Jsem párový terapeut a terapeut.
A pomohu Vám efektivně zvládnout Vaše obtížné životní situace. Jsem stoupencem rodinné systemické terapie a mám vlastní, oceňovaný přístup.
Pracuji s párem i s jednotlivci.
První terapeutické krůčky jsem absolvoval již v roce 1995.
V roce 2000 jsem začal pracovat s rodinou jako s terapeutickým systémemem.
A od roku 2005 je mou stěžejní formou práce párová terapie.
Jsem i manželský poradce a nebojím se sdělit své pohledy a zkušenosti získané v průběhu odborné praxe.
Pravidelně proto spolupracuji s medii a v ČT jsem byl odborným poradcem vzdělávacích pořadů o partnerských vztazích. Nyní jsem pravidelným hostem “Poradny na Dvojce.” A podílím se na projektu “Láska hory přenáší”.
Jsem také kouč a můžeme společně nalézt Váš životní cíl, nastartovat efektivní změny ve Vašem životě a překonat bariéry na cestě za Vaším úspěchem a spokojeností.
U svých klientů ctím absolutní diskrétnost.
NEPOSKYTUJI ŽÁDNÁ PÍSEMNÁ VYJÁDŘENÍ ČI ZPRÁVY!
Veškeré informace jsou důvěrné včetně té, že jste mými klienty.
Ať již spolupracuji s jedincem, párem, rodinou či týmem, vždy je pro mne důležitý vztahový a kompetenční model celého systému.
Základním kamenem mojí práce je vlastní "Kompetenčně - komunikační model," který neustále zdokonaluji. Při individuální práci užívám často relaxačních a imaginačních technik (např. při ztrátě smyslu života, hlubokém smutku či k odstranění psychosomatických obtíží klienta - nevolnosti, rozlady, poruchy spánku.)
Jsem členem SOFT - Společnosti rodinných a systemických terapeutů v ČR
a mimořádným členem AMRP - Asociace manželských a rodinných poradců
V průběhu své odborné praxe jsem zastával, mimo jiné, tyto pracovní pozice:
vedoucí terapeutického střediska, vedoucí terapeutického zážitkově-zátěžového programu, manželský poradce, psychoterapeut, školní psycholog, středoškolský pedagog (psychologie), smluvní terapeut České pošty, s.p., Praha - poskytování pomoci zaměstnancům, kteří prožili traumatickou událost.
Své poznatky jsem doposud uceleně nepublikoval, přednesl jsem je však na konferencích AMRP a své postřehy často poskytuji mediím.
V roce 2008 jsem spolupracoval s redakcí vzdělávacích pořadů ČT, kde jsem se podílel, mimo jiné, jako odborný garant vzdělávacího pořadu: "Partnerské vztahy aneb Návod na přežití," který pro svůj úspěch zdvojnásobil počet dílu, dočkal se několika repríz, Silvestrovského dílu "Partnerské eskapády" a navazovala na něj talk show "Partnerské ladění." Celý projekt uzavřela populárně naučná kniha "Partnerské vztahy aneb Návod na přežití," pro kterou jsem vytvořil partnerské testy a byl jsem jejím odborným garantem.
Dále jsem se podílel na projektech "Nevzdávej to" (odborný poradce a kouč), "Experiment," "13. komnata" (odborný poradce).
Pravidelně jsem spolupracoval a spolupracuji i s ostatními médii, např.: TV Barrandov, Metropol TV, TV5, TV nova, TV Prima, TV Markíza, BBC, ČESKÝ ROZHLAS, Ráááádio Impuls, Frekvence 1, PSYCHOLOGIE DNES, MOJE PSYCHOLOGIE, Story, iDNES.cz, lidovky.cz, Xman ...
A kromě toho jsem i manžel a rodič, který více než čtyřicet let pracoval s mládeží a více než deset let jsem byl garantem vzdělávání pracovníků Pionýr, os. Libereckého kraje; po celou dobu jsem se podílel se na tvorbě a realizaci zážitkových programů. Pokud mi čas dovolí, relaxuji v přírodě, kde hledám hranice svých možnosti.
Vše fotograficky dokumentuji a potom se šťastný vracím do kruhu svých blízkých, kde je mi nejlépe.
Moje motto:
"Můžeš mít vše, ale pokud nemáš dobrý vztah k sobě, nemáš nic."