Jsem fyzioterapeutka, bývalá vrcholová sportovkyně a máma 3 dětí. V mé praxi se zaměřuji na péči o děti všech věkových skupin a také na péči o pacientky s gynekologickými obtížemi nebo po porodu.
Absolvovala jsem magisterské studium fyzioterapie na 2. lékařské fakultě Univerzity Karlovy. Pracovala jsem na Klinice rehabilitace a tělovýchovného lékařství ve FN Motol a poté v soukromé fyzioterapeutické ambulanci specializující se na kojence, batolata a děti předškolního věku.
U kojenců nejraději využívám techniku novorozenecký handling, drobné kloubní mobilizace, uvolňování měkkých tkání, viscerální manipulaci a v případě nutnosti reflexní cvičení dle Vojty. U batolat i starších dětí se snažím terapii propojit s hrou adekvátní jejich věku, abych udržela jejich pozornost a řízený pohyb je především bavil.
V oblasti fyzioterapie dospělých se zaměřuji převážně na péči o ženské zdraví v období prekoncepce, těhotenství a po porodu. Děťátko a jeho maminku beru jako neoddělitelný celek a je zapotřebí, aby dobře fungovaly všechny jeho části. Pro spokojené dítě (a potažmo celou rodinu) je důležitá spokojená a zdravá máma. Mezi nejčastější obtíže patří oslabené břišní svalstvo, diastáza, dysfunkce pánevního dna, jizva po císařském řezu, či bolesti zad vzniklé v těhotenství nebo péčí o dítě.
- Fyzioterapie
- Jizvy
- +8 a11y_sr_more_diseases
Pacienti, které ošetřuji
Cihlářská 2515, Hostivice 253 01
Názory pacientů se rychle objeví
Napište svůj první názor
Už jste navštívili Mgr. Vilma Stříbrná? Podělte se o svůj názor. Ostatní pacienti budou vděční za pomoc při výběru nejlepšího specialisty.
Přidejte svůj názor