Jan Dostalík
Odborný lékař chirurgie

Nádražní 36, Ostrava 70200

• Dobrý den,
    čtu tady sice starší, ale jen ty nejlepší reference. V případě mé dcery je to bohužel zcela opačně. Laparoskopická operace se "nějak pokazila", bezprostředně musela následovat klasická operace. Zdravotní stav se v průběhu půl roku zhoršil natolik, že následovala další, několikahodinová operace a stále je to velmi špatné. V nejlepším případě na invalidní důchod... Výživový poradce uvedl, že takhle zbědovaného člověka neviděl za 17 let praxe. Pan docent dceru odkazoval na praktika, poté na psychologa. Dcera je sama s malou 6 letou dcerou, kterou jako prarodiče "půjčujeme" mamince pouze na sobotu. Více ji síly neumožňují...

• Odborný lékař chirurgie operace žaludku  •

• Dobrý den, panu chirurgovi bych chtěl od srdce poděkovat. Před 8 lety když mi bylo 8 let mi zachránil život, když jsem spadl ze stromu na plot a nepěkně si poranil ruku o starý rezavý plot. Doktoři mi tehdy řekli že sem měl 2mm od tepny a vykrvácel bych. Úžasný chirurg pan Jan Dostalík mě zachránil a dnes můžu dělat co mě baví a dívat se v před. Mockrát Vám děkuji z celého srdce pane chirurgu!!!

• Panu docentu mohu jen děkovat. Má žena, která měla nádor v dutině břišní na hodně špatném místě, může díky němu opět hledět do budoucnosti. Několik hodin trvající operaci zvládl pan docent díky svým zkušenostem s nesmírnou bravůrou. A nebyl to jednoduchý zákrok. Zájem o pacianta u něj nekončí jeho odoperováním. Jeho velice lidský přístup by mohl být vzorem ostatním. Děkuji mu pokaždé když se podívám na svou ženu. Lorenc Jiří

• Je mi 28 let a jsou to přesně dva roky, kdy mi pan doktor doslova zachránil život. Dodnes k němu jezdím na kontroly a můžu říct, že jsem s jeho přístupem maximálně spokojená. Je velmi milý, zajímá se o zdravotní stav a když jsem mu volala z nemocnice kvůli další hospitalizaci, vyposlechl si mne a ihned jsme si domluvili termín schůzky. Těm co tady brečí kvůli nějakým křečovým žilám, asi nevíte co to je, když vás opravdu něco bolí a váš život visí na vlásku a objeví se někdo, jako pan doktor Dostalík. Ještě jednou mu moc děkuji a to nejen za to, že tu mohu být, ale že mohu vychovávat svou malou dceru.Kamila

• Nerozpakujeme se tvrdit, že panu doc. MUDr Janu Dostalíkovi vděčíme za život našeho otce. Pečlivou diagnostikou, rychlým a včasným rozhodnutím a následným náročným chirurgickým zákrokem mu se svým týmem dokázal opakovaně pomoci (ve dvou případech se jednalo o akutní stav v dutině břišní - ileus, v dalším o aneurysma břišní aorty). Přístup pana doktora byl vždy velmi lidský i profesionální, a to jak k pacientovi, tak k nám, rodinným příslušníkům. Tatínkovi se dostala pod jeho vedením ta nejkvalitnější péče. Splňuje naši představu o ideálním lékaři. Lucie a Tereza

• S panem doktorem Dostalíkem mám tu nejlepší zkušenost. Opravdu profesionál na svém místě. Velmi šikovný (zlaté české ručičky) a pracovitý cévní chirurg (ve své privátní ordinaci pracuje i v 18.30 hodin večer). kéž by takových doktorů bylo více. Po operaci křečových žil v jeho provedení v celkové narkóze v MNO (bylo nutné výtáhnout celou safénu, žíla od třísla až po kotník) jsem nepotřeboval ani léky proti bolesti, rány na kotníku a v třísle perfektně sešité vstřebatelnými stehy, na lýtku pár malých vpichů, ani modřiny nebyli nikterak velké. Netvrdím, že noha vůbec nebolela, ale dalo se bez problému vydržet. Z nemocnice mne pustili druhý den po operaci, samozřejmně bylo nutné nohu alespoň 14 dnů bandážovat a přez noc nechávat ve zvýšené poloze. Nyní mám nohu i pocitově mnohem lehčí, a hlavně mi zmizely nevzhledné, opravdu velké provazy křečových žil z lýtka, stehna i kotníku. A teď to nejlepší, jeho typ operace hradí zdravotní pojištovna. Jen pro zajímavost, byl jsem u nejmenované specialistky v Praze, která mimochodem stanovila stejnou diagnózu, a za toto vyšetření jsem paní doktorce zaplatil 1000,- Kč, a samotnou operaci mi pak nabízela za 30 tisíc. Pro nás z Ostravy, kraje razovitého, cena přemrštěná a hlavně "trochu z ruky" i z důvodu nutného kontrolního vyšetření. Takže bych apeloval na všechny, kdo mají křečové žíly, ať se nebojí klasické operace (přiznávám, taky jsem se velmi bál a neustále oddaloval, cca 10 let), pokud je operatérem šikovný cevní chirurg jako například pan Dostalík, tak se není čeho bát a výsledek určitě stojí za to !

• Doc. Dostalík je odborník na slovo vzatý. Výborně komunikuje nejen s námi,jako s klienty,ale i s našimi rodinami a příbuznými.V celém Moravskoslezském kraji není pro něj konkurence. Já osobně jsem měla problém najít specialistu, který by mi mě s moji diagnozou operoval. Neříkám,že jsem za týden byla v pořádku, trvalo dlouho než jsem se z toho dostala,ale žiju a to je podstatné. Docent mi prodloužil život alespon o pár let a jsem mu za to vděčná.

• -------ano

Pan Doktor je specialista na svém místě. Co se týče cévní chirurgie je to velký odborník. A pro okomentování těch záporných až utočných hodnoceni. Mílá "Marcelko" a spol. Křečové žíly se vracejí,málokdy se podaří odoperovat vše díky jejich vzájemnému propletení takže si vem punčochu a kup si krém na křeč. žily a uleví se ti ! A těm co se nelíbí vizita ? Vizita není od taho aby se lékař vykecával s pacientem a navíc pokud je to operatér a má nabitý program.Přestaňte se dívat na stupidní ordinaci v ružové ... .Pak si každy myslí jak to má v nemocnicích fungovat ale to je jen seriálová fikce.

• H

Marcela je úplně blbá, všichni ví, že křečáky mohou zrecidivovat a nebývá to vina doktora. Kdo ví z čeho jí ty nohy bolí! Já osobě bych si je od něj nechal udělat kdykoliv, protože je to vysoce kvalitní odborník na cévy.