Podívejte se na další kliniky

Koho hledáte?

Hledejte jinou specializaci

O nás

Fakultní nemocnice Ostrava využívá k léčbě špičkové přístrojové vybavení, sleduje moderní trendy, má k dispozici náročné a účinné léčebné programy.

Služby

Specialisté

Fakultní nemocnice Ostrava
17. listopadu 1790, Ostrava 708 52
Pojištění
  • Oborová zdravotní pojišťovna
  • Revírní bratrská pokladna, zdravotní pojišťovna
  • Vojenská zdravotní pojišťovna ČR
  • Zaměstnanecká pojišťovna Škoda
  • Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR

Názory o lékařích (14)

Přístup této lékařky hodnotím jako vysoce arogantní a neempatický. Na otázky, které nesouhlasily s jejím názorem, reagovala podrážděně a odmítavě. Komunikace byla místy až ponižující a nevzbuzovala důvěru. Pacienti by proto měli při jejím návrhu léčby zbystřit a neváhat vyhledat i jiný odborný názor – v mém případě se to ukázalo jako velmi správné rozhodnutí.

X

Psáno na základě opakované zkušenosti. Na jednu stranu stroze profesionální, na druhou, lidově (a přívětivě) řečeno, "studený čumák".
    A to velmi. Na pozdrav neodpoví; optání jak se má, zcela ignoruje. Občas nahodí nepřirozený pokus o úsměv, který se snaží držet. Výsledkem je strojená grimasa. Povýšená, místy arogantní. Zajímají ji čísla, člověk jako takový, otázka. Empatie - dost možná nejhorší z tamního kolektivu. Budete-li tuto osobu muset navštívit, možná si budete připadat jako u výslechu. Kdyby ji nahradili umělou inteligencí, s ohledem na to jak AI reaguje a odpovídá, cítili byste se příjemněji. Bez přehánění.

F

Skvělá p.doktorka Hajdukova, vše řádně vysvětlila, opravdu spolehlivá super spokojenost dekuji

• MUDr. Zdeňka Hajduková Jiný  •

Absolutne zvlastni jednani, kazda navsteva probihala uplne stejne, kdy se me lekarka snazila zesmesnit a poucovat ve vecech, ktere nesouvisi s navstevou. Pokud potrebujete probrat pro vas dulezite veci, neustale opakuje vase jmeno, aby zduraznila, svou pozici a vy si pripadate, jako naprosty ..... Kdyby sedela na druhe strane stolu, tak by mozna pochopila, jak se pacient citi. Bez empatii, nadrazene chovani, arogantni az bych rekla, ze zla.

E

Naprosto luxusní péče od pana doktora. Operoval mi objemný meningeom. Měla jsem v něj důvěru. Věřím že se podařilo vše odstranit. Byl vždy ochoten pomoci, odpovědět i na mé dost všetečné otázky. Ve spolupráci s celým kolektivem v čele s panem doktorem Lipinou a Regulim nemohu napsat nic než jen a jen chválu. Děkuji vám VŠEM včetně sestřiček na oddělení a JIP. Děkuji děkuji děkuji.

• MUDr. Zdeněk Večeřa Jiný  •

Dobry den
    Mudr Szeliga mi operoval zlomeny kotnik a utrzene vazy.
    Vse udelal perfektne, dneska chodim, beham, sportuji- tak jak pred urazem.
    I behem rekonvalescence byl jeho pristup profesionalni.
    Dle meho nazoru je vyborny lekar, mohu vrele doporucit.

• MUDr. Jiří Szeliga Jiný  •

K panu MUDr. Jiřímu Szeligovi jsem se dostal po úrazu prostředního prstu pravé ruky. Dá se říct, že šlo o „nedokonanou“ amputaci (i zápis z vyšetření mluví v odborné řeči něco takové + uvádí na základě RTG i zlomeninu) a tak jsem čekal – už od prvního pohledu na prst hned po úrazu, že o dva články prstu příjdu. Pan doktor prst pečlivě prozkoumal, hlavně citlivost utržené části (kterou jsem hned po úrazu kapesníkem „dal na své původní místo“), zeptal se jak se mi to stalo, na co se léčím, na co jsem alergický a rozhodl, že “prstu dáme šanci“. A pak se za asistence sestřičky paní Jany Klaškové pustil do umrtvení a šití. Přesně 30 minut po úrazu jsem měl prst zašitý. Po ověření data posledního očkování na tetanus u mého praktického lékaře) jsem pak dostal injekci proti tetanu + recept na antibiotika. Pak následovaly kontroly s převazem každé tři dny – pan doktor mi stanovil vždy přesný čas, kdy se mám dostavit. Nikdy jsem nečekal více než 5 minut. Pan doktor kontroloval hlavně citlivost a hybnost. Po týdnu mi postupně vybíral stehy - na 3krát. Dneska jsem třetí den s prstem bez stehů, dokonce ani nehet nezčernal, i když mne pan doktor upozornil, že pod ním zajisté vyroste nový a ten původní mu uvolní místo. Ani nevím jak projevit vděčnost a úctu panu doktorovi, i obdiv k jeho odborné profesionalitě, odvaze v prognostice léčby (je mi 72) a navíc příjemnému lidskému přístupu se zdravou špetkou humoru, která je tak prospěšná a účinná pro efektivní finalizaci léčby. Veliké díky panu doktorovi i jeho asistenčnímu personálu, který nejen ,že odvedl svoji práci kompetentně, včetně toho, že mne „vzali do parády“ včas, ale i za lidský přístup. Je 18-tý den po úrazu a já vím, že mi pan doktor zachránil prst. Fakt. Je komplet celý, citlivý, ohebný, jízvy ho drží vcelku.

• MUDr. Jiří Szeliga Jiný  •

Fajn pán doktor, sice je hodný, ale docela hodně málo komunikuje. Co musím vyvrátit že je arogantní, během vyšetření ani jedná arogantní poznámka. Bodové hodnocení: 7,5/10. Doporučuji.

Z

Super pan Doktor. Peclivy, ochotny, hodny, rozvazny, vse vysvetli. Chodi k nemu vice clenu rodiny. Jsme spokoeni

• MUDr. Martin Kolek Jiný  •

Byla jsem na kontrole po zlomenině stehenní kosti, nastaly nějaké komplikace, pan doktor mě poslal na potřebná vyšetření a potom mi podrobně vysvětlil můj stav a naordinoval léčbu.Nohu mi ošetřili v ordinaci a na domácí léčení jsem obdržela potřebné recepty, celou dobu vyšetření byl pan doktor komunativní a a na každý dotaz odpověděl.Byla jsem velice spokojená a pana doktora bych vřele doporučila. Při minulých kontrolách jsem měla s doktorkou špatnou zkušenost