Narozena v roce 1985
2012 absolvování gynekologicko-porodnického kmene, IPVZ Praha
Místní 358/9, Havířov 736 01
ulice Místní 9, Havířov
Kristýna Tataruch
Paní lékařka je i má gynekoložka. Během tehotenstvi špičková péče, přítomnost manžela u každého vyšetření nebyla problém, sestřička taky skvělá. Přála bych takovou lékařku a sestru každé ženě. Cítím se vždy vítaně, mám vždy odpovědi na dotazy, můžu se otevřít s čímkoli. Mám občas problém s důvěrou k lékaři, ale tady opravdu ne.
Krásná chvíle byla po porodu,kdy jsem se setkala i s p.Szewczyk i se sestřičkou, které ty dny zrovna sloužily.
Můžu jen doporučit:)• jiné místo • Jiný •
16 odpovědí poskytnutých lékařem na otázky pacientů na ZnamyLekar.cz
Hezký den,
můj dotaz se týká možnosti vysazení antikoncepce. Je mi 48 let, jedno dítě a delší dobu nemám partnera. Užívám HA Logest cca 15 let. Prodělala jsem v cca 30 letech endiometriozu, měla jsem cystu na vaječníku (mám již jeden vaječník) a konizaci čípku. Babička měla rakovinu dělohy. mamka myomy. HA jsem začala užívat hlavně z léčebných důvodů, nejen kvůli nechtěnému otěhotnění. Nyní začínám uvažovat o vysazení antikoncepce, ale bojím se, aby se mi opět neobjevila cysta apod. Menstruaci mám tak 2 dny velmi slabou. S lékařem jsem se radila, samozřejmě nechal rozhodnutí na mě s tím, že by to spíše nedoporučoval. Svému lékaři věřím, ale ráda bych znala názor i jiného odborníka. Děkuji. Renata
Dobrý den, já se přikláním k názoru kolegy, pokud vám antikoncepce nedělá potíže či nemáte jiné zdravotní potíže, které by zvyšovali riziko vzniku krevním sraženin, tak je vhodné pokračovat v užívání a překlenout tak i období perimenopauzy. Samozřejmě vysazení je také možné, zda-li se po vysazení objeví potíže s menstruací či vytváření cyst se nedá vyloučit.
S pozdravem MUDr. Magda Szewczyk
Můžete mi, prosím, sdělit, zda se jednorázové zrcátko u gynekologa, za které pacientka platí, vytahuje již vybalené ze skříně a následně odhazuje do umyvadla? Mám podezření, že můj lékař používá zrcátko opakovaně.
Dobrý den, žádný jednotný postup na užívání zrcátek není. Jsou samozřejmě jednorázová a tudíž by měla být použita pouze pro jednu pacientku. Dodávají se samostatně zabalená. Měla by jste se informovat svého lékaře.
- Gynekologové s Vojenská zdravotní pojišťovna ČR v Havířově
- Gynekologové s Revírní bratrská pokladna, zdravotní pojišťovna v Havířově