Jsem psycholožka se specializací na spánek, emoční regulaci, psychosomatiku. V terapii kladu důraz na vytvoření respektujícího a bezpečného prostoru, kde se můžete otevřeně věnovat tomu, co je pro vás důležité.
Pracuji s dospělými klienty, kteří řeší například problémy se spánkem, úzkosti, deprese, vyčerpání, psychosomatické potíže, trauma nebo chtějí dlouhodobě podpořit svůj životní styl.
Bakalářské studium psychologie jsem absolvovala na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích, magisterský titul jsem získala na Pražské vysoké škole psychosociálních studií. V současnosti pokračuji v doktorské práci na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy, kde se výzkumně zaměřuji především na spánek, emoční strategie a duševní zdraví.
Ve své práci propojuji psychologii s poznatky z oblasti fyziologie, světelné hygieny a každodenních návyků. Postupně se také specializuji na práci s traumatem skrze tělo a jsem ve výcviku Somatic Experiencing®, který rozvíjí citlivé a postupné zpracování tělesných projevů traumatu.
Zkušenosti jsem sbírala také v zahraničí, například v Takiwasi v Peru, kde jsem měla možnost nahlédnout do léčby závislostí kombinující západní a tradiční přístupy.
Kromě individuální práce se věnuji také výuce a popularizaci — přednáším, vytvářím výukové programy a sdílím témata spánku a duševního zdraví na sociálních sítích.
Mé zdroje je příroda, sport, hudba a tanec. Ráda pomůžu najít i Tvé zdroje.
- Poradenská psychologie
Klavíkova 2767/6a, České Budějovice
Psychologické poradenství
1 000 Kč -
Veronika
Děkuji paní terapeutce Lucii Urbanové za její práci, vstřícnost a citlivý přístup. Na našich setkáních cítím opravdové posuny a lépe rozumím sama sobě. Moc si vážím bezpečné a otevřené atmosféry, kterou dokáže vytvořit. Mohu ji s upřímným doporučením doporučit dál.
Mgr. Lucie Urbanová
Veroniko, moc děkuji.