Dotazy od pacientů (48)

• Dne 3.12.2017 jsem měl úraz na lyžích, narazil jsem do sněhové zábrany na , které byl plech a ten mi

Dne 3.12.2017 jsem měl úraz na lyžích, narazil jsem do sněhové zábrany na , které byl plech a ten mi následovně rozřezal levou nohu nad kolenem, chtěl jsem se zeptat jestli by mi nebyla poskynuta konzultace .
    fract cendyli larer 3.12.2017 PN trvá
    femoris 1.sin aperta defekta GA…

MUDr. Tomáš Kovanda

dobrý den, určitě není problém. Objednejte se ke mě a domluvíme se

Dobrý den

Již pár let mám chronické bolesti levého kolene a ramena . Byli provedené rengenové snímky ramene a kolena , které nic neukázali a na koleno byla provedená i MG rezonance , která taky nic neprokázala .
    Léčim se stím už 2 roky(různe leky , doplňky , rehabilitace…

MUDr. Tomáš Kovanda

Dobrý den, potřeboval bych vás důkladně vyšetřit, abych se mohl k problému vyjádřit. Byla vám při MRI aplikována i kontrastní látka?

Dobrý den pane primáři,
    byla jsem na rentgenech s koleny a byla mi zjištěna chondromalacie čésky a doporučen přípravek MONOVISC. Zajímal by mě Váš názor na tento přípravek popřípadě Váš způsob léčby .
    Děkuji

MUDr. Tomáš Kovanda

dobrý den, záleží na stupni chondropatie a stavu zbytku kolene ale začal bych určitě RHB programem. Každopádně aplikace kyseliny hyaluronové (Monovisc) je určitě součástí léčby artrozy kolenního…

• Dobrý den pane doktore,prosím dá se něco dělat s tímto nálezem MR pravého ramenního kloubu:Široká lé

Dobrý den pane doktore,prosím dá se něco dělat s tímto nálezem MR pravého ramenního kloubu:Široká léze šlachy m.supraspinatus,reaktivní změny v úponu šlachy na skeletu okraje hlavice humeru.parciální trhlina i ve šlaše m. subscapularis.tendinopathie ve šlaše dlouhé hlavy bicepsu,zmožená tekutina…

MUDr. Tomáš Kovanda

Dobrý den, záleží samozřejmě na potížích ale pravděpodobně by byla vhodný operační zákrok. Bez bližšího vyšetření vám bohužel nemůžu zodpovědně poradit

prosím potřebuji poradit co se mi stalo. Po poranění kolene jsem měl tak 5 dní nesnesitelnou bolest v koleni.Nemohl jsem skoro nic, i když jsem se jen hnul ze strany na stranu v posteli proběhla vždycky
    tak 3-5 vteřinová nesnesitelná bolest.Po 5 dnech jsem konečně…

MUDr. Tomáš Kovanda

Dobrý den, bez bližšího vyšetření se bohužel nemůžu k vašemu problému vyjádřit. Objednejte se ke mě a domluvíme se

• Dobry den, mám prosím dotaz na diagnózu mého ramene. Potřeboval bych poradit s překladem a krátkým v

Dobry den, mám prosím dotaz na diagnózu mého ramene. Potřeboval bych poradit s překladem a krátkým vysvětlením o co se jedna.
    - Dg: St.p. Contusionem omi l. Sin., imping. syn, susp. SLAP laesio - dle MR tendinosa m. Supraspinstus

MUDr. Tomáš Kovanda

Dobrý den, jedná se o naražení ramene s podezřením na poškození úponu dlouhé hlavy bicepsu a jednoho ze svalů rotátorové manžety, což jsou svaly zodpovědné na pohyb v ramenním kloubu

MUDr. Tomáš Kovanda

• Dobrý večer,mam takový problém stale se mi podlamuje koleno. Zjistili mi artrozu 3 stupně,dostávám k

Dobrý večer,mam takový problém stale se mi podlamuje koleno. Zjistili mi artrozu 3 stupně,dostávám kolagen. injekce, sice koleno nemam tak oteklé, ale koleno se mi stale podlamuje.Mám stále omezenou chůzi .
    Děkuji za radu a pomoc.

MUDr. Tomáš Kovanda

Dobrý den, prodělal jste rehabilitační program?

• Dobrý den, mám trochu větší problém s koleny. Hodně doktorů se již dohadovalo co s tím mám. Poslední

Dobrý den, mám trochu větší problém s koleny. Hodně doktorů se již dohadovalo co s tím mám. Poslední diagnoza od ortopeda zněla: vrozená vada nejspíše u obou kolen (deformace kloubu - a artritída 2 stupně) nikdo vám s tím nic neudělá jen to je otázka času kdy si už na nohy nestoupnu. Proto sháním…

MUDr. Tomáš Kovanda

Dobrý den, určitě bych potřeboval vidět vaše kolena osobně ev. doplnit další vyšetření. Objednejte se a domluvíme se na dalším postupu

• Dobrý den,chci se zeptat syn má od narození vrozenou vadu achilovo šlachy,dávali nám osm krát sádru

Dobrý den,chci se zeptat syn má od narození vrozenou vadu achilovo šlachy,dávali nám osm krát sádru a včera dostal takové botičky je i jiná varianta?dekuji

MUDr. Tomáš Kovanda

O jako vadu se přesně jedná?

• Před pul rokem jsem si obratil kotnik při fotbale okamzitě kotnik natekl jak balon. Okamžitá návštěv

Před pul rokem jsem si obratil kotnik při fotbale okamzitě kotnik natekl jak balon. Okamžitá návštěva chirurgie(stalo se to v sobotu). Tři dny na to jsem byl na ortopeii Pan doktor mě vyšetřil a byl mi proveden rtg držený snímek.Pan doktor vyhodnotil ze není potřeba operace nasazena oddělávací…

MUDr. Tomáš Kovanda

Dobrý den, určitě bych ještě doplnil další vyšetření, mohlo by se jednat o osteochondrální fracturu v hlezenném kloubu. Klidně se objednejte ke mě a podíváme se na to.

• bolestivá lopatka

Dobrý den, již delší dobu mám bolesti levé lopatky, levé strany krku, jde to až ke klíční kosti, levá strana žeber. připadá mi, že mám okolo lopatky otok, který je i na dotek bolestivý směrem až ke krku. Prošla jsem rehabilitací,RTG plic, krční a bederní, vše v normě.Prosím o radu na koho se…

MUDr. Tomáš Kovanda

Dobrý den, určitě by bylo dobré pořádně vyšetřit rameno. Objednejte se na vyšetření a domluvíme se

• Bolesti ramene

Dobrý den, jsem půl roku po operaci ramene - zamrzlo mi rameno. Závěr byl: adhezivní zánět pouzdra-kapsulitida-rameního kloubu. Po operaci Jsem absolvovala18 rehabilitací, 3xobstřik , 15xelektroléčbu Biomag Lumina, 10xperličkovou koupel a nyní mne čeká ještě 10xrehabilitace. Rameno je stále bolestivé,…

MUDr. Tomáš Kovanda

dobrý den, určitě ano. Objednejte se na vyšetření a domluvíme se osobně

• Je možné "získat" osteoartrózu při nadváze za 2 měsíce v uspěchané práci na nohou?

je možné si ve věku 23let, při výšce 2 metry, váze 115kg, extrémním plochonožím a mírným genu valgum za 2 měsíce v uspěchané práci na nohou poškodit kyčelní i kolenní klouby až je z toho osteoartróza typu I a typu II?

Podle ortopeda mám typ I na obou kolenou,…

MUDr. Tomáš Kovanda

Dobrý den, artróza se ve velké většině případů takto rychle nevyvine, takže se spíše jednalo o dlouhodobější proces, který se dekompenzoval větší zátěží v práci

• zatvrdlejší podkoží na pravém stehně

Dobry den,ted jsem byla doma 2 měsíce kvuli poraněni ramene a na stehnech se mi udělali jako takové zatvrdlinky,někdy povolí pak zase s tvrdnou je to pod kuží ,někdy jako stehna mravenčí a někdy to hrozně lechtá na větší stisknutí trošku bolestivé jsem silnější postavy, ted ty 2 měsíce mam malo…

MUDr. Tomáš Kovanda

Dobrý den, spíše se obraťte na kožního lékaře, nemyslím si že by se jednalo o ortopedický problém

• bolesti kolen

Dobrý den mám takový složitější problém jsem 3 roky po chemoterapii léčím se na neurologii po chemoterapii mám neuropatii ale bolí mě stále kolena vevnitř navštěvovala jsem ortopeda v Hradci Kralové ale bohužel výsledek žádný dodnes mě kolena bolí hlavně levé názor doktora že to je následek po…

MUDr. Tomáš Kovanda

Dobrý den, jestli je Váš dotaz stále aktuální, dejte vědět a domluvíme se na vyšetření

• artrodeza hlezna kloubu sub talo

Rada bych se ještě pozeptsla po operaci artrodeza hlezna kloubu sub talo, zda po 12 týdnech , nastane rehabilitace,budu moci jezdit autem, nosit normální obuv,,ne ortopedickou, sportovat (potápět se chodit po horách)a zda opravdu budu chodit bez berlí

MUDr. Tomáš Kovanda

Dobrý den, záleží jak se bude vaše tělo s operací vypořádávat ale po 12 týdnech je ještě poměrně brzo na větší zátěž.

• Mgr. Markéta Rezková

Dobrý den, v dubnu v roce 2016 jsem byla na plastice předního zkříženého vazu. Na konci září jsem byla na cyklo výletě na 4 dny, kdy jsme ujeli 300km a od té doby mě stále bolí koleno při větší zátěži (chůze ze schodů, z kopce, běh a jiné otřesy). Chci se zeptat, zda se jedná pouze o přetížení…

MUDr. Tomáš Kovanda

dobrý den, mohlo by se jednat i o jiné poškození struktur v koleni. Určitě bych doporučil vyšetření u ortopeda. Můžete se objednat ke mě na IC kliniku

• Problém s SI kloubem

Dobrý den.Mám problémy s křížokyčelním kloubem,který mi stále vyskakuje.Co s tím?Michal

MUDr. Tomáš Kovanda

Dobrý den, ideální by bylo začít s RHB programem. Záleží co jste již s kloubem dělala?