V současné době část své pracovní kapacity věnuji klientům a klientkám z prostředí domácího násilí v neziskové organizaci Respondeo. Klienta přijímám jako odborníka na svůj život, který si ke mně na chvíli přichází rovnat své myšlenky, aby mohl jít posílený zase dál. Nejvíce využívám psychoterapeutický přístup zaměřený na člověka (PCA), ale pracuji i s vizualizací, relaxací, prací s vnitřním dítětem, využívám arteterapii (www.ivapaulova.cz) a další techniky podle nastavení klienta, který přichází. Ve své práci využívám i předchozí dlouholeté zkušenosti z práce s dětmi různého věku.
- Psychoterapie
Ostrovského 253/3, Praha 5, Praha
Telefonní číslo
Psychoterapie
1 500 Kč -
Václav
Před návštěvou ordinace paní Paulové jsem již delší dobu prožíval potíže, se kterými jsem si často nevěděl rady. Paní Paulová mi pomohla chápat mé pocity, obavy a problémy v širších souvislostech a dívat se na ně z nového úhlu. Zároveň jsem si od ní odnesl nástroje, díky kterým se o svou mysl nyní dokážu lépe starat a nevracet se do zajetých kolejí.
Je autentická a otevřená, což usnadňuje se v její přítomnosti uvolnit a mluvit o čemkoliv na rovinu přesně tak, jak to člověk cítí. Při konverzaci s ní je cítit její empatie, pozornost a snaha pochopit druhého.
Její přístup mi byl velmi sympatický, kdy nebyl brán přespřílišný zřetel na tu či onu diagnózu, ale na to, co jsem právě opravdu cítil a prožíval.
Paní Paulová mi pomohla lépe chápat a uvědomovat si sám sebe.
Jsem jí velmi vděčný za její pomoc a návštěvu její ordinace mohu pouze vřele doporučit.• jiné místo • Jiný •
Lucie
Paní Ivu určitě moc doporučuji. Přišla jsem na terapii potom, co mi bylo řečeno, že bych se měla "už fakt srovnat" a něco se sebou dělat. Byla jsem přesvědčená, že nestojím za nic a přestávala vidět realitu, kterou jsem žila. Paní Iva nesrovnala mě, ale srovnala mi život. :-) Už po první terapii jsem se cítila mnohem lépe, pomohla mi pochopit spoustu věcí, srovnat si myšlenky a vážit si sama sebe. Jsem za to moc vděčná a můj život mi přijde najednou kvalitnější a to vše tak přirozeně. MOC DĚKUJI
Renata T.
Pani Paulova je velmi empaticka, naslouchajici, snazi se najit reseni na probihajici problem, rekne svuj nazor bez jakehokoliv odsouzeni a hodnoceni druheho. Pomaha cloveku, aby nasel cestu k zivotni pohode a klidu duse. Klid a pozitivni "aura" z tohoto psychoterapeuta i vyzaruje a clovek brzy citi pocit bezpeci k reseni svych problemu. Rada se k teto terapeutce vratim, kdyz bude opet potreba. Preji mnoho spokojenych klientek.
MK
Paní Paulová je zatím jediný psychoterapeut v mém životě, se kterým jsem se kamkoliv dostala. Doteď vlastně nevím, v čem přesně byl ten rozdíl, ale bylo to pro mě poprvé, co mě někdo opravdu vzal vážně.
V ordinaci je velmi bezpečná atmosféra a člověku nedá zas tak moc práce "vylézt ze skořápky". Paní Paulová se mnou mluvila s naprostým respektem, nezachytila jsem od ní nic negativního, pokud to zrovna nebyla zrcadlená reakce na něco, co jsem jí vyprávěla, nebo upřímná starost. Pomohla mi uvědomit si spoustu věcí, ukázala mi, jak k sobě chovat úctu a soucit a podpořila mě v cítění všeho, co jsem dlouho potlačovala. Bez rozpaků mě odpálkovala s jakoukoliv mojí bagatelizací vlastních problémů.
Přístup paní Paulové mi přijde nejefektivnější hlavně pro práci s traumaty. Nedrží se nějakých konkrétních diagnóz, ale pracuje prostě s tím, co člověk zažívá, odkud se to může brát a jak k tomu přistupovat.
Jsem ráda, že jsem narazila zrovna na ni.• Psychoterapeutické centrum Řipská • psychoterapie •
Mgr. Iva Paulová
Děkuji za tuto i všechny předchozí zpětné vazby. :-) Moc nereaguji, ale velmi si toho vážím.
AK
Vřele doporučuji. Přišla jsem k p.Paulove ve velmi těžkém období mého života. Pomohla mi zpracovat traumu, naučila přijímat emoce , ukázala jak dýchání může pomoct v překonání stresu. Dala mi nářadí a motivace aby pečovat o sebe. Děkuju.
E
Eva
Už první návštěva psychoterapeutky paní Mgr. Paulové mě přesvědčila, že ona je pro mě tou nejlepší volbou. Umí naslouchat, je empatická a dala mně na příště "domácí úkol", jehož plnění bude pro mě, věřím, prvním krůčkem k léčbě mojí duše.
L.K.
Dlouho jsem se odhodlávala jít na terapie, až jsem od kamarádky dostala doporučení k paní Paulové a jsem za to moc ráda. Sedla mi a její přístup mi vytvořil bezpečné prostředí k tomu urovnat si své myšlenky a vyslovit věci nahlas. Doporučuji.
A.
Jsem moc ráda, že když už jsem se po letech odhodlala k terapii, vybrala jsem zrovna paní Paulovou. Vždy jsem se u ní setkala s pochopením, nikdy žádný můj problém nebagatelizovala. Zároveň ale dokáže člověka konfrontovat s určitými zažitými vzorci a pomůže nahlédnout na danou situaci i z jiné perspektivy.
Na cestě k znovuobjevování sebe sama a svých emocí mi pomáhá i její energie. Dále nácvik vnímání těla a emocí s ním spojenými.
V průběhu terapií jsem si vyzkoušela různé praktické techniky, jak zklidnit zahlcenou mysl a uvolnit tělo, nebo naopak jak v sobě energii a sílu najít.
Oceňuji, že i nad rámec konzultací paní Paulová posílá různé materiály týkající se probíraných témat, nebo dává tipy na literaturu k samostudiu.
Je to již přes rok, co terapie navštěvuji a i když se mi někdy zdá, že jsem ve svém životě zatím dokázala udělat jen drobné změny, tak i tyto drobné změny v uvažování a chování mi velmi zkvalitnily život a pomohly k tomu, že se dokážu cítit šťastná a spokojená.• Psychoterapeutické centrum Řipská • psychoterapie •
N
Nikola
Pokud hledáte skutečnou pomoc, doporučuji! Z paní Paulové cítím upřímnost, lidskost, vlídnou energii, skutečný zájem a ochotu poradit. Děkuji za její web www.ivapaulova.cz a zasílané linky na zajímavé články, poslech, či doporučené knihy. Naučila mě dýchat, meditovat, cvičit, slyšet a myslet i na sebe. Naše první terapie vypadala, že po traumatu z domácího násilí, mě čeká spíše hospitalizace, než sezení, ale to bylo před rokem...nyní od ní odcházím s úsměvem a přeji tento úsměv, nebo jakýkoliv posun všem. Nemusíte být klient intervenčního centra, umí pomoc v mnoha oblastech jiných životních strastí, jako matka např. oceňuji i její zkušenosti z práce s dětmi, protože umí pomoc s řešením různých situací se synem. Je odborník na emoce, pomohla mi projít traumatem, strachem, stresem, vztekem, nenávistí a učí mě vděk za to, co jsem vše zvládla. Terapie mi jsou přínosem, pokaždé si "odnáším" něco nového a díky ní mám cíle na sebe samu. Děkuji.
H. S.
Paní doktorka je člověk na svém místě. Díky ní jsem si dokázala srovnat své myšlenky a znovu uspořádat život. Byla mi velkou psychickou oporou v těžkých chvílích a to nejen svým empatickým přístupem, ale i náhledem na daný problém z různých úhlů.
- Psychoterapeuti s Vojenská zdravotní pojišťovna ČR v Praze
- Psychoterapeuti s Oborová zdravotní pojišťovna v Praze