Adresa

Na tento adrese online kalendář není aktivní

Požádat o spuštění kalendáře
Česká průmyslová zdravotní pojišťovna, Revírní bratrská pokladna, zdravotní pojišťovna, Všeobecná zdravotní pojišťovna, + 5 Více

Bakteriologické vyšetření

Biochemické vyšetření

Diabetologické konzultace +7 Více

Diagnostické vyšetření

Dietní poradenství

Inzulínová pumpa

Více

Zkušenosti

O mně

MUDr. Zuzana Solarová vystudovala Karlovu univerzitu v Praze, obor všeobecné lékařství, atestovala z diabetologie a endokrinologie. Absolvovala st...

Více

Léčené nemoci

  • diabetes mellitus 1. typu
  • diabetes 2. typu
  • komplikace cukrovky
Zobrazit všechny léčené nemoci

Služby a ceník služeb

Bakteriologické vyšetření


Budějovická 778/3a, Praha

Cena není uvedená

DIAvize diabetologické a endokrinologické centrum


Biochemické vyšetření


Budějovická 778/3a, Praha

Cena není uvedená

DIAvize diabetologické a endokrinologické centrum


Diabetologické konzultace


Budějovická 778/3a, Praha

Cena není uvedená

DIAvize diabetologické a endokrinologické centrum


Diagnostické vyšetření


Budějovická 778/3a, Praha

Cena není uvedená

DIAvize diabetologické a endokrinologické centrum


Dietní poradenství


Budějovická 778/3a, Praha

Cena není uvedená

DIAvize diabetologické a endokrinologické centrum


Inzulínová pumpa


Budějovická 778/3a, Praha

Cena není uvedená

DIAvize diabetologické a endokrinologické centrum


Klinické vyšetření


Budějovická 778/3a, Praha

Cena není uvedená

DIAvize diabetologické a endokrinologické centrum


Krevní test


Budějovická 778/3a, Praha

Cena není uvedená

DIAvize diabetologické a endokrinologické centrum


Vyšetření hladiny cukru v krvi


Budějovická 778/3a, Praha

Cena není uvedená

DIAvize diabetologické a endokrinologické centrum


Vyšetření moči


Budějovická 778/3a, Praha

Cena není uvedená

DIAvize diabetologické a endokrinologické centrum

Názory pacientů

Na profilu tohoto specialisty nejsou žádné názory

Zatím nebyly přidány žádné názory. Buďte první.

Přidejte vlastní názor

Odpovědi

2 odpovědí poskytnutých lékařem na otázky pacientů na ZnamyLekar.cz


  • Dobrý den,
    plánujeme těhotenství přes reprodukční centrum a souvisle s tím řeším štítnou žlázu (35).
    Bohužel mě potkala ošklivá angína. Antibiotika a prášky na odhlenění. Léčba na tři týdny. Obvodní doktor mi provedl krevní testy, kde mi TSH ukazuje hodnoty 6,347. Podle mě, lajka, je hodnota dost vysoká.

    Přeposlala jsem PDF své doktorce a ta mi uvedla - "Podle vysledku davka Euthyrox 50 ug 1 tbl. 4 x tý, 1.5 tbl. 3 x tý ( Po, Stř, Pá) nestaci . Cilova hladina TSH je kolem 1.0 -1.5 mIU/l.
    Predepisi Vam Euthyrox 75 ug a budete brat 1 tbl.rano, nalačno."

    S dotazem zda je tohle možné jsem se obrátila i na paní doktorku, ale bohužel neordinuje každý den a jsem z toho nervózní, tak se chci zeptat i touto cestou na i na další názor někoho dalšího.

    Je možné, že když chci otěhotnět, dávka TSH má převýšit dané hodnoty 0,550 - 4,780, které jsou uvedeny na krevních výsledcích?

    Děkuji za informaci a vaši odpověď.

    Dobrý den, dávku Euthyroxu je opravdu nutné navýšit, neboť cílová hladina TSH je v těhotenství a při jeho plánování opravdu nižší než v běžné populaci, tj. kolem 1.0 -1.5 mIU/l. Navýšení Euthyroxu (hormon štítné žlázy) povede zpětnou vazbou ke snížení TSH (hormon stimulující štítnou žlázu vylučovaný v podvěsku mozkovém). Navýšení Euthyroxu na 75 ug denně považuji za adekvátní, s brzkou kontrolou hladiny TSH (cca za 4 týdny).
    Nicméně pokud se odběr prováděl při akutním onemocnění, je třeba ho zopakovat po odeznění nemoci. A léčbu upravit na základě nových výsledků.
    S pozdravem MUDr. Zuzana Solarová

    MUDr. Zuzana Solarová

  • Dobrý den, jsem v 7. týdnu těhotenství a vzhledem k hypothyreoze v rodině jsem si nechala jako samoplátce odebrat krev na vyšetření štítné žlázy. Výsledné hodnoty jsou TSH 3.77 uIU/ml, fT4 16.69 pmol/l, anti-TPO 7.66 IU/ml. Dle vyjádření laboratoře jsou hodnoty v normě, nicméně v 1. trimestru těhotenství se uvádějí nižší limity pro TSH, podle zdroje a použité analytické metody obvykle horni limit 2.5-3.8 uIU/ml. Je na místě kontaktovat endokrinologa, může uvedená hodnota TSH negativně ovlivnit těhotenství? Moc děkuji za odpověď.

    Dobrý den, v I. trimestru jsou opravdu kritéria přísnější, bude jistě dobré, abyste se nechala vyšetřit endokrinologem, vezměte s sebou k vyšetření i výsledky z laboratoře. Objednat se můžete například do naší ambulance DiaVize.

    MUDr. Zuzana Solarová

Veškerý obsah publikovaný na portálu ZnamyLekar.cz zejména Otázky a odpovědi, má pouze informativní charakter. Internet nepředstavuje plnohodnotnou náhradu lékařské péče poskytované specialistou.

Zkušenosti

O mně

MUDr. Zuzana Solarová vystudovala Karlovu univerzitu v Praze, obor všeobecné lékařství, atestovala z diabetologie a endokrinologie. Absolvovala st...

Více

Léčené nemoci

  • diabetes mellitus 1. typu
  • diabetes 2. typu
  • komplikace cukrovky
Zobrazit všechny léčené nemoci

Specializace

  • endokrinologie
  • diabetologie