přijímá nové pacienty

Psychoterapeut · Více o specializacích

Odhadovaná doba odpovědi:

Ačkoli teď prožíváte své téma jako tíživé, komplikované a zahlcující, je jisté, že jsou ve vašem životě také oblasti, které nezasahuje. Momenty, kdy jste svobodní, silní a šťastní, kde cítíte, že jste to skutečně vy. Tyto momenty a oblasti vašeho života se mohou stát zdrojem vašeho nového Já. Ukážu vám, jak se k nim můžete dostat a využít jejich potenciál naplno.

Systemická psychoterapie je jeden z velice funkčních a současných přístupů, který se hodí pro řešení veškerých životních témat bez omezení. Patří do rodiny postmoderních konstruktivistických směrů a vyznačuje se zejména:

◾ aktivizací vašich vnitřních zdrojů
◾ pátráním po částech vašeho života, které fungují
◾ respektujícím a nedirektivním rozhovorem
◾ důvěrou ve vaše kompetence řídit svůj vlastní život
◾ kladením otevřených otázek
◾ partnerským přístupem
◾ vyprávěním a prací s vašimi příběhy

V tomto terapeutickém směru se aktuálně cvičím v prestižním pražském Narratio institutu. Jedná se o komplexní akreditovaný 5,5 roku trvající výcvik v systemické psychoterapii. (www.narratio.cz) V rámci výcviku dostávám pravidelnou podporu od supervizorů, mentorů a kolegů. Abych s nimi mohla svou práci konzultovat, dělám z terapií video záznamy (samozřejmě vždy jen se svolením klienta).

Jsem tu, abych poslouchala vaše příběhy a pomohla vám najít v nich klíč k vaší šťastné budoucnosti. Možná se budete divit, ale NENÍ k tomu nutné:

◾ vyprávět svá největší zranění
◾ pátrat po příčině vašich problémů
◾ znovu prožívat bolest z minulosti
◾ chodit na terapii roky

Budu se vám ráda věnovat osobně, nebo se můžeme spojit online, případně obojí kombinovat podle vašich aktuálních potřeb a polohy.

Odkud přicházím
Moje kariérní pozadí je prapůvodně v byznysu, marketingu a strategii značky. Tu chápu jako jakousi duši firmy. Desítky konzultací a workshopů zaměřených na její definici, které jsem vedla s leadery českých firem, se také v mnohém psychoterapii podobaly. Pod mým vedením si zakladatelé formulovali nejniternější motivace, které je k založení značky vedly i vize, kde chtějí mít značku v budoucnosti. Důležitým podkladem mi také vždy byly potřeby klientů, zaměstnanců a dalších cílových skupin, které tvoří množinu lidí ovlivněných činností firmy. Natolik mě bavila tato konzultační činnost a ona lidská stránka této práce, až jsem se rozhodla doplnit si vzdělání na Vysoké škole aplikované psychologie a dlouhodobě směřovat k profesi psychoterapeutky.

Další absolvované terapeutické kurzy
Práce s tělem v psychoterapii – Pražská vysoká škola psychosociálních studií
Rogersovská psychoterapie – Pražská vysoká škola psychosociálních studií
Úvod do výcviku v body psychoterapii – MUDr. Tomáš Morcinek

KARIÉRNÍ PORADENSTVÍ

Od roku 2020 vedu vlastní praxi kariérního poradenství, kde formou individuálních konzultací a webinářů pomáhám lidem najít smysl a radost z práce, činit správná rozhodnutí a nacházet své dream joby.

◾ Hledáte pozici, na které zazáříte?
◾ Potřebujete si pojmenovat své silné stránky?
◾ Chcete se umět lépe prodat?
◾ Chcete se naučit hospodařit s energií?
◾ Nevíte, kterou z nabídek si vybrat?
◾ Máte pocit stagnace?
◾ Bojujete se šéfem?

Při své práci vycházím ze mého studia personálního a interkulturního managementu a bohatých zkušeností s CEOs a dalšími vedoucími pracovníky firem, se kterým jsem jako konzultantka byla v každodenním kontaktu. Chápu tak potřeby trhu práce a nároky, které klade na uchazeče a zároveň dokážu uchazeče citlivě provést jejich vlastní cestou k vysněné práci.

Přečtěte si na mém webu zkušenosti lidí, kterým kariérní poradenství nastartovalo kariéru a změnilo život:
Více O mně

Videokonzultace

Fotografie a videa

Zprávy

Národní 60/28, 5. patro, zvonek "Terapie", Praha 110 00

Návštěvu je možné zrušit nebo přesunout nejpozději 48 hodin předem. Jinak bude účtována.

18/09/2025

• Individuální psychoterapie

• Psychologické poradenství

1 500 Kč

• Psychologické poradenství pro studenty / 50min - denní studium bakalářské či magisterské a střední školy

• Večerní online konzultace jednotlivec

• Konzultace online

Publikace a články

Články

Zuzana Vyhnánková, DiS.
Psychoterapie a kariérní poradenství | Zuzana Vyhnánková

Národní 60/28, 5. patro, zvonek "Terapie", Praha 1, Praha 110 00

Způsoby platby (soukromé návštěvy)

• Bankovní převod
  • Hotovost

Telefonní číslo

604 83...
Zuzana Vyhnánková, DiS.

Online konzultace

Způsoby platby (soukromé návštěvy)

• Bankovní převod

Telefonní číslo

604 83...

Nejčastěji zmiňované pacienty

• Snaha pomoci
  • Účinnost léčby
  • Dochvilnost

Přišel jsem k Zuzaně v období, kdy jsem se v životě trochu ztrácel, úplně nevěděl co vlastně chci a tak nějak už toho zkrátka bylo moc.

Nevěděl jsem úplně co od terapie čekat, ale od první chvíle jsem věděl, že jsem na správném místě.

U Zuzany jsem mohl říct úplně všechno, ať už o vztazích, práci, sexualitě, otevřeném vztahu, nebo o věcech, o kterých se s lidmi kolem sebe jen tak nemluví. Nikdy jsem neměl pocit že by cokoli bylo divné nebo příliš. Vždy jsem odcházel s pocitem, že jsem byl opravdu vyslyšen a přinesla do mého života nadhled, lehkost a větší smysl.

Díky ní jsem začal lépe rozumět sám sobě a uspořádal jsem si priority a nasměroval život tak, jak bych bez Zuzany asi ještě dlouho neudělal.

Zuzanu doporučuji každému, kdo hledá bezpečný prostor probrat absolutně cokoli, bez odsuzování, bez klišé, prostě s někým kdo vás opravdu vezme vážně a aktivně se snaží o to, aby vám nabídl bezpečný a užitečný prostor.

• Online konzultace individuální psychoterapie  •

Bc. Zuzana Vyhnánková, DiS.

Díky moc Pavle a přeju, ať je pro Vás psychoterapie i nadále užitečným životním zdrojem.

• Z

Zuzana pro mě v terapii vytvořila bezpečný prostor bez zbytečných rad a soudů. Díky tomu jsem neměla problém svěřit se i s citlivými tématy, jako jsou vztahy a sexualita.

Oceňuji, že mě netlačila do žádných změn ani řešení a dávala mi čas si věci zpracovat vlastním tempem. Terapie mi v tomto směru hodně pomohla utřídit si myšlenky a zvládnout chaos, který jsem v té době v hlavě měla.

• Psychoterapie a kariérní poradenství | Zuzana Vyhnánková individuální psychoterapie  •

• N

Ušly jsme spolu kus cesty, na terapii jsem docházela rok a půl a z "rozbité" ženy po druhém porodu s komplexy z výchovy, jsem s podporou paní Zuzany zvládla rozkrýt a ošetřit staré i nové rány. Pracovaly jsme spolu na hranicích, které jsem v průběhu terapie vytyčovala svým rodičům. Zuzana mi také pomohla nasměrovat na vhodné kolegy, když jsem vyjádřila potřebu vstoupit do rodinné terapie se svými rodiči. Velice také oceňuji podporu v rozhodnutí terapii ukončit/přerušit na neurčito. Jsem naprosto spokojená s profesionalitou, která byla doprovázena velice lidským přístupem.

Děkuji i touto cestou paní Bc. Zuzaně Vyhnánkové, DiS. za velmi profesionálně poskytnutou terapii, která mi skutečně pomohla.
    Poté, co mě téměř paralyzovaly panické ataky a ztráta sebe sama, mi svým vedením pomohla znovu najít cestu ke své síle a sebejistotě. Ještě jednou děkuji a jednoznačně s důvěrou doporučuji.

• Online konzultace psychoterapie  •

Způsob terapie se zaměřením na hledání výsledků mi velmi vyhovoval. Měla jsem pocit, že jsem vyslyšena a zároveň jsem dostávala podnětné otázky, abych se v tématu dokázala posunout dále.
    Vřele doporučuji.

Oceňuji empatii, kladené otázky k zamyšlení i práci na dlouhodobém cíli.

• Online konzultace individuální psychoterapie  •

• G

Dlouhodobý empatický, profesionální a lidský přístup. Rozhodně doporučuji

• I

Zuzka je velice příjemná, empatická, profesionální psychoterapeutka. Sezení vždy probíhájí příjemně a cítím se při nich moc fajn. Dokaže skvěle naslouchat i zároveň poradit. Formou dobře míněných dotazů, dokáže člověka přivést k jinému úhlu pohledu a zamyšlení se nad sebou samým. Což mě vede posouvat sebe samu dál a pracovat na sobě.
    Moc doporučuji!!!

Bc. Zuzana Vyhnánková, DiS.

Dobrý den Iveto, děkuji vřele za popis Vaší zkušenosti s psychoterapií. Přeji Vám úspěšnou další práci na sobě.

• B

Zuzka je výjimečná terapeutka s obrovskou empatií a profesionalitou. Už po prvním sezení dokázala přinést jasný pohled na situaci, která se mi zdála bezvýchodná, a okamžitě mi ulevila. Její přístup je citlivý, lidský a zároveň nesmírně efektivní. Velmi si vážím její práce a doporučuji ji všem, kdo prožívají strach, zmatek nebo prostě potřebují být vyslyšeni a podpořeni. Od chvíle, kdy docházím na pravidelné konzultace, se mi výrazně zlepšil spánek i celkový vnitřní klid. Z celého srdce jí děkuji.

Bc. Zuzana Vyhnánková, DiS.

Moc děkuji, Báro, za Vaši zpětnou vazbu a budu se těšit na případnou další spolupráci.

Zuzana je velmi empatická psychoterapeutka, v jejíž přítomnosti se cítím v bezpečí a mám pocit, že mě skutečně vnímá. Velmi si cením jejího systematického přístupu k řešení problémů a důslednosti, s jakou se vrací i k již probraným tématům, aby ověřila jejich aktuální stav.

Dobrý den, velice děkuji za Váš názor na naši spolupráci. Ať se daří. Zuzana

3 odpovědí poskytnutých lékařem na otázky pacientů na ZnamyLekar.cz

Dobrý den, Před 7 týdny jsem poprvé (a naposledy) zkusila psychedelika (psylocibin). V kombinaci

Před 7 týdny jsem poprvé (a naposledy) zkusila psychedelika (psylocibin). V kombinaci s alkoholem jsem prožila badtrip, ne ve formě děsivých halucinací ale ve formě strachu z odtržení od reality a ztráty kontroly. Navštívila jsem integrační psychoterapii, ale vlastně…

ODPOVĚĎ LÉKAŘE:

Bc. Zuzana Vyhnánková, DiS.

Dobrý den, jak o tom píšete, zdá se, že zkušenost s psychadeliky u Vás spustila úzkosti – strach ze smrti, strach ze ztráty kontroly, přehnané pozorování příznaků, nutkavé myšlenky o vině. Jedná…

Dobrý den, řeším rozchod s přítelem. Budeme spolu skoro šest let, je nám 23. Poslední dva roky nám vztah nefunguje plně, je to spíše přátelská rovina, protože mi už není příjemný ani jeho dotek, není mi z toho dobře a jsem vůči němu odtažitá a necítím přitažlivost. Nevím úplně, jak to vzniklo,…

ODPOVĚĎ LÉKAŘE:

Bc. Zuzana Vyhnánková, DiS.

Dobrý den, chci ocenit, že přestože nevíte, zda má v této fázi ještě smysl něco společně řešit, děláte krok k řešení – pokládáte dotaz. A v tom vidím naději, že situace skutečně může mít dobré…

Prohlížet všechny odpovědi