Jak pracuji?
Zajímá mě, co pro vás znamená být v souladu se sebou - a co tomu možná stojí v cestě.
V terapii společně hledáme způsoby, jak rozplést vnitřní zmatky, porozumět vztahům, emocím i životním rozhodnutím. Věnuji se chvílím, kdy něco v životě přestává dávat smysl — starým vzorcům, rolím i způsobům, jak být sám se sebou i s druhými.
Věřím, že proměna je možná - ne skokem, ale postupně, ve vlastním rytmu. A že každý příběh si zaslouží být slyšen.
Obtížné situace neznamenají, že problém jste vy. Ani že se musí dotýkat všeho. I uprostřed nejistoty existují místa, která drží. A právě odtud se může začít něco nového.
O co se zajímám?
Ve své praxi provázím lidi, kteří chtějí lépe porozumět sobě, svým vztahům, tělu i vlastním hranicím. Pracuji s jednotlivci a nabízím osobní i online setkání.
Věnuji se tématům vysoké citlivosti, neurodiverzity (např. ADHD) a tomu, jak ovlivňují každodenní život i mezilidské vztahy. A jak hrát s těmito kartami, které nám byli rozdány.
Zvláštní pozornost věnuji rodičovství a proměnám vztahů v rodičovství - ať už je právě na začátku, v proměně, nebo přináší nejistotu, vyčerpání či pochybnosti. Provázím i těmi momenty, kdy cesta k rodičovství není jednoduchá — při IVF, po ztrátě v těhotenství nebo v období nejistoty.
Podporuji rodiče, kteří hledají způsoby, jak být s dětmi v kontaktu i v napětí, jak vychovávat s respektem, ale i se soucitem k sobě samým.
Intimita, sexualita, kink nebo LGBT+ identita pro mě nejsou jen témata. Jsou to světy, které v sobě nesou radost, rozpaky, otázky i hluboké příběhy. V mé praxi k nim přistupuji s respektem, otevřeností a zvláštní citlivostí.
Zajímám se velmi o to jak technologie vstupují do našich životů, vztahů, pozornosti a vnímání sebe sama. O to jak se díky nim proměňují naše vztahy. Jak AI mění naši vztahovost.
O mém přístupu:
Opírám se o systemický a postmoderní přístup — nevěřím na jedno univerzální řešení, ale na respekt k jedinečnosti každého člověka. Terapeutické setkání vnímám jako prostor, kde se můžete nadechnout, zpomalit a být přijati takoví, jací právě jste i se svou křehkostí, citlivostí nebo nejistotou.
Mimo svou praxi pracuji v Institu Moderní láska a Psychoterapeutickém centru Gaudia.
- Psychosomatika
Koučování
On-line konzultace
Jungmannova 30, Praha 1, Praha 110 00
Klára K.
Paní Rosinová pro mě byla jedním z důležitých lidí, kteří mi pomohli při syndromu vyhoření a následné práci se zakořeněnými vzorci. Celý život se trápím s vysokou citlivostí a díky její specializaci se mi daří využívat techniky, tak abych nebyla každý den přehlcená, a daří se mi citlivost nevnímat jako slabou stránku. Moc si cením jejího laskavého přístupu a toho, že se při terapii mnohdy i zasmějeme.
• Terapie dům Mozarteum • individuální psychoterapie •
- Psychoterapeuti s Vojenská zdravotní pojišťovna ČR v Praze