Mgr.
Jiří Dolejší, MBA
Psychoterapeut
o specializacích
Praha 1 adresa
Nabízím psychoterapeutické, poradenské a psychologické služby. Pracuji s jednotlivci, dětmi, páry i rodinami. Mojí prací je pomoci v krizových situacích, při ztrátě stability nebo v obdobích výrazných životních změn. Nemusíte na to být sami. Někoho stačí nasměrovat, někdo potřebuje doprovázet a další se potřebuje rozhodnout. Významnou část mé práce tvoří také podpora lidí, kteří se potýkají s nesmělostí, nejistotou či nízkým sebevědomím. V dnešní rozbouřené době často přichází klienti nebo páry s tématem trvalého stresu či s úzkostmi, ale také hledající harmonii ve vztahu, cítí odcizení, trápí je výchova dětí, potřebují nový impulz do života, změnu či větší odolnost. Pracuji metodami, které přinášejí změny a také pomocí tzv. klinické nebo ideomotorické hypnoterapie. Proto je pro mně osobně důležitá důvěra v člověka a jeho změnu, naprosté bezpečí a opravdový zájem Vám pomoci.
Odborně spolupracuji s institucemi jako je Česká lékařská společnost Jana Evangelisty Purkyně, spol. pro psychoterapii, které jsem členem a Psychoterapeutická klinika Hermés v Praze. Působím také jako lektor programu "Aggression Replacement Training", zaměřeného na rozvoj sociálních dovedností, zvládání agrese a práci s hněvem. Součástí mé praxe je také vypracovávání odborných posudků pro soudy, policii a orgány sociálně-právní ochrany dětí. Spolupracuji s dětskými domovy, střediskem výchovné péče a mám cenné zkušenosti z Psychiatrické Nemocnice Bohnice a z vězeňských či detenčních zařízení. Ve své práci se také věnuji výchovným problémům dětí a dopívajících, závislostem na elektronice, látkovým závislostem aj.
S čím vám mohu pomoci
stres, úzkosti, panické stavy, nespavost, sociální nesmělost
vyhoření a ztráta směru
nízká sebehodnota
partnerské konflikty, nevěra, rozhodování o rozchodu
závislostní vzorce
výchovné obtíže a vztahy mezi rodiči a dospívajícími aj.
Vystudoval jsem Univerzitu Karlovu a Univerzitu J. E. Purkyně, se zaměřením na psychologii a etopedii; aktuálně jsem pod supervizí - výcvik v systemické terapii a hypnoterapii pod vedením prim. MUDr. Františka Matušky.
"První krok bývá nejtěžší - ale právě ten otevírá prostor pro skutečnou změnu."
Jiří Dolejší
Rezervace termínu
Objednat se můžete přímo přes ZnamyLekar.cz, kde vidíte aktuální volné termíny (zatím každou středu). Po úspěšné rezervaci obdržíte potvrzující notifikaci.
Místo a dostupnost
Najdete mě na Senovážném náměstí v 5. patře (budova B, č. 548). Přístup je plně bezbariérový; využít můžete prostorný výtah v budově B (kancelář přímo naproti) nebo v budově D.
Platba a storno podmínky
Platba: Po sezení v hotovosti nebo převodem přes QR kód.
Cena: Od ledna 2026 činí stále cena konzultace 1 400 Kč / 60 min.
Zrušení termínu: 48 hodin předem obdržíte připomínku. Bezplatné storno je možné nejpozději 24 hodin před schůzkou. Při pozdějším zrušení je účtován poplatek v plné výši.
- Psychoterapie
Partnerská psychoterapie
Poradenství pro rodiče
Psychoterapie dětí a mladistvých
1 400 Kč -
Senovážné náměstí 23, Praha 1 - Nové Město, budova B (5. patro), Praha 1, Praha 100 00
Telefonní číslo
Pavel
Děkuji za úžasnou terapii od pana Dolejšího. Velice mi pomohl srovnat si myšlenky a najít dobré životní priority. Znovu jsem získal pozitivní energii, klid a pohodu. Díky za skvělý přístup a pochopení.
Mgr. Jiří Dolejší, MBA
Dobrý den, děkuji Vám a těším se na naše příští setkání.
Z
Zdeněk
Máme s čím srovnávat a terapie u pana Jiřího je pro nás po předchozích zkušenostech obrovským překvapením. Kvalitativně je to úplně jiná liga. Skvělý nadhled, žádná klišé a hlavně reálné výsledky v našem vztahu. Pokud hledáte skutečnou pomoc při odcizení, neváhejte.
• Psychoterapie, Hypnoterapie, Etopedie • partnerská psychoterapie •
Mgr. Jiří Dolejší, MBA
Děkuji Vám za důvěru a za tak otevřená slova. Velmi si vážím toho, že mohu být součástí změn, které dávají smysl. Přeji Vám, aby se Vám v tom dobrém dařilo pokračovat.
Lukas
Super přístup a zkušenosti, jsem maximálně spokojen
Mgr. Jiří Dolejší, MBA
Děkuji Vám za Vaši zpětnou vazbu. Těší mě, že Vám naše spolupráce dává smysl. Přeji Vám, aby se Vám dařilo vše dál rozvíjet.
E
Eliška H.
Docházela jsem k panu Doeljšímu několik měsíců a velmi mi pomohl zorientovat se v náročném období, kdy jsem zažívala silný stres a dlouhodobé přetížení. Na každém sezení jsem oceňovala jeho klidný a soustředěný přístup - pečlivě poslouchal a dokázal přesně vystihnout podstatu toho, co říkám a zároveň mi otevřít obzory nového smýšlení nad mojí situací.
Mgr. Jiří Dolejší, MBA
Děkuji a Vážím si Vaší otevřenosti a přeji Vám, aby Vám nový pohled i nadále pomáhal.
Dekastello
Prošla jsem v minulosti hodně různých terapií. Ale u pana Dolejšího cítím, že se konečně někam posouvám. Používá mimo jiné různé zajímavé a pro mne nové techniky. Místo, abychom se stále hrabali v minulosti, míříme více na budoucnost. To je pro mne také nové. Myslím, že je to správná cesta. Je vždy profesionální. Chodím od něho vždy o něco lehčí. Zkoušeli jsme i hypnozu. Skvělé. Má příjemné vystupování a dobré postřehy. Budu ráda chodit i nadále.
Mgr. Jiří Dolejší, MBA
Děkuji Vám za dlouhodobou důvěru i za sdílení Vaší zkušenosti. Je pro mě cenné sledovat, jak se postupně posouváte a nacházíte vlastní cestu. Váží si Vaší otevřenosti a odvahy na sobě pracovat.
Pavlína
K panu Dolejšímu jsem původně přišla pro radu jak zvládnou dospívající kluky v neúplné rodině s konflikty. Velice rychle mi vysvětlil kde je chyba, nebylo to lehké přijmout ale dále jsme pracovali s mojí osobou.Sezení s panem Dolejším mě velice posunulo v životě, v lásce k sobě a čerpám z nich téměř denně. Vztah s klukama se zlepšil a pracujeme na tom dál. Cítím z něj klid, jistotu, pochopení. Velice doporučuji pro lidi co na sobě chtěj pracovat.
Mgr. Jiří Dolejší, MBA
Děkuji za Vaši otevřenost a odvahu na sobě pracovat. Velmi si vážím Vaší důvěry a přeji Vám, aby Vám nově získaná jistota dál přinášela klid a sílu. Jiří Dolejší
R
Richard
První návštěva, pocit skutečně uvolňující.Tady cítím, že můžu v životě pokračovat dál s lehčí hlavou a pozitivním přístupem, jen na tom pod vedením pana terapeuta zapracovat a už věřím, že to půjde.
• Psychoterapie, Hypnoterapie, Etopedie • •
Mgr. Jiří Dolejší, MBA
Děkuji za Vaši důvěru a sdílení prvního dojmu. Jsem rád, že jste odcházela s pocitem úlevy – na tom se dá dobře stavět. Přeji Vám, aby se Vám dařilo v nastaveném směru pokračovat. Jiří Dolejší
Monika Lorencová
Ráda bych se podělila o svoji velmi pozitivní zkušenost s panem magistrem Dolejším. Od prvního sezení jsem se cítila bezpečně, pochopená a respektovaná. Terapeut je velmi empatický, klidný a profesionální. Pomohl mně i synovi lépe porozumět naším emocím a situacím, které jsme dlouhodobě nedokázali společně řešit. Díky rodinné terapii se cítíme stabilnější, jistější, máme větší nadhled nad svými životy, vztah mezi mnou a synem se rapidně zlepšil a posílil. Terapie nám skutečně změnila život k lepšímu. Děkujeme.
Mgr. Jiří Dolejší, MBA
Děkuji Vám za tak otevřená a silná slova. Velmi si vážím Vaší důvěry i práce, kterou jste do společného procesu vložili. Jiří Dolejší
Pavel
K panu Dolejšímu je trošku těžké se dostat, vím, že toho má hodně a je vytížen, ale jsem rád, že to vyšlo. Tady je od dubna, ale já jsem s ním spolupracoval už dříve v ambulanci. Byl jsem u něj již několikrát a hodně mě pomohl. Nevím vlastně jak to dělá, ale funguje to. Je vidět, že má hodně zkušeností, pracoval, jak jsem zjistil i na vysokých pozicích a neuvěřitelně se dokáže do člověka vcítit, ale také poradit a nasměrovat. Moc díky.
Mgr. Jiří Dolejší, MBA
Děkuji Vám za dlouhodobou důvěru i za trpělivost. Velmi si vážím toho, že se na mě opakovaně obracíte. Přeji Vám, aby Vám společná práce i nadále přinášela jasnější směr a potřebnou oporu. Jiří Dolejší
Luci
Velmi oceňuji jeho příjemné vystupování. Pan Mgr. Dolejší dokáže vytvořit takové bezpečné prostředí, že mi nedělá problém se pomalu otevírat. Líbí se mi, jak dokáže přesně pojmenovat, oč se jedná, a vysvětlit, nasměrovat. Mám pocit, že se věci konečně daly do pohybu. Cítím se pochopena a i když je nyní v mém životě mnoho změn, pomáhá mi nacházet v chaosu řád a smysl. Ze setkání odcházím znovu v energii a s nadějí. Děkuji moc.
Mgr. Jiří Dolejší, MBA
Děkuji za Vaše slova. Je radost vidět, když se věci dávají do pohybu a začínají dávat větší smysl. To podstatné ale děláte Vy sama. Držím Vám palce v dalších krocích. J. Dolejší
- Psychoterapeuti s Vojenská zdravotní pojišťovna ČR v Praze
- Psychoterapeuti s Oborová zdravotní pojišťovna v Praze