panu doktorovi necelé 3 roky a několikrát jsem musela na vyšetření k jinému lékaři, abych se dověděla, co mi vůbec je. Ze začátku byl milý a vtipný, ale s postupem času jsem zjistila, že se jen honí za penězmi a o pacientky mu tolik nejde. Nemá na ně čas. Vždy mne (i jiné pacientky, co jsem slyšela) odbyde buďto napsáním drahých léků z jeho ordinace, nebo vám sdělí, že tomu nechá volný průběh, že si máte koupit čaje a vitamíny a mít nohy v teple. Tohle se mi stalo hodněkrát. Pak kvůli přetrvávajícím problémům jsem zašla k jinému gynekologovi a tam mi našli třeba cystu nebo hned prasklinu u vývodu močové trubice, kterou pan Bárta po třech vyšetřeních neviděl. Jsem opravdu nespokojena. Nikdy se pořádně nedozvím, jestli mi něco je a navím pokaždé mi řekne na stejný problém něco úplně jiného. A na závěr se mi vysmál, ať si klidně jdu zase k jinému lékaři, že mi nic není !!! A bylo..

• Nový pan doktor, který převzal ambulanci za paní doktorku Pěničkovou, je velice příjemný. Já se taky obávala, po tolika letech, kdy jsem chodila jen k ní, jsem měla pochopitelně obavy navštívit lékaře - muže. Je to naprosto zbytečná obava, odcházela jsem s velmi dobrým pocitem a jsem ráda, že jsem nepřešla jinam.

• Myslím si, že pan doktor je velice ochotný pomoci a poradit s jakýmkoliv problémem. Má profesionální přístup a myslím si, že i jeho ordinace je velice dobře vybavená kvalitními, lékařskými přístroji. Sestřička je moc milá a patří mezi vždy usměvavé lidi.

• Jsem pacientkou pana doktora od svých 16ti let, nyní je mi 35 a nemohu jinak, než velmi chvalně reagovat na těchto stránkách. Pan doktor je sice "svéráz", ale veškeré problémy, které jsem u něj řešila (ať už v těhotenstí, či mimo něj), mi byly velmi srozumitelně vysvětleny a odborně vyřešeny. Myslím si, že se pacientkám dostatečně věnuje a opravdu je vyslechne, což je pro mne velmi důležité.Je odborník a profesionál. Sestra je rovněž velmi příjemná a ochotná.

• Pan doktor je dobrý,je pravda,že někdy má ty své nálady,ale to se dá přežít a mohu říct,že od doby kdy čekám miminko se ke mě chová velice hezky,je ochotnej,šetrnej a příjemnej.Poplatky se u nho sice platí třeba za návštěvu tatínka u ultrazvuku,ale to je asi normální.Pana doktora doporučuji.A v ordinaci je i skvělá sestřička:-)

Velmi dobrý lékař, nemám pocit, že bych obtěžovala, vždy mi zodpoví všchny otázky. Šetrné vyšetření. Sestra je velmi hodná a milá. Opravdu doporučuji.

• E

Naprostá spokojenost

Odpovědi

2 odpovědí poskytnutých lékařem na otázky pacientů na ZnamyLekar.cz

Dobry den. Po porodu jsem mliko měla ale nešlo mi kojit tak jsem po par dnech vzala prášky a mliko zastavila. Je to 14 dní a zustali mi v prsu jakoby tvrde boulicky pod brdavkou ale neboli to. Zmizi to samo??? Předem děkuji za odpověď

ODPOVĚĎ LÉKAŘE:

MUDr. Leoš Bárta

Bude to nejspíše obvyklý nález p zástavě laktace, dopor. sledovat, při delším přetrvávání kontrolu u svého gynekologa, kam jistě půjdete i z jiných důvodů.

Dobrý den, jsem 3 týdny po konizaci čípku, výsledky histologie byly CIN III, těžké přednádorové změny, HPV 18 pozitivní. Odebráno vše až do zdravé tkáně. Přesto můj lékař doporučuje vzhledem k věku (44) preventivní odstranění i dělohy, jelikož prý se vir určitě nachází i tam. Myslela jsem, že…

ODPOVĚĎ LÉKAŘE:

MUDr. Leoš Bárta

Dle současného náhledu na CIN III a Vašich výsledcích, následném očkování Gardasilem by mělo stačit sledování dle doporučených algorytmů u Vašeho OG, po roce testace HPV s LBC apod. pokud jinak…