Dbejte o své zdraví

Zůstaňte doma a vyberte online konzultaci pro zahájení nebo pokračování léčby. Pokud to potřebujete, můžete si také objednat návštěvu v ordinaci.

Zobrazit ostatní profily psychologů v okolí

Konzultace online • 1 200 Kč

Chat terapie • 1 200 Kč

Přijímám: dospělí

Nejpozději 30 minut před návštěvou obdržíte SMS a e-mail s odkazem na zahájení online konzultace. Připojení bude možné pomocí prohlížeče v telefonu nebo na počítači.

Připravte se 10 minut před konzultací. Ujistěte se, že je váš telefon nebo počítač nabitý. Pro video konzultaci zkontrolujte připojení k internetu a nastavení mikrofonu a kamery. Můžete také připravit svou lékařskou dokumentaci (např. výsledky vyšetření).

O mně

Dobrý den, jmenuji se Alena a zaměřuji se na individuální a párovou psychoterapii dospělých a dospívajících. Skupinově jsem pracovala s dospělou klien...

Specializace

• psychoterapie

Nejčastěji hledané služby

Online konzultace anebo chat terapie

2 000 Kč

Ostatní služby

Online konzultace anebo chat terapie

Umístění: Individuální psychoterapie (50 minut)

Paní Olivová mi v rámci terapie neuvěřitelně vycházela vstříc, byla trpělivá a jednala se mnou s respektem a přijetím. To bezpodmínečné přijetí pro mě asi v rámci celého terapeutického procesu znamenalo nejvíc, protože jsem díky tomu mohla rozvíjet a ukončovat vztahy v mém životě. Děkuji!

Umístění: Individuální psychoterapie (50 minut)

V prvom rade veľmi ďakujem. Sedenia s pani Alenou boli pre mňa veľmi prínosné, vďaka jej empatickému a ľudskému prístupu som sa v jej spoločnosti vždy cítila veľmi dobre, uvoľnene a už za krátku dobu som cítila výrazný pokrok. Vždy som odchádzala pokojná, s úsmevom na tvári a s čoraz ľahším srdcom, čistejšou mysľou a odpoveďami na otázky, na ktoré som dlho predtým nevedela odpovedať.

E
Umístění: jiné místo Jiný

Jsem s její prací velmi spokojená. Mohu ji doporučit .
Je v tomto oboru opravdový profesionál. Snaží se do lidí vcítit a pomoc jim co nejvíce to jde. Mě pomohla navrátit smysl života a znovu získat sebedůvěru.
Jak už jsem psala, s prací paní doktorky jsem velice spokojená a přeji ji mnoho úspěchů nejen v práci, ale i v celém životě.

Umístění: jiné místo Jiný

Paní doktorku Olivovou mohu jen doporučit je to doktorka na svém místě je hrozně hodná příjemná skvělá psycholožka jsem tak moc ráda že jsem mohla poznat a docházet právě k ní paní doktorka nejen že člověka vyslechne naslouchá, tak člověk ji může říct vše co ho trapi paní doktorka se co nejvíc snaží člověku poradit pomoct aby se cítil líp a také pomáhá najít možnosti a cesty které by mohly člověku pomoct a společně to s člověkem probere dokáže člověku dodat odvahu k rozhodnutí a dodat člověku sebevědomí je to paní doktorka na svém místě doporučuji všem nikdy jsem nepotkala tak skvělého člověka a ještě k tomu doktorku jako je právě paní doktorka Olivová za mě největší spokojenost a kdyby se měli dávat body tak odemě paní doktorka má 100/z 100

Umístění: Individuální psychoterapie (50 minut)

Návštěva me vždy uklidnila odcházela jsem s lepšími pocity. Paní Alena je velmi příjemná a naučila mě se sebou lépe pracovat. Doporučuji.

R
Návštěva z ZnamyLekar.cz
Umístění: Online konzultace anebo chat terapie Konzultace online

Příjemné společné sezení, proč jsem přišla, co řeším a jaký z toho mám na závěr pocit...jsem zklidněná a uvolněná...

Umístění: jiné místo Jiný

Velmi příjemná a usměvavá. Ví, co dělá. Mně velmi pomohla a tím moje hodnocení končí. Asi se mi bude stýskat…

C
Umístění: jiné místo Jiný

Velmi příjemná a milá terapeutka, která vám už jen svou přítomností dokáže uklidnit mysl. Nenásilným a pozvolným průběhem terapií vás dokáže navést na jiný a jasnější způsob uvažování, který vám pomůže v jakémkoliv problému, kterému právě čelíte a nakonec se budete těšit na každou hodinu strávenou s touto skvělou terapeutkou. Rozhodně doporučuji.

Umístění: psychologické konzultace

Dobry den. Pani Mgr.Alena Olivova je velice prijemna pani, ktera me strasne moc pomohla. Mela jsem strasne deprese. U pani psycholozky jsem se mohla vypovidat a ona me vyslechla. Potom jsme si jeste o tom vsem povidali. Nemeskejte a navstivte pani MgrAlenu Olivovou. Doporucuji.

Odpovědi

7 odpovědí poskytnutých lékařem na otázky pacientů na ZnamyLekar.cz

Dobrý den mám takový problém. Vždy mě přitahovali pouze holky. Ale zhruba před měsícem mě zničehonic napadla myšlenka jestli nejsem gay. Od té doby jsem každý den ve stresu a několik hodin denně se ujišťuji že jsem na holky. Při představě s holkou dostávám erekci, při představě s klukem necítím téměř žádné vzrušení a jsem tím znechucen. Ale i přesto pořád zpochybňuji svou orientaci prosím a dovádí mě to k šílenství. Prosím řekněte co mi je

Dobrý den, píšete o pochybnostech o své sexuální orientaci. Myšlenka na to, že jste gay, Vás napadla z ničeho nic, ale jak se zdá, tato úvaha se Vás drží, ač Vás představa ženy (domýšlím si, že jde o erotickou představu) vzrušuje a představa muže znechucuje. Přemýšlím nyní, ohledně čeho ona nejistota v orientaci je, co přesně Vás zpochybňuje a podněcuje úvahy na to, že byste měl být gay, když Vás muži nepřitahují. Napadá mě k tomu, že otázky na to, kdo jsme se a jací jsme, k nám v průběhu života přirozeně přicházejí - obzvlášť v období dospívání, ale i v časech, kdy hlouběji poznáváme sebe, druhé či se setkáváme s něčím, co je pro nás nové a doposud neprozkoumané. Myšlenky na druhé nebo i stejné pohlaví se mohou dostavovat, aniž by to nutně značilo, jak jsme či nejsme orientovaní. Je v pořádku se jimi zabývat a všímat si, jak na nás co působí. Uvažuji, co by pro Vás znamenalo, kdyby Vás přitahovali muži. Z Vašich řádků vnímám, že Vás byť jen ta představa nějak děsí. Věřím, že silné reakce, které to ve Vás vzbuzuje, jsou opravdu obtěžující a nepříjemné. Chybí mi plno informací o Vás, abych lépe porozuměla možným souvislostem, obecně mi ale přijde důležité s Vámi sdílet, že náklonnost k lidem nemusí být nutně vyhraněná pohlavím, ale tím, jak se s druhou osobou cítíme, co v nás vyvolává, jakou kvalitu má společný kontakt. Sama přitažlivost je široký pojem. Přitahovat nás může vzhled či povahové rysy žen či mužů, ale také osobitost každého jednotlivce, jeho či její postoj, humor, názory, nebo to, jak nám spolu je. To všechno jsou důležité prvky vzájemného kontaktu, které mohou určovat hloubku a soulad ve vztahu, ať už v přátelském nebo v partnerském. Důležité a platné je především to, jak to cítíte a chcete Vy sám. Přeji Vám otevřenou mysl při všímavosti k sobě samému a trpělivost v hledání odpovědí. AO

Mgr. Alena Olivová, Ph.D.

Dobrý den, odborníkem mi byla diagnostikována narcistická porucha osobnosti a rád bych se o tom dozvěděl více informací. Vždy jsem si myslel, že se starám o potřeby jiných lidí, že rád nezištně pomůžu někomu, u koho vidím, že to potřebuje, že mi je upřímně líto lidí, kteří trpí. Tato diagnoza ale nasvědčuje o úplném opakuji a já tedy hledám, kde je pravda. Nepopírám, že nějaké charakterové rysy spojené s touto diagnozou nemám, z dostupných zdrojů ale popis této poruchy osobnosti zní zcela hrozně.
Chtěl bych se tedy zeptat na pár otázek -
Musím naplňovat veškerý popis této poruchy osobnosti? A opravdu to musí být v takové "síle", která se uvádí na internetu?
Nemůžu mít někoho upřímně a nezištně rád nebo něco dělat pro druhého bez očekávání nějakého prospěchu pro mě?
Můžu být vlastně vůbec dobrý člověk?
Rád bych se zlepšil a bojoval sám se sebou, ale k tomu potřebuji zodpovězení těchto otázek, abych zjistil, jak na tom jsem.Vím, že mám narcistické rysy zvýrazněné, ale zároveň si myslím, že je ve mně i dost dobra a empatie k okolnímu světu, která ne vždy vyjde na povrch, ale někde ve mně je a já bych se rád naučil pracovat sám se sebou, abych byl lepším člověkem jak pro sebe, tak pro lidi okolo mě a využíval v sobě co nejvíc ty dobré vlastnosti a byl připraven na to, kdy se vynoří ty špatné, protože vím, že ty nikdy nezmizí.
Předem děkuji za odpověď.

dojmem po přečtení Vaší zprávy, který ve mně zůstává, je to, jak zodpovědně a upřímně se k sobě nyní snažíte přistoupit a aktivně zkoumáte způsoby porozumění sobě i v kontextu toho, co k Vám přichází od okolí. Otázky, které si kladete, asi jen podtrhávají nejistotu, kterou ohledně sebe nyní prožíváte.

Víte, já diagnózu vnímám spíše jako vodítko, které může posloužit odborníkům ke zběžné orientaci ve Vašem klinickém profilu. Jsem přesvědčena o tom, že způsoby vztahování se k sobě i k druhým jsou tak osobité a komplexní, že je diagnóza nedokáže obsáhnout v plné šíři a hloubce. Může však být cennou zpětnou vazbou – informací o Vás pro Vás.

Narcismus konkrétně není pouze o zištnosti, sebeprosazování se nebo nedostatečně projevované empatii. To jsou důsledky. Mnohdy v sobě schovává intimní zprávu o křehkosti, zranitelnosti a velkém strachu z toho, že by mohlo dojít k ublížení, pokud se člověk přestane chránit – třeba právě zmíněnými projevy. Je to vlastně takový ochranný mechanismus sebe samého. Ne vždy je přitom zcela uvědomovaný, proto může být často vysoce náročné připustit si, že by mohl mít takovou dynamiku. O to cennější mi přijde Vaše snaha otevřeně uvažovat nad tím, co může Vaše diagnóza znamenat a jak jí u sebe porozumět. To je velmi příznivým předpokladem k tomu, abyste tuto „zpětnou vazbu“ dokázal přetavit v něco, co Vám do života poslouží, co Vás podpoří k nalézání a využívání způsobů, jak se sebou i s okolím ohleduplně fungovat. Vhodný prostor k tomu může poskytnout terapie, pokud jí dáte čas a dovolíte si jít postupně hlouběji – k počátkům toho, kdy jste se začal učit o sebe postarat, o čem to bylo tenkrát, o čem to je teď, a jak to můžete zkoušet dělat jinak, pokud budete chtít.

Také bych Vám doporučila vyhýbat se informacím, které lze volně dohledat na internetu. Dostáváte se ke zobecněným poznatkům, ne vždy podloženými adekvátními zdroji nebo skutečnou praxí. Každý člověk má svoji jedinečnou historii, své zkušenosti – vrozené i získané, podpůrné i bolestné, individuální každému z nás. Tedy i případný obraz narcistické poruchy osobnosti u Vás se může od druhých lišit příčinou, povahou i intenzitou. Vnímám, že chcete být dobrým člověkem, znáte u sebe empatii, soucit, starostlivost. Není třeba něco takového u sebe zpochybňovat. Naopak to může být skvělý zdroj k dalšímu prozkoumání.

Závěrem bych Vás chtěla podpořit, abyste k sobě přistupoval s ohledem na Vaši zkušenost, a také s trpělivostí, pokud se rozhodnete pro další kroky v terapii.

Alena O.

Mgr. Alena Olivová, Ph.D.

O mně

Specializace