Klinickou a patologickou psychologii jsem vystudovala na univerzitě René Descartes v Paříži. Následně jsem na téže univerzitě absolvovala roční postgraduální studium v oboru projektivní psychologie (problematika diagnózy psychických poruch pomocí testů Rorschach a TAT).
V rámci studia ve Francii jsme působila jako stážistka na několika tamních psychiatrických klinikách a zároveň i v pražské Psychiatrické léčebně v Bohnicích (oddělení sexuálních patologií a oddělení protialkoholní léčby).
Po úspěšném ukončení studia jsem pracovala s dětmi s diagnózou PAS (porucha autistického spektra) v denním stacionáři francouzského Červeného kříže. Po návratu zpět do České republiky jsem dále působila jako psycholožka na Psychoterapeutické a psychosomatické klinice ESET. Náplní mojí práce byly individuální terapie, diagnostické a indikační pohovory, komplexní psychologická vyšetření, skupinové terapie v rámci denního stacionáře na oddělení neuróz, příprava a realizace týdenních terapeutických pobytů v přírodě, spoluúčast na vedení večerní docházkové skupiny zaměřené na neurotické poruchy a poruchy osobnosti, účast na arteterapii, relaxačních programech, atd.
Hovořím plynně francouzsky a anglicky.
O mně
Hovořím plynně francouzsky a anglicky.
- Klinická psychologie
Hlavní léčená onemocnění
- Deprese
Psychologické konzultace
Psychologické poradenství
Vyšehradská 49, Praha 128 00
Recenze pacientů jsou pro nás důležité. Specialisté nemají možnost zaplatit za odstranění nebo změnu recenze pacienta.
Další informace.
Další informace o názorech
ditamandelikova
Pohovory s paní Novotnou byly navzdory situaci, která vás k lékaři přivádí, velmi příjemné. Z Lucie vyzařuje klid a pochopení. Po každém sezení jsem se cítila vyrovnanější a sebevědomější, nabyla jsem přesvědčení, že vše má své řešení a vždy existuje cesta ven (nebo spíš dál?). Paní doktorka na cestu nenavádí násilím, ale jen lehce koriguje a uklidní. Zrcadlí vám samým otázky, na které s její pomocí najdete odpověď. Paní doktorku doporučuji a to hlavně kvůli lidskému přístupu a empatii.
Psychologové v okolí
Nejčastěji léčené nemoci