Jsem manželský poradce, párový terapeut a kouč.
Jako párový terapeut vám pomohu efektivně zvládnout vaše obtížné životní situace.
Jsem stoupencem rodinné systemické terapie a mám vlastní, oceňovaný přístup.
Pracuji s páry i s jednotlivci.
První terapeutické krůčky jsem absolvoval již v roce 1995.
V roce 2000 jsem začal pracovat s rodinou jako s terapeutickým systémem.
Od roku 2005 je mou stěžejní formou práce párová terapie.
Jsem také manželský poradce a nebojím se sdělit své pohledy a zkušenosti získané v průběhu odborné praxe.
Pravidelně proto spolupracuji s médii a v ČT jsem byl odborným poradcem vzdělávacích pořadů o partnerských vztazích. Nyní jsem pravidelným hostem „Poradny na Dvojce“ a podílel jsem se na projektu „Láska hory přenáší“.
Jsem také kouč a můžeme společně nalézt váš životní cíl, nastartovat efektivní změny ve vašem životě a překonat bariéry na cestě za vaším úspěchem a spokojeností.
U svých klientů ctím absolutní diskrétnost.
Neposkytuji žádná písemná vyjádření ani zprávy.
Veškeré informace jsou důvěrné, včetně informace o tom, že jste mými klienty.
Ať již spolupracuji s jedincem, párem, rodinou či týmem, vždy je pro mne důležitý vztahový a kompetenční model celého systému.
Základním kamenem mojí práce je vlastní „Kompetenčně-komunikační model“, který neustále zdokonaluji. Při individuální práci užívám často relaxačních a imaginačních technik (např. při ztrátě smyslu života, hlubokém smutku či k odstranění psychosomatických obtíží klienta – nevolnosti, rozlady, poruch spánku).
Jsem členem EFTA – European Family Therapy Association,
členem EMCC – European Mentoring and Coaching Council
a mimořádným členem AMRP – Asociace manželských a rodinných poradců.
V průběhu své odborné praxe jsem zastával mimo jiné tyto pracovní pozice:
vedoucí terapeutického střediska, vedoucí terapeutického zážitkově-zátěžového programu, manželský poradce, psychoterapeut, školní psycholog, středoškolský pedagog (psychologie), externí lektor vzdělávacích společností, smluvní terapeut České pošty, s. p., Praha – poskytování pomoci zaměstnancům, kteří prožili traumatickou událost.
Své poznatky jsem doposud uceleně nepublikoval, přednesl jsem je však na konferencích AMRP a své postřehy často poskytuji médiím.
V roce 2008 jsem spolupracoval s redakcí vzdělávacích pořadů ČT, kde jsem se mimo jiné podílel jako odborný garant na vzdělávacím pořadu „Partnerské vztahy aneb Návod na přežití“, který pro svůj úspěch zdvojnásobil počet dílů, dočkal se několika repríz, silvestrovského dílu „Partnerské eskapády“ a navazovala na něj talk show „Partnerské ladění“. Celý projekt uzavřela populárně-naučná kniha „Partnerské vztahy aneb Návod na přežití“, pro kterou jsem vytvořil partnerské testy a byl jsem jejím odborným garantem.
Dále jsem se podílel na projektech „Nevzdávej to“ (odborný poradce a kouč), „Experiment“ a „13. komnata“ (odborný poradce).
Pravidelně jsem spolupracoval a spolupracuji i s ostatními médii, např.: TV Barrandov, Metropol TV, TV5, TV Nova, TV Prima, TV Markíza, BBC, Český rozhlas, Ráááádio Impuls, Frekvence 1, Psychologie Dnes, Moje psychologie, Story, iDNES.cz, Lidovky.cz, Xman…
A kromě toho jsem také manžel a rodič, který více než čtyřicet let pracoval s mládeží. Více než deset let jsem byl garantem vzdělávání pracovníků Pionýra, z. s., Libereckého kraje; po celou dobu jsem se podílel na tvorbě a realizaci zážitkových programů.
Pokud mi čas dovolí, relaxuji v přírodě, kde hledám hranice svých možností.
Vše fotograficky dokumentuji a potom se šťastný vracím do kruhu svých blízkých, kde je mi nejlépe.
Moje motto:
„Můžeš mít vše, ale pokud nemáš dobrý vztah k sobě, nemáš nic.“