Dotazy od pacientů (61)
Dobry den, pisali ste mi na moj dotaz ze nejasne nalezy u pohlavne prenosnych ochoreni je najlepsie riesit cestou infekcnej kliniky ale ako som vam uz pisala tie testy RRR a TPHA mi robili minuly rok az 4krat a boli negativne tak boli jasne podla lekarov co mi robili tie testy len som bola na tych testoch az po 13tich rokoch od rizika prvy krat a teraz sa bojim ze by tie protilatky mohli za tak vela rokov vymiznut ale viaceri lekari mi povedali ze keby som mala tu chorobu tak som mala v tele pamatove protilatky ktore sa nedaju nijako odstranit ani potlacit a ze by to na 100percent bolo vidiet v testoch. Ale chcem sa vas opytat ci by mi na tej infekcnej klinike urobili aj nejake vysetrenie cim by sa to preukazalo alebo len tie iste testy. Primarka dermatovenerologie mi povedala ze okrem testov sa uz nic nerobi a ze ked to mam negativne tak tu chorobu nemam ale ja chcem mat istotu a neviem co este mozem urobit. Chcem vas poprosit ci by ste mi mohli dat odpoved co najskor. Dakujem
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, neznám přesný rozsah vyšetření prováděných na Infekční klinice, obvykle se provádí stěr podezřelých lézí , odběr krve případně i tkáně, vše bude záležet na výsledku vyšetření, s pozdravem Friedová
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, přesný rozsah vyšetření vám řeknou přímo na Infekční klinice, s pozdravem Friedová
Dobrý den, už více jak 2 měsíce cítím nepohodu, nepříjemný pocit v šourku, někdy více, někdy méně, občas taková vystřelující bolest. Prohmatával jsem si varlata a nic atypického jsem neobjevil, přítelkyně také ne. Žádné zvětšení, zmenšení, ztvrdnutí, bulka, nic... Měl bych 2 dotazy: 1) oč by se mohlo jednat? 2) Rakovina varlat je vždy spojena s bulkou na varlatech, nebo rakovina varlat může být i bez bulky na varleti? Děkuji, L.
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, doporučuji vám dojít k vyšetření, a poté vám lékař řekne nález, nádor varlete se diagnostikuje pohmatem, ultrazvukem a nálezem nádorových markerů v krvi, s pozdravem Friedová
Dobrý den, mám dotaz - ve středu jsem po delší dobu zadržela močení, celý močák se mi "narušil", chodila jsem pak na wc každou chvíli a hodně rozbolela záda dole. Velmi mě také bolela hlava, na což jinak netrpím. Odpoledne jsme měla zvýšenou teplotu a "třesavku", záda bolela hodně v dolní části a taky šla bolest jakoby do kyčlí a i do nohou + velká únava.
(Předtím o víkendu jsem měla částečný "náběh"na gynekol.zánět, ten však přestal a taky mě pobolívalo břicho, to je také ok). . Při močení nic nebolí, celkem se to ustálilo, ale stále mě bolí v dolní části zad - taková mírné tupé pobolívání. Chtěla jsem se zeptat, zda se může např. jednat o zánět ledvin? je možné, že by to vzniklo po zadrženém močení? bojím se, zda když počkám několik dnů, abych něco nezanedbala, ale bolest není tak velká, abych běžela hned k lékaři....nevím, jaký by měl případný zánět ledvin průběh - zhoršovalo by se to rapidně? když příznaky ustoupí, mohu být klidná? mám strach, aby to nepřerostlo v něco chronického..mám možnost v práci udělat sedimentaci, prokázalo by se tím něco? nebo proužky na moč? ukáží mi něco? děkuji mocODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, zkuste si test moči phan papírkem, při patologickém nálezu nebo při trvání potíží si zajděte na vyšetření, s pozdravem Friedová
Dobrý den 27.11 jsem byl na urologické ambulanci z bolesti varlete byl jsem vyšetřen z obj. Varle v
Dobrý den
27.11 jsem byl na urologické ambulanci z bolesti varlete byl jsem vyšetřen z obj. Varle vpravo značně tuhé nadvarle, palpačně velmi citlivé, scrotum lehce zarudlé
sono: varle vpravo normoechogenní, nadvarle velice prosákle s hydrokélou
dnes 1.12 už to tolík ani nebolí ale vadí mi ta velikost varlete
je vůbec nějaká šance že se to varle zmenší a změkne do původního stavu ???
a hydrokéla ?? chápu ly správně jedna se o tekutinu v šourku (tu já tam nemám) nebo ve varleti v obale (jak zjistit doma že ji tam mám v tom obale)
pokud něco takového mám i já je šance že se ta tekutina střeba nebo musím nutně postoupit operací
docela mám ztoho strach především nesnesu někde ležet několik dní a čumět do stropu a nic víc nedělat něco málo jsem si o tom zjistil například pacient dostane močový katetr a nějaký dren mám strach z dalších bolesti atd. přeci jen jsem ještě klučinaODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, podle vašeho popisu se jedná o zánět a tak musíte být trpělivý a počkat až léčba zabere, pak vás znovu vyšetří a domluvíte se na dalším postupu, Friedová
Dobrý den, předem se omlouvám že vám píšu. V roce 2009 v únoru jsem měl pohlavní styk a tři dny po
předem se omlouvám že vám píšu. V roce 2009 v únoru jsem měl pohlavní styk a tři dny po tom mě začalo pálit v močové trubici a nutilo me to pořád na zachod, že sem v te trubici pořád moč cítil a i přes noc. Šel jsem na urologii kde doktorka odebrala moč, kde nic nenašla a dala mi léky Ditropan, po kterem to přešlo. V roce 2010 jsem šel v únoru normálně na záchod a problémy se objevily znovu. Opět jsem vyrazil na urologii kde mi odebrala moč, zkontrolovala prostatu a dala ty samé léky ale už to nepřešlo. Chodil jsem tam pořád a bral různé léky a v moči se nic nenašlo. Najednou sem šel k jinému doktorovy, který mi odebral moč a krev na zakladní kontrolu a ještě udělal výtěr s močové trubice, ale nikde se nic nenašlo. Dal mi různý antibiotika a až mi dal Ciplox a bral jsem ho s Wobenzimem tak to přešlo a doktor povídal že je to zánět. V roce 2016 sem začal cítit moč v močové trubici znovu. Šel jsem k té doktorce na urologii ta mi dala nejaký antibiotika po kterých to nepřešlo a potom mi protáhla močovou trubici nejakou hadičkou az do močového měchýře a nenašla žádnou překážku. Kdyz jsem přišel domu a šel na záchod tak mi s močí tekla krev skoro celej ten den než to přešlo. Když to přetrvávalo šel jsem opět k jinému doktorovy . Tento doktor mi udělal odběr moči na myko, urplazmata a chlamidie cili prostou kultivaci moči a výtěr s močové trubice a opět se nikde nic nenašlo a infekce se nepotvrdila žádná. Dal mi protizánětliví léky a nějaky na močové cesty. Dneska když mě to začne trápit tak beru tyto léky. Nedávno jsem byl na venerologické ambulanci kde mi udělaly odběry ale nic se nenašlo. Nevím co stím a co by to mohlo být a nikdo mi to neřekl. Jelikož jsem si našel slečnu která by ráda měla semnou do roka rodinu tak i proto sem vám to napsal, že nevím jestli sní můžu něco mít abych jí neublížil. Děkuji za odpovědODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, zkuste se obrátit na Infekční kliniku FN Bulovka, kde by mohli provést veškeré testy na pohlavní cestou přenosná onemocnění, s pozdravem Friedova
Dobry den, tento rok som bola 4krat na testoch RRR a TPHA a boli negativne ale ide o to ze som bola prva krat od rizika az po 13tich rokoch a chcem sa vas opytat ci by sa v ziadnom pripade nemohlo stat ze by za tolko rokov tie protilatky vymizli lebo sa stale bojim. Pytala som sa na to uz viacerych doktorov a vacsina povedala ked to doposial nebolo liecene ze tie protilatky by tam boli stale a ze je jedno kolko je to rokov tak neviem. Bojim sa preto ze uz nemozem nic robit a nikto ma nebude liecit kedze vysledky mam negativne alebo ak existuju este nejake ine testy alebo nieco co by to preukazalo a mala by som 100percentnu istotu ze som v poriadku. Uz 12rokov ma trapia vyrazky ale chodim k dermatovenerologicke a ta mi povedala ze to mam folikulitidu a ze pri syfilise to vyzera uplne inak. Uz som z toho zufala a neviem co mam robit. Bojim sa ze doplatim na svoju hlupost ze som neisla na tie testy hned ale okrem vyrazok som nemala ziadny problem tak som to neriesila a dala som si robit len testy na hiv ktore boli negativne a na to druhe az teraz. Uz mi nikto nechce pomoct ani ma vypocut tak mi prosim pomozte. Neviem ci mi na to moze pomoct urolog, dermatolog alebo gynekolog. Dakujem
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, nejasné nálezy u pohlavně přenosných nemocí je nejlepší řešit cestou Infekční kliniky na Bulovce, s pozdravem Friedova
Dobry den dela se mi voda v nohouch pradky na odvodneni nezabiraji pricina je ze ledvina spatne funguje ziji v angliji pristup lekaru zde je spatny da se nak voda dostat ven a co mi hrozi.jsem diabetik stupen 2.a mam bechterevovu nemoc v pokrocilem stadiu.dekuji za odpoved
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, léčba je cestou nefrologie, léky na odvodnění, nebo pak dialýza, musí vás vyšetřit lékař a rozhodnout o léčbě, s pozdravem Friedová
Dobry den mela jsem peritontida 1 litr v brisni dutine po operaci myomu a cisti. Do toho jse my blokla leva ladvina povitazeni dren zavedli my Stenton po vytazeni stentu my slrostla ledvina bunky srostle hydronefroza je ledvina uzavrena v ledvine voda nejde ven ani dovnitr byla jsem na IVU ct leva ledvina3%prava 99.7% plus uzliny.dekuji
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, jestli máte funkční ledvinu, může vám urolog na přechodnou dobu udělat nefrostomii a pak řešit příčinu postižení ledvin, s pozdravem Friedova
Dobrý den, na levé straně šourku mam zvětšený žilní systém. Mohla by to být varikokéla? Stačí navštívit praktického lékaře nebo je potřeba zajít k urologovi?
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, praktický lékař vám napíše doporučení k urogickému vyšetření a urolog provede vyšetření k potvrzení varikokély a případných dalších nemocí Dr. Friedová
Dobrý den. Je mi 57 let a již dva měsíce mne celodenně pálí v močové trubici. Urolog mi předepsal již dvoje antibiotika pokaždé jinně nyní je to ambrobene 200mg dvě balení. Moč je bez nálezu psa v normě bylo podezření na chlamydie i zde výsledek negativní.Při ejakulaci se u mne asi po půlhodině dostaví rovněž pálení. Manželka byla na gynekologii vyšetřena vše negativní. Prosím vás jsem z toho stavu již zoufalý samá vyšetření vše negativní ale pálení trvá! Mohli by jste mi prosím zkusit poradit kde může být problém.
Velice děkuji za odpověď. S pozdravemODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, doporučuji vám vyšetření na chlamydie, mycoplasma, ureaplasma, a jiné pohlavní cestou přenosná onemocnění, Ambrobene není antibiotikum, vhodné je tedy vyšetření na Urologii nebo Dermatovenerologii, s pozdravem Friedova
Dobrý den, cca 3 roky jsem měl problém s pretahovanim předkozky přes žalud. Teď už to nejde delší dobu vůbec,podle internetu by to měla být fimoza...Dlouho jsem se styděl jít s tím k lékaři , teď bych už ale rad šel...mám se objednat rovnou na nejbližší urologii?
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, nejlepší bude když se objednáte na urologii a po vyšetření lékař určí nejvhodnější řešení, s pozdravem Friedova
Dobrý den, mám problém s penisem, nepřetáhnu předkožku přes žalud. Dříve mi to delalo problém při erekci a sexu. Teď už to nejde i bez erekce. Mohli by jste mi poradit, jak tento problém řešit?
Děkuji.ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, nejlepší je obrátit se na urologa, který vás vyšetří a doporučí vhodnou léčbu, podle vašeho popisu asi operaci- obřízku, s pozdravem Friedova
Dobry den , pane doktore. Mohla bych se na Vas obrátit ohledne vyšetření a mozna operaci dvouch cy
Dobry den , pane doktore.
Mohla bych se na Vas obrátit ohledne vyšetření a mozna operaci dvouch cyst na ledvinách?
Dekuju za odpoved:)ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, cysty ledvin se operují jenom při podezření na možnost nádorového onemocnění, nejlepší je obrátit se na svého lékaře- urologa, který rozhodne o dalším postupu, s pozdravem Friedova
A mohly by ste mi doporučit lékaře někde blízko v praze?.Bydlím v Praze v Horních Počernicích.A ještě se zeptám jestli se stím dá žít nebo ne.Popřípadě kolik by stála operace nebo jak by se postupovalo kdyby to nebylo na operaci.Děkuji
Dobrý den, jedna urologická ambulance je přímo v Horních Počernicích, Friedova
Dobry den moje otázka zní jak moc je nebespečne pískání v uchu po operaci nosu( ne moc zdařene)a co přesně to znamená. Operaci jsem podstoupila více než před půl rokem děkuji
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, obraťte se na lékaře se specializací ORL, já jsem urolog a s vaším problémem vám neporadím, Friedova
DOBRÝ DEN CHCI SE ZEPTAT MOJÍ DCEŘI BOLI LEVE UCHO MOHLA BYCH DOJÍT I KDYZ NEJSEM OBJEDNANA
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, s bolestí ucha se obraťte na ORL - ušní-nosní.krční, my jsme urologie, s pozdravem.
Dobrý den, jsem muž, je mi 22 let a již několikátým rokem se potýkám s problémy v oblasti hráze (
jsem muž, je mi 22 let a již několikátým rokem se potýkám s problémy v oblasti hráze (mezi penisem a otvorem). Již jsem byl vyšetřen urologem, prostatu mám prý v normální velikosti. Podstoupil jsem i cystoskopii, také bez jakéhokoliv nálezu. (Zároveň se několik let potýkám s pálením na konci močové trubice a celkovou citlivostí trubice + časté močení apod. - proto cystoskopie) Přesto, když např. doskočím z jakékoliv výšky na zem, okamžitě dostanu do této oblasti křeč, která přetrvává zhruba půl minuty, pak zmizí. Občas se mi také stane, že zničehonic dostanu opravdu velice silnou řezavou bolest jakoby v oblasti konečníku (nedokážu uplně přesně určit místo). Tato bolest je opět velice krátká, většinou 1-2 sekundy, prostě takový výstřel. Občas jsem také cítil, že např. při pohlavním styku, pokud už jsem byl "vzrušený" až moc dlouho a nakonec přišla ejakulce, tak jsem cítil nepohodlí v celé této oblasti asi 5 minut, jakoby taková mírná křeč s tupou bolestí.
Doktor mi při cystoskopickém vyšetření minule řekl, že mám opravdu velice silný spasmus v této oblasti, možná by to s tím mohlo mít spojitost?
Mám velice sedavý styl života, včetně zaměstnání, takže chápu, že to může mít taky své následky. Nyní se zkouším mnohem více hýbat, cvičení, kolo (doufám, že kolem si toto nijak nezhorším..) ale jelikož se mi minulý týden právě stala ta situace s doskočením a následnou křečí, napadlo mě se zeptat ještě zde... Můžou tyto problémy souviset se silným spasmem v této oblasti aniž bych byl ohrožen nějakou vážnou nemocí? Existují nějaká cvičení, jak si pomoct nebo mám opět nasadit Baclofen?
Moc děkuji za jakoukoliv radu!ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, ve vašem dotazu zmiňujete opětovné nasazení Baclofenu, doporučila bych vám tedy poradit se s lékařem, který vám Baclofen předepsal, s pozdravem
Dobrý den, byl mi předepsán Furolin na zánět močových cest. Intenzivně se s přítelem už rok snažíme o miminko a bohužel mně plodné dny vychází na toto "nemocné" období. Je možné mít s přítelem pohlavní styk, když Furolin beru teprve 3. den? Nenakazím partnera? Bolesti již nemám. Děkuji za odpověď
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, doporučila bych vám nejdříve vyléčit zánět a pak se snažit o miminko, a jak vám kolega již psal, v 1. trimestru hrozí poškození plodu při užívání Furolinu, s pozdravem.
Dobry den muj pritel 58 let ma problem se stoporeni a kdyz uz pouzije viagru sice se mu stopori ale nedosahne vyvrcholeni neudela se.Rika ze prostata to neni ze nema problem s mocenim .Mysli ze ma malo testosteronu.K lekari v zadnen pripade nechce.Co by jste doporucil na ten testosteron.?Nebo kde muze byt problem kdyz to ma tak jak ti ma?Dekuji
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, jestli má přítel potíže, měl by zajít na vyšetření, abychom mohli určit správnou léčbu, vy to nemůžete řešit emailem za něj, s pozdravem.
- 1
- 2
- 3
- 4
- Následující
Často kladené dotazy
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na flek, který se mi udělal v podpaží (mírně pod podpažím). Nejprve
Dobrý den, může se jednat o přehnanou alergickou reakci po aplikaci deodorantu…