Jan Albrecht
Odborný lékař neurologie

Opavská 39/962, Ostrava 70800

Potvrzuji názory pacientů , kteří se zde vyjadřovali kladně . PAN doktor je opravdu odborník , který se zajímá , vyslechne a opravdu o problému konstruktivně přemýšlí . Jeho lidský humor oceňuji . Momentálně na něj sázím , když jiní lékaři si u mne neví rady .

• Odborný lékař neurologie Neurologické obtíže  •

• S bolestí v zádech po tahání těžkých předmětů jsem se v minulosti setkal již několikrát, ale vždy po několika dnech v klidu bolest ustoupila. V polovině září roku 2010 jsem opět „chytil housera“, ale tentokrát jsem musel začátkem října 2010 zajít v centru Ostravy k neurologovi, protože bolest přetrvávala a zároveň silně vystřelovala v levé noze až do prstů, které jsem postupně přestával cítit. Lékař mi při několika návštěvách vždy píchl obstřik a při stížnostech, že injekce pomáhá jen na chvíli jsem začal užívat analgetika a postupně stále silnější. Absolvoval jsem CT a poté i MR s výsledkem – silné vybočení pánve vlevo, protruze disku L4/L5, degenerace disku L3-S1, retrolisthesa L3 – doporučení chirurgická exstirpace.

Neurolog mě začátkem ledna 2011 poslal k neurochirurgovi, že operace bude jednoduchá.
    A ejhle, dozvěděl jsem se, že kromě zákroku na vyhřezlé ploténce je nutné doplnit interspinózní stabilizaci v L4/L5 a L3/L4, no prostě je nutné navrtat několik bederních obratlů pro vsazení nerezového vypodložení. Byl jsem poslán na předoperační vyšetření s termínem operace 15.února 2011.

Pro silné bolesti a belhavou obtížnou chůzi jsem se s operací téměř vyrovnal, ale zároveň jsem hledal i jiné možnosti a řadou šťastných okolností jsem se dostal na posouzení mého stavu k neurologovi Janu Albrechtovi, který provedl další vyšetření a EMG. Začal jsem nosit stabilizační korzet a užívat předepsané léky. Můj stav se pomaloučku začal zlepšovat a týden před operací jsem se mohl rozhodnout, zda operovat nebo pokračovat v medikaci s doktorem Albrechtem. Rozhodl jsem se operaci zrušit (odložit ?) a dále pokračovat v léčbě (léky, rehabilitace, cvičení) podle doporučení MUDr.J.Albrechta. Léčbu jsem mohl ukončit na začátku července 2011 s tím, že se dále řídím radami pana doktora. Pravidelně cvičím a sportuji (kolo, běžky, tury, tenis). Neberu žádné léky a vyhýbám se typicky mužským činnostem – sám již neukládám basy piv do kufru auta - a jde to. Při příležitosti ročního výročí zrušení operace na neurochirurgii v Ostravě za to vše mohu poděkovat MUDr. Janu Albrechtovi.

10.02.2012
    Ing.Jan Muroň

• Velmi dobrý přístup k pacientům. Již jsem byl u několika neurochirurgů, tento však
    patří k těm nejlepším. Je opravdu radost si sním popovídat, což se o většině jeho profesních kolegů říci nedá. Kéž by takových lékařů bylo více !!!

• Schopný, příjemný, vztřícný, prostě " jednička ". Doporučuji. H.V.

• Profesionalita spolu s velmi vybraným přístupem k pacientovi, zřetelné a srozumitelné objasnění diagnostických postupů, včetně jejich krátkého popisu, mne zcela uklidnilo,a s výsledky lékař stanovil zcela konkrétní diagnózu, vysvětloil její příčinu i alternativy léčby a "dohodobu" s mým souhlasem vede mou další léčbu. Zřejmě jen jemu vděčím za kvalitní život i s tak závažnou neurologickou poruchou.

Příjemný, ohleduplný a důsledný.

• D

Můžu potvrdit, výborný lékař, opravdová špička. Proto je u něj taky bohužel pořád plno. Ale není slušný, je to sprosťák, co mluví jak mu zobák narostl a nedělá si žádné štráchy se spisovným slovníkem. A tak je to správné! :-)

Skvělý lékař a odborník. Vyjadřuji se ne jako jeho pacient, ale kolegyně, která mu odesílá pacienty s neurologickými potížemi. Předcházející hodnocení jsou zcela pravdivá. Opravdu se věnuje pacientům s nevšedním nasazením. Tak by měl vypadat skutečný zájem o medicínu.

Erudovaný,vstřícný, slušný a pohodový lékař.

• Z

Ochotný příjemný,slušný.