Mám čtyřletou praxi jako externí psycholog a rodinný poradce v poradně Thése, kde se zaměřuji na podporu dětí, rodičů a rodin jako celku. Pomáhám rodinám zlepšovat vzájemnou komunikaci a vytvářet pevné a zdravé vztahy. Rodičům nabízím pomoc s rozvojem rodičovských dovedností, aby lépe rozuměli potřebám svých dětí a mohli je efektivně podporovat.
Na Psychoterapeutické klinice ESET působím jako psycholog ve zdravotnictví, kde se věnuji individuální terapii s dětmi i dospělými, kteří se potýkají s různými životními výzvami. Kromě toho vedu skupinové terapie, například pro adolescenty nebo rodiče, kde společně hledáme cesty, jak lépe zvládat osobní i rodinné problémy.
Dále spolupracuji s Terapeutickým centrem Epimeleia, kde se specializuji na párové a rodinné terapie. Pomáhám párům a rodinám řešit náročné situace, zlepšovat komunikaci a vytvářet harmonické prostředí pro všechny členy rodiny. Poskytuji také individuální terapii pro ty, kteří hledají podporu ve své osobní cestě ke spokojenosti a rovnováze.
Ve své práci kladu důraz na individuální přístup – naslouchám vašemu jedinečnému příběhu a společně postupujeme tempem, které vám nejvíce vyhovuje. Mým cílem je pomoci vám najít cestu k lepším vztahům, větší spokojenosti v životě a osobnímu růstu.
Terapeutický přístup
- Emocionální bolest
- Generalizované úzkostné poruchy
- +5 a11y_sr_more_diseases
Pacienti, které ošetřuji
Párová konzultace (80 minut)
1 500 Kč -
Konzultace online
1 200 Kč -
Poradna pro partnerské a rodičovské problémy on-line - 75 minut
1 500 Kč -
Online konzultace
Způsoby platby (soukromé návštěvy)
- Bankovní převod
- Nespolupracujeme se zdravotními pojišťovnami
Telefonní číslo
Způsoby platby (soukromé návštěvy)
- Bankovní převod
- Hotovost
Nejčastěji zmiňované pacienty
- Snaha pomoci
- Podrobné vysvětlení
- Účinnost léčby
F
F.
Pan magistr nám pomohl vypíchnout určité myšlenky a motivy, které v našem vztahu hrají roli. Návštěva nám výrazně pomohla pochopit druhou stranu, což bychom sami zvládali hůře. Setkání proběhlo v přátelském a podporujícím duchu, děkujeme.
• Hekrova 805/25 • Párová konzultace (80 minut) •
Jitka
Vubec se na rezervovaný termín neozval, žádná reakce. Sice šlo o termín krátkodobý, ale byl indispozici, tedy bych čekala, že bude platit - bohužel.
• Online konzultace • Konzultace online •
Mgr. Jan Plachý
Dobrý den, Jitko
děkuji Vám za zpětnou vazbu – moc mě mrzí, že došlo k nepříjemnému nedorozumění ohledně termínu. Rozumím, že to pro Vás nebylo příjemné, a chtěl bych se Vám za to upřímně omluvit.
Bohužel v daný čas jsem měl již jinou terapii, kterou nebylo možné přesunout. Snažil jsem se co nejrychleji nabídnout náhradní termín, abych Vám mohl poskytnout plnohodnotný a klidný prostor.
Ukázalo se, že mi nefungovala synchronizace mezi rezervačním systémem a Google kalendářem, což vedlo ke zmatku v dostupnosti. Na nápravě už pracuji, abych podobným chybám do budoucna předešel.
Budu rád, pokud mi dáte ještě šanci – rád Vám vše vynahradím a nabídnu termín, který Vám bude vyhovovat.
S pozdravem
Jan Plachý
T
Tomáš
Pán Plachý má na svojích terapiách profesionálny prístup a je veľmi empatický. V priebehu terapií mi pomáha zvládať úzkosti, úspešne riešiť vzťahy s blízkymi ľuďmi a zvládať nadmerné kontrolovanie vecí okolo seba. Ďalej som sa naučil, ako správne relaxovať pri nadmernom strese a vážiť si sám seba v mnohých oblastiach osobného aj pracovného života. Jeho záber problémov, ktorý dokáže riešiť, ma milo prekvapil. Pri riešení problémov sa snaží pomôcť ako s akútnymi vecami tak aj s dlhodobými bolesťami, ktoré si človek nosí v sebe, pričom sa snaží odhaliť príčinu tých problémov.
T
Tereza
K panu Plachému jsme se se synem objednali na doporučení od jiného psychologa a byla to ta nejlepší volba! Pracuje nejen se synem, ale s celou naší rodinou. Všichni k němu máme obrovskou důvěru. Je to první terapeut, který nám srozumitelně a trpělivě vysvětluje jaké potíže děti trápí, co můžeme udělat my, dodává nám naději, učí nás rozumět dětem i sobě samým. Doporučili jsme k němu již několik dalších rodin a všichni jsou stejně spokojeni jako my. Stoprocentně jeho služby doporučujeme.
Michaela
K panu doktorovi jsme přišli poprvé se synem na konzultaci možného ADHD(dle školky). Pan doktor již při první návštěvě vyloučil a naopak syna vyhodnotil jiným směrem, který se doposud jevý jako správný. Jeho přístup k dětem je nádherný. Nejednou jsme pana doktora navštívili i se sourozenci syna (absence hlídání)a nejen že nás bez problému přijal všechny, ale sezení bylo profesiońalní, empatické, vřelé a přínosné. Přesně jak pan doktor předpokládal. Syn se na pana doktora těší. Se synem není nyní potřeba docházet pravidelně a i přesto jsme s panem doktorem v kontaktu a jsme velice vděční nejen, že jsme na něj natrefili, ale i za to, že pan doktor s námi zůstává a pomáhá nám s aktuálními fázemi vývoje našeho syna. Moc děkujeme
Váš účet byl odstraněn
Docházím už více než rok s dcerou, kterou díky panu psychologovi Plachému diagnostikovali vývojovou dysfázii a pak přijal i mě, protože je to ten nejlepší a nejempatičtější psycholog a člověk kterého znám.
Váš účet byl odstraněn
Za panem Plachým docházíme s naší dcerkou již pár měsíců a musím velmi ocenit jeho profesionální a lidský přístup. Dcerka za těch několik měsíců dosáhla výrazných pokroků a věřím, že je to i díky těmto sezením.
• Online konzultace • Jiný •
Pavel V.
Do terapie k panu Plachému jsem přišel ve stavu, který jsem si dříve ani nedokázal představit. Má terapie stále probíhá, ale už nyní vím, že slova nikdy plně nevystihnou vděk a hlubokou úctu, kterou k Janovi chovám.
Nedovedu si představit lepšího průvodce životní transformací, na kterou jsem se s ním vydal. Laskavost, hluboká empatie a jeho neúnavné nasazení, jaké Jan do své práce vkládá, z něj dělá člověka, který je profesionálem myslí i srdcem. Je to člověk na svém místě, jehož práce má opravdový smysl.
Jana jsem již doporučil několika přátelům a pokaždé, to byla perfektní shoda. Mohu jej s vřelostí doporučit a s obrovským respektem, držím palce jemu i všem, které své životy protnou s tím jeho.
Děkuji za vše, co jste pro mě udělal, a za to, co stále děláte!• jiné místo • Jiný •
Petr Horák
Pan Plachý mi velmi pomáhá, mohu vřele doporučit. Je velmi empatický, otevřený, spolehlivý a dokáže se napojit na svého klienta. Zkrátka jsem poznal, že jsem na správném místě velmi brzy, neměnil bych.
I
Isabel
Skvělá zkušenost. Již po první schůzce jsem byla velmi nadšená a mohu pouze doporučit.
• Online konzultace • Konzultace online •
Mgr. Jan Plachý
Dobrý den, Isabel, děkuji za kladnou zpětnou vazbu a těším se na další setkání.
5 odpovědí poskytnutých lékařem na otázky pacientů na ZnamyLekar.cz
Dobry den jak prosím odnaučit syna 6let aby chodil na velkou pouze v me asistenci. Jde pouze se mnou nevim jak ho to odnaučit . Dekuji
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
napadá mě několik možných příčin. Doporučoval bych zeptat se syna, zda ho při vyměšování například něco nebolí, abychom mohli vyloučit fyziologický problém. Pokud bolest…
Je možné pomoci mi s klaustrofobií, prosím? Předem děkuji za odpověď.
Je možné pomoci mi s klaustrofobií, prosím? Předem děkuji za odpověď.
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, ano, Klaustrofobie, je léčitelná pomocí psychoterapie. Pokud byste potřeboval/a pomoci, ozvěte se.