Mgr.
Psychoterapeut
Ostrava 1 adresa
Číslo licence : 11702711
25 názorůZkušenosti
Někdy stačí pocit, že na to nechcete být sami. Že potřebujete prostor, kde můžete mluvit otevřeně, bez hodnocení.
V terapii společně hledáme porozumění tomu, co se ve Vás děje, a možnosti, jak s tím zacházet jinak. Tempem, které je pro Vás zvládnutelné.
Objednání na konzultaci je možné přímo na mém profilu.
- Klinická psychologie
Konzultace online
Psychologické konzultace
Psychologické poradenství
900 Kč -
Psychologické poradenství pro studenty / 50min - denní studium bakalářské či magisterské a střední školy
600 Kč -
Vítkovická 3299, První patro, Moravská Ostrava a Přívoz, Ostrava 702 00
Telefonní číslo
Telefonní číslo
Galerie
Jani
Na terapii jsem přišla v období, kdy jsem si říkala, že už mám většinu věcí v životě odžitých a pojmenovaných. Člověk kolem šedesátky si často myslí, že už se zná. O to větší překvapení pro mě bylokolik nového pochopení a klidu mi tahle terapie přinesla.Kristýna na mě od začátku působila velmi přirozeně. Měla jsem pocit, že mě bere jako rovnocenného partnera v rozhovoru, ne jako někoho, koho je potřeba opravovat.Sezení probíhala v klidné atmosféře, kde byl prostor mluvit otevřeně a jít i do hlubších témat, ale bez nátlaku. Kristýna má dar trefit se otázkou přesně tam, kde to dává smysl. Nešla po povrchu a zároveň mě nikdy netlačila za hranice kam jsem sama nechtěla. Často stačila jedna věta, která ve mě pak ještě dlouho pracovala
Velmi jsem ocenila její nadhled a schopnost vidět věci v širších souvislostech. Díky tomu jsem si spoustu věcí srovnala, některé staré pocity pustila a jiné přijala.Kristýnu bych s čistým svědomím doporučila každému, kdo hledá lidský a respektující přístup.
• Mgr. Kristýna Hriciková • psychologické poradenství •
Karel
Ke Kristýně Hricikové jsem začal chodit na terapii a byla to velmi dobrá volba. Je empatická, pozorná a dokáže vytvořit prostředí, kde se člověk cítí pochopený a respektovaný. Terapie mi dává smysl a vidím na sobě pozitivní posun. Na sezení k ní stále docházím a mohu ji s klidným svědomím doporučit.
• Mgr. Kristýna Hriciková • individuální psychoterapie •
AN
Naprosto parádní přístup a systém od paní psycholožky.
• Mgr. Kristýna Hriciková • on-line konzultace •
N
Nikola
Paní Kristýna je člověk na svém místě. Je velmi empatická a lidská. Celé naše setkání vedla velmi citlivě a na konci jsem odcházela s pocitem úlevy a vnitřní podpory, že se dá na všem pracovat. Ještě jednou Vám velmi děkuji!
Michaela
Kristýna je skvělá terapeutka, která má vhled a pochopení. Její terapie jsou vedené s laskavostí a lehkostí, přitom je z ní cítit ohromná zkušenost s lidskou duší a snaha porozumět a nalézt odpovědi. Je skvělá jak pro osobní terapii, tak pro vztahy a rodinu. Každá terapie s ní je povzbuzující a milá. Vždy se cítím přijímaná a pochopená. Moc děkuju a vřele doporučuju všem, co se hledají. Kristýna je ta správná průvodkyně.
O
Ondra
Paní psycholožka s obrovskou empatií a velmi rozumným vhledem do naší situace. Dceru vzala k terapii v nejbližším možném termínu dle toho, co si z mého pohledu poměrně těžká situace žádala. Dcera se k ní vždy těšila, což se nedalo říci o předchozích zkušenostech. Děkujeme moc za celkový přístup.
Pavla
Chtěla bych v prvé řadě poděkovat za pomoc s překonáním těžkých chvil a vyrovnáním se se smrtí našich dětí. Přístup v průběhu sezení byl emaptický a lidský. Velice mi pomohlo být konečně vyslyšena. Napsání dopisu pro mé děti a jak s ním naložit byl posledním krokem pro uzdravení mého srdce a mysli.
Ještě jednou moc děkuji, byla jste mi neskutečnou pomoci. :)• • •
Karolína
Online terapie se účastním již přes rok a půl a jsem nanejvýš spokojena. Paní psycholožka je nesmírně vnímaví člověk, naslouchá všem problémům a tématům, které do terapie pokaždé přináším. Líbí se mi způsob vedení sezení a její lidský přístup. Vždy se cítím bezpečně a ráda se do terapie vracím. Za tuto dobu jsme řešili nepřeberné množství životních kotrmelců a paní psycholožka tu pro mě vždy byla, podporovala mě a šla touto cestou semnou. Je pro mě oporou, na kterou se můžu vždy spolehnout ať se děje cokoliv. Rozhodně doporučuji!
KS
S paní Kristýnou jsem absolvoval několik terapií a musím říct, že mě provázela velmi citlivě a s respektem v těžším období mého života. Řešili jsme témata jako coming out, vztahy, i závislosti. Vždy jsem se cítil pochopený a v bezpečném prostoru. Její empatický přístup mi pomohl vidět věci z nové perspektivy a udělat konkrétní kroky v praxi. Za mě můžu doporučit!
I
Ivana
S Kristýnou spolupracuji už více než rok a mohu ji s čistým svědomím doporučit. Kristýna je velmi empatická a trpělivá. Během terapií se cítím bezpečně, což mi umožňuje se plně otevřít, aniž bych se musela bát posuzování. Když jsou mé myšlenky příliš chaotické, dokáže přesně shrnout to, co jsem sama chtěla vyjádřit. Velkým bonusem je pro mě také možnost online terapií.
8 odpovědí poskytnutých lékařem na otázky pacientů na ZnamyLekar.cz
Dobrý den, mám dotaz na psychology i psychiatry, nebo doktoři, kteří by mi mohli pomoci, potřebovala bych poradit, jak překonat strach z mluvení o svých velmi choulostivých psychických problémech, ve 21 letech u mne nastala hluboka deprese, ta trvala cca 2-3 roky, pak to šlo nahoru hodně energie a bujné fantazie a plány, hypománie/manie, původně jsem myslela že trpím jen depresi a že jsem jí svou vůli překonala, ale bohužel ne, za ty léta jsem si udělala jen dluhy nad hlavu, špatné lehkomyslné partnerské vztahy, poškodilo mi to vztahy v rodině i s přáteli (tato hrozná nemoc), ted s nima moc nekomunikuji, jen si tak sama něco resim, nenachazim v nich ani takovou podporu a pochopeni, premyslim zda jsou ti pravy v mem zivote, bipolární afektivní porucha typ 2, vím o ni od řijna 2022, ale nevěděla jsem co s ni mám dělat, časově jsem nic nezvlada už, stresovala jsem se zvládání svého každodenního života (finanční problémy – důsledek nemoci) každý měsíc přeživat s minimální částkou, která jen tak tak vše pokryje, takže jsem v neustalem stressu, a coping mechanism,
pochopitelně jsem nedokazala vyhledat psychologa ani psychiatra včas, dlouho jsem žila s mix epizodou, která se postupně zhoršovala až k psychozam, kdy jsem poháněná existencionální krizi, kdy nesnasim svet lidi a nechapu ho, pak si občas myslím že ho zase chapu a hnusi se mi a prijdou mi lidi zbytecni, a nasleduje myslenky typu, tim padem nemuzu resit sve traumata co se mi za hypomani / manii odehravali, ptž nejsem jako oni, ptž v manii jsem to nebyla pravá já
Přijde mi že svět lidi je dost krutý a začala jsem se hodně věci bát. Zároveň ale je tady mé druhé já, které ví že prostě byla narušená nějaka bariera mého vnímání, proto najednou vnímám všechno a příliš a hlavně jen ty zlé věci.
Nejvíce mi vadí ta myšlenka, že lidi jsou tak důležití, ale zároveň děláme nějaké věci které jsou tak nedůstojné, nebo, že jsme tak civilizování ale pořad v sobě máme jake-si zvířecí půdy, nevím už jak tento svět lidi občas vnímát a tím pádem nevím jak se zařadit.
S tím že jsem byla v práci kde byli sami lidi kteří mi nesedli, a ještě něco se mi tam stalo (trauma), začala jsem se stranit bokem, že nejsem jako oni a tím pádem nejsem jako všichni ostatní lidi na zemi. Já přece nemůžu řešit nějaké traumata, moje duše, ego toto nezvládá, já vždy dělala vše správně, jak jsem se mohla ocitnout tady?!?!? V tý práci už nejsem 2 roky, ale mám občas PTSD a pořád řeším někdy…….
....jsem rozpulcena na část mne kdy se chci distancovat od života a delat toho jen minimum a nemit zadny zivotni pribeh / rozvoj, nestykat se s nikym, s nikym nemluvit, ptz to nemam v sobe ujasněné, jelikož se mi život zhnusil, ale druha část mne vi ze jednou to bylo dobry, a zas muze byt jen to musim vse překonat, najít správné odpovědi, pronasledujou mě myslenky typu nejsem jako oni, tak o tom nemohu mluvit, je tam ano stud i strach z toho ze me to pak později bude strasit (ze to je nekde napsane u doktorky, ty moje traumata a co jsem prováděla v manii) ze moje nejtajemnejsi nejosobnejsi zážitky budou odhálený, a mam paranoi, ze se to někdo z mych blízkých dozví, nedokazu se sverit, ani když ted pisu tuhle zprávu, nejsem uplně ok s tím že to budou číst cizí lidé, je tam jake-si zvyšene ego mi prijde, zvysena obava, potřeba osobní věci resit v izolaci, ale kdyz sama nenachazim odpovedi, tak uz nevim jak dal, jak si pomoci, neschopnost důvěřovat nekomu, ze by dokazal situaci zlepsit, spis se bojim ze sdilenim mi bude hur, i kdyz vim ze tato zprava muze zapadnout mezi tisice jinych a nikoho to nezajima tolik muj pribeh, ale ja se citim na to, že bych nejraději vse jen skryla nebo nechala byt( ta jedna cast me)
ale druhá část mého já se chce zachranit od této situace, doslova žádá o pomoct, mě nutí už s tím něco dělat, už takhle žiju 2 roky, v izolaci, nejsem schopná se bavit s nikym, chodím k psycholožce ale neresime zasadni věci, mám psychiatra, beru léky na tu psychózu, citim se trosku líp, vtíravé myšlenky a hruzo strašné představy už nejsou tak vtíravé, ale mam pocit ze o tech traumatech bych měla mluvit a vyresit to, abych se mohla plně posunout dál, (nebo nemluvit uz o tom a neozivovat to a nechat to jit samo casem se zapomene? Když uz beru leky, muze to zapůsobit ze si z toho uz časem nebudu lamat hlavu, nebo co myslíte? nevím co mám dělat?)
paranoa trosku odpadava, preji si aby to bylo jako kdysi před mých 21 letech, když me něco bolelo nebo trapilo nebala jsem se o tom mluvit, rict si o pomoct, ve skole, kamaradum ci rodine, ale ted když ty problémy jsou uz tak osobní, clovek se bojí, bojim se i ze když o tom promluvim s terapeutkou a třeba ona mi moc neporadi, tak to bude zbytecne a budu muset hledat dal i jiné atd. tolik práce nevim zda na to mam sily, o tom mluvit…
deprese je hrozná, ale i hypomanie / manie, kdy clovek neco udela a za nekolik let, kdyz zjisti ze to neni v poradku a nectí to jeho charakter, hodnoty, inteligenci, je z toho ztraumatizovany, a nekonečný koloběh myšlenek začíná, pritom by to chtel resit a jít dál, ale nevi jak,... mam nadmerny strach a neduveru, nevim kde mam sebrat odvahu o tom mluvit, nebo jak jit dal, jak se zbavit te existencionalni krize, s tezkym pocitem odesilam tuto otazku do světa, má prosím někdo pomocná slova? Děkuji za přečtení.
Ne nejste slabá ani „rozbitá“. To co popisujete odpovídá dlouhodobě neléčené nebo nestabilizované bipolární poruše v kombinaci s traumatem a chronickým stresem. Strach mluvit o věcech není selhání ale ochranná reakce po zkušenostech kdy se svět stal nebezpečný.
Nemusíte si vybírat mezi tím mluvit nebo to „nechat být“. Správná cesta je postupná práce v bezpečném tempu s někým kdo má zkušenost s bipolaritou i traumatem ideálně v návaznosti na psychiatra. Léky samy o sobě nestačí ale bez základní stabilizace se do traumatu jít nedá.
Vaše potíže nejsou otázkou vůle ani charakteru. Mají řešení ale ne silou a ne o samotě. Pokud cítíte že současná terapie nikam nevede je v pořádku hledat jiného odborníka. To není selhání ale krok k sobě.
Přeji vše dobré, Kristýna Hriciková
Dobrý den, v červenci jsem přišla na nevěru mého manžela. Doposud v tom nevidí žádné své selhání, pouze já vše příliš řeším. Nějak jsme to téma uzavřeli, avšak od září vychází na povrch další a další jeho lži týkající se dané třetí osoby. Aktuálně mi tvrdí, že kontakt mezi nimi probíhá tak jednou za 2 týdny, přičemž já ale bohužel vím, že si píšou denně. Když ho s tím konfrontuji, jsem za psychopata, který si to vše vytváří ve své hlavě a ničí mu tím život. Máme rok a půl staré dítě a další na cestě. Já jsem psychicky úplně zničená, nepamatuji si den, kdy bych se necítila v neustálém stresu. Má tohle nějaké řešení? V mé hlavě nedokážu řešit nic jiného než tohle. Je teda opravdu problém ve mně a měla bych se jít léčit? Má vůbec tohle manželství budoucnost? Děkuju za odpověď.
To co popisujete neznamená že je problém ve vás ani že byste se měla léčit. Vaše reakce jsou pochopitelné v situaci kdy byla narušena důvěra a zároveň není obnovena otevřenost a bezpečí ve vztahu. Pokud partner udržuje kontakt s osobou se kterou vás podvedl a zlehčuje vaše pocity nejde o vaši přecitlivělost ale o další zraňující chování.
Řešení není v tom že se uklidníte vy ale v tom že partner převezme odpovědnost a jasně ukončí kontakt. Bez toho se důvěra neobnoví. Budoucnost manželství závisí na jeho ochotě něco změnit ne na tom kolik vy vydržíte.
Přeji vše dobré, Kristýna Hriciková
- Psychologové s Vojenská zdravotní pojišťovna ČR v Ostravě