MUDr. Jiří Fridrichovský

Gynekolog Více

Gynekologická ordinace

Svojšovická 1/3159, Praha 14100

K panu doktorovi jsem chodila 25let. Snasela jsem jeho arogantni jednani a porad si myslela,ze se snad jednou zmeni a bude vstricny a mily. Bohuzel byl mily jen na sve zname. Posledni kapkou bylo,kdyz me nechtel predepsat mamograf po roce a kricel na me ,ze si nenecha zvysovat naklady sve ordinace.Pristi navstevu prohlasil,ze uz jsem se uklidnila a ze to byl muj nervovy ulet.Upozornuji,ze jsem to mela doporucene z mamograficke poradny,kam jsem pravidelne chodila na prohlidky jako rizikovy pacient. Predepsala mi to tedy bez problemu moje obvodni lekarka. Pri predani dokumentace nove pani doktorce poslal jen jedno slovo :dobra. I kdyz jsem mela potize jiz od detstvi.
    Ted jsem po operaci prsa s diagnozou rakoviny a ceka me gynekologicka operace.
    Dekuji sama sobe,ze jsem konecne nasla odvahu od nej odejit.

• E

Jsem opravdu v soku. Dodnes jsem k tomuto lekari chodila bez jakychkoli zdravotnich problemu, takze mi jen predepisoval antokoncepci. Kdyz ale problem nyni nastal - po vysazeni antkoncepce jsem ńekolik mesicu nedostala menstruaci, navstivila jsem ho a pozadala o radu. Zeptal se me, zda chci injekci. Reagovala jsem tedy, zda se to spravi i bez injekce, kdyz mi dava vybrat a on rekl, ze je to na mne! Rekla jsem, ze nerozumim a at mi vysvetli, co ta injekce zpusobi a jeste me zajimalo, zda nyni ovuluji. On na me ZVYSIL HLAS a rekl, ze moje otazky nemaji s problemem nic spolecneho a ZE SE S CLOVEKEM, JAKO JA ASI NEDOMLUVI. Nasledovala vysetreni, u kterych mi nerekl, proc je dela a ja uz se skoro bala ptat. Navsteva je pro me i tak neprijemna a on se na me opravdu oboril.DAVEJTE SI POZOR NEBO ZVOLTE ROVNOU PROFESIONALNIHO LEKARE, TENTO TO NENI!

• B

Jsem v soku.Vzdy jsem byla v poradku a tak jsem k panu doktorovi chodila jen pro recepty na antikoncepci.Nyni se mi stalo,ze jsem po vysazeni 3 mesice nedostala menstruaci.Pan doktor se zeptal,zda chci injekci.Pri dotazu,co udela s mym cyklem,odpovedel,ze to je jen na mne,zda ji chci ci ne.Ptala jsem se,zda tedy ivuluji nebo je cyklus zastaven,co se mnou je.Zvysil hlas,ze to nema s ovulaci nic spolecneho.A ze se asi nedohodnem.Nebyl mi schopen cokoli rict,NEZNAL ODPOVED NA ZADNY MUJ DOTAZ!Tohoto lekare rozhodne ne!!

Bohužel pan doktor se vůbec nezajímá o potíže svých pacientek, není schopný ani informovat o aktuálním zdravotním stavu. Předtava, že by vám například poradil nebo zkonzultoval možnosti léčby, je naprosto planá!
    Nikdy vám nic neřekne o vašem stavu, vaše potíže přehlíží případně diagnostikuje jako "zaražené větry" a pouze nevybíravě doporučí např. MIRENU nebo očkování proti rakovině děl čípku, bez ohledu, je-li to pro vás vhodné či ne, hlavně, že je to finančně zajímavé pro pana doktora.
    A vy pak můžete nečekaně skončit na rizikové operaci jako já. Nechodit na preventivní prohlídky vůbec nebo navštěvovat tohoto pana doktora a klamně zůstávat v domění, že je vše v pořádku. vyjde opravdu na stejno.

• B

Bohužel i já se musím přidat k negativnímu hodnocení. Přístup pana doktora mě často až zarážel-jedná arogantně, povýšeně a také mi vadilo, že se musím na všechno ptát. Na otázky pan doktor sice útržně odpovídal, ale spíš jsem z něho měla pocit "rychle, rychle", takže jsem se často stejně nezeptala na vše, co jsem potřebovala (podotýkám, že čekárna mohla být prázdná...) Jelikož jsem k němu chodila jako prvorodička, očekávala jsem profesionálnější přístup. Jeho odbornou stránku nejsem až tak schopna posoudit, nikdy jsem žádné velké problémy neměla. Ale troufám si řici, že právě u gynekologa je velice důležitá i ta lidská stránka-citlivost, ohleduplnost. Tu u pana doktora nenajdete....

Doktora mi doporučila babička, že je velmi ochotný a hodný, již při první návštěvě, jsem se cítila velice nepříjemně. Když se zeptal na mou minulou gynekoložku ( MUDr. Alexandra Novotná), tak jsem řekla důvod, proč jsem nebyla spokojena ( po vyšetření mi několikrát tekla krev, po práškách jsem stloustla 15 Kg do půl roku a ona mi tvrdila, že za to prášky nemohou, že prostě moc " papám" a když jsem měla nějaký problém, nikdy ho nedokázala uplně vyléčit - cca tak na 3 dny a problém byl zpátky) a pan doktor mě začal poučovat, že na každdého platí něco jiného, že je to jako se zubama, že mi doktorka dává prášky jen na bolest zubů a neví, jak moje tělo na to bude reagovat ( chodila jsem k ní asi 4 roky, za tu dobu, snad každý lékař ví, co může a nemůže předepsat svoji pacientce) přeci proto jdu k doktorovi, aby mi pomohl problém vyléčit, prášek na bolest zubů si umí vzít i dítě. V těhotenství u doktora Fridrichovského stále platím poplatky, není to jen 30 Kč, při každé návštěvě po mě chce 80 Kč, ptala jsem se za co a samé odborné řeči. Teď jsem dostala průkazku a četla jsem, že už poplatky nebudu platit co se týká návštěv. Když jsem zjistila, že jsem těhotná a šla jsem na prohlídku, ani by mi to neřekl, musela jsem se ho několikrát zeptat, než mi řekl: Ano, jste těhotná. Při 3 návštěvě mi stále ani neřekl v jakém jsem týdnu, na co se nezeptám to nevím. Takže i za mě - NEDOPORUČUJI!!!

• Tohoto doktora jsem si vybrala náhodou, když jsem se přistěhovala a on měl prázdnou čekárnu. Potřebovala jsem jen píchnout antikoncepci, kterou jsem měla předepsanou od minulého gynekologa a ampuli jsem držela v ruce. Doktor mi dost nepříjemně a rezolutně řekl, aniž by se zajímal o můj zdravotní stav a důvod, proč užívám právě tento lék, že on tyto léky nepovažuje za dobré a že mi to nepíchne. Dokonce i sestřička se za mě přimlouvala, ať mi to dá, když už to mám koupeno. Druhá zkušenost byla velmi ponižující. Objevil se mi výtok a protože s tím mám už zkušenosti, nijak mě to nezneklidňovalo. Když se mi ale vrátil a měl jiný průběh, začala jsem se důrazně zajímat o to, co to je, protože on mi žádné informace nepodal. Doktor mi na to odpověděl: "To byste měla vědět sama." Byla jsem naprosto konsternovaná, něco takového jsem nikdy nezažila. Poslední zážitek, kdy mi doporučil a zavedl nevhodné tělísko, mě přesvědčil ke zběhnutí. Vážně ho nedoporučuji.

• Pan doktor je přísný , co se týče chození pravidelně na prevenci , ale já osobně jsem s ním neměla zatím žádný problém - vždy se na mě usmívá , je slušný a uctivý a pokaždé se ptá zda něco nepotřebuji.Dokonce si s vámi popovídá o dovolené a celkově se snaží komunikovat. Vyšetření je profesionální a nijak nepříjemné. K panu doktorovi jsem přešla před více než deseti lety od jiného a zatím toho nelituji.

• Chodím k němu velmi ráda,

• Bohužel se musím přidat k nejspokojeným pacientkám.K panu doktorovi chodím cca 10 let a můžu říct,že to bylo opravdu 10 let stresu.Nabízí se otázka,proč jsem od pana doktora neodešla - i z toho jsem měla strach.Pan doktor se při každé návštěvě chová dost arogantně,nepříjemně a člověk se bojí na cokoliv zeptat,protože se pak cítí jako blbec.Celá situace se zhoršila ve chvíli,kdy "došlo k převratu v medicíně" jak pan doktor rád označoval vakcínu Silgard. 2x do roka poslouchat,že je jeho poviností mě informovat je šílené.Pan doktor mě neinformoval - on mi tuto vakcínu nutil takovým stylem,až jsem z každé návštěvy (byť jen návštěvy pro recept na antikoncepci) měla žaludek na vodě.Vadila mu moje mp3 - prý kdybych raději prachy za ní vrazila do očkování.VAdily mu dárky k Vánocům - nezištně se zeptal,co jsem dostala a já blbka odpověděla pravdivě - a už byla jedovatá poznámka na světě: "Kdyby Vám raději rodiče koupili vakcínu." Mohla jsem mu 1000x řikat,že platim hypotéku a prostě na očkování peníze nemám.Mám snad rodiče ne? A nepomáhal ani argument,že moje maminka má malé miminko a nemůžu po ní chtít peníze takového rozsahu.No,tak snad mám chlapa ne?No prostě pořád něco.Každá návštěva byla peklo a já se nemohla dočkat,až mi bude 27let (očkování je pouze do 26) a tyto poznámky skončí.Nejvíce mě dostalo,když mi pan doktor dělal "cytologii" a ve chvíli,kdy jsem v sobě měla onen železný tentononc, tak mu volala manželka,co má vzít na chalupu.A pan doktor si s ní o tom vyprávěl.Já si rukou železný přístroj přidržovalal,protože hrozilo,že my "vyklouzne" a spadne na dlaždičkovou podlahu.Super pocit.Konečně jsem sebrala odvahu a od pana doktora odcházim.Co se týče zákroků? Ano,prodělala jsem určité zákroky a proběhly v pořádku,ale nikdy panu doktorovi neodpustim,jak se ke mně tenkrát zachoval.Měla jsem strach,nevěděla jsem,co a jak bude a jak to probíhá a když jsem si dovolila se zeptat,tak mi bylo řečeno,že jsem se tak rozhodla,tak si to holt musim protrpět. Každopádně pana doktora nedoporučuji