Dotazy od pacientů (37)

• Dobrý den, prosím o Vaši radu. V lednu jsem onemocněla zápalem plic a hned po dobrání antibiotik se

Dobrý den, prosím o Vaši radu. V lednu jsem onemocněla zápalem plic a hned po dobrání antibiotik se u mě vyskytnul ,, podivný'' třes nohou , který mě nedovolil vůbec spát. Přikládala jsem to bolesti krční páteře, protože jsem asi 14 dní ležela vzpřímeně kvůli nemoci a úmornému kašli.…

MUDr. Věra Schildbergerová

Všetření krevního obrazu,vyšetření jontů,hormonů štítnice,MR LS pateře,event EMG dolních končetin.

• Už asi od podzimu mě bolí hlava. Myslela jsem si, že mám migrénu a tak jsem zašla na neurologii a ta

Už asi od podzimu mě bolí hlava. Myslela jsem si, že mám migrénu a tak jsem zašla na neurologii a tam jsem dostala nějaké prašky, ale ty vůbec nezabiraly. Od listopadu do ledna byl klid. Začatkem ledna mě zase začala bolet hlava. Hlava mě klidně bolí v kuse i 3 týdny. Pak zhruba 14 mě hlava nebolí…

MUDr. Věra Schildbergerová

Doplnit rtg krční pateře nativně i dynamicky,EEG vyšetření.

• Dobrý den chci se zeptat před 5 lety jsem zhubla během třičtvrtě roku 20 kg a mam napuchle a hlavně

Dobrý den chci se zeptat před 5 lety jsem zhubla během třičtvrtě roku 20 kg a mam napuchle a hlavně bolavé kotníky. Bolest mi poslední dobou stoupá až ke kolenum.. Obvodní lékař mi řekl- vlastně nic... Kamarad mi poradil jestli nemám špatný draslik, tak jsem si musela říct, aby mi udělal testy,…

MUDr. Věra Schildbergerová

Krevní obraz,vyšetření štítnice a EMG vyšetření dolních
    končetin,Rtg LS pateře. event.MR vyš.LS pateře a nejlépe
    komplexní vyšetření neurologem.
    Zhubla jste chtěně? Nebo byla…

• Dobrý den, chtěla bych se zeptat manželovi byl diagnostikován a odoperován Neurinom bederní páteře p

Dobrý den, chtěla bych se zeptat manželovi byl diagnostikován a odoperován Neurinom bederní páteře prosím o informaci jak velké je riziko dědičnosti u našich dětí případně vnoučat. Děkuji za odpověď.

MUDr. Věra Schildbergerová

Vašim dětem ani vnoučatům neurinom nehrozí,ale mohl by se opakovat někdy u manžela.

• Dobry vecer.Mam jen dotaz,v lete mam bezecke zavody.Prodelal jsem pred Vanoci mozkovou,muzu se v let

Dobry vecer.Mam jen dotaz,v lete mam bezecke zavody.Prodelal jsem pred Vanoci mozkovou,muzu se v lete zucastnit zavodu?moc dekuji za odpoved

MUDr. Věra Schildbergerová

Pane,hraje roli Váš věk,jaká to byla příhoda,zda z nedokrvení nebo z krvácení,jak Vás tělesně postihla,jaký máte tlak,jak jste trénovaný a kolik km.běžíte.Nejméně 9 měsíců klid.

• Dobrý den léčím se s epylepsii 8 let. První záchvat jsem měla v 19 ti a druhej před dvouma rokama. A

Dobrý den léčím se s epylepsii 8 let. První záchvat jsem měla v 19 ti a druhej před dvouma rokama. A je to měsíc zpátky co mi doktor vysadil leky a teď v lednu na kontrole na EEG se ukázalo že mi něco vadilo na blikajícím světle. A hned mi dal zpatky silné léky. Tak jsem se chtěla zeptat jestli…

MUDr. Věra Schildbergerová

Pokud jste byla několik bez záchvatůa užívala jste léky,může Vám je lékař léky postupně vysadit.Pokud se v EEG vyskytly při fotostimulaci epileptické grafoelementy,pak je dobře,že Vám je znovu…

Je mi 14 let a sem tam trpím křečemi v lýtkách. Od té doby, co jsem začala užívat hořčík, je to lepší, ale stejně křeč občas dostanu. Ale poslední dobou se mi párkrát stalo to, že po ránu mě bolí lýtka jako po silné křeči. Vůbec netuším, čím by to mohlo být. Namožené to být…

MUDr. Věra Schildbergerová

Nejsem dětský neurolog,ale mohlo byste mít
    málo krvinek,nebo poruchu štítnice.

babička prodělala mrtvici, bohužel se na to přišlo až po delší době - upřímně nevím po jak přesně dlouhé době, každopádně už v září se špatně hýbala (např. nemohla zvednout ruku nad hlavu) a v nemocnici se na to přišlo až na začátku listopadu.
    Momentálně bere…

MUDr. Věra Schildbergerová

Důležitý je nález na MR vyšetření mozku.
    Věk babičky ,a zda bere léky na ředění krve z hlediska
    srdečního nebo mozkového.Komplexní vyšetření krve,nemá cukrovku?

• Dobrý den, je mi 34 let a asi 3 týdny mi cukajiísvaly na různých částech těla. Nejčastěji je to na c

Dobrý den, je mi 34 let a asi 3 týdny mi cukajiísvaly na různých částech těla. Nejčastěji je to na chodidlech, ale taky na zádech, zadku, břiše a oku. Mám strach z ALS. Neuroložka mi doporučila užívat Milgamu N a pokud by se to nezlepšilo, za 3 měsíce by mě poslala na EMG. Je možné že by to byl…

MUDr. Věra Schildbergerová

Důležité je,zda ty svalové záškuby jsou viditelné.EMG vyšetření je nutné.Ale také vyšetření jontů a štítnice.
    Stres a úzkost se mohou podílet.

• Dobrý večer. Mám na vás prosbu. Již několik let trpím tinnitem a poslední dobou i občasným zeslabení

Dobrý večer. Mám na vás prosbu. Již několik let trpím tinnitem a poslední dobou i občasným zeslabením sluchu v hlubokých tónech, které většinou po několika hodinách samo odezní. Ráda bych věděla, může-li můj problém souviset s krční páteří a je-li nález na mé krční páteři vážný? " Mírná…

MUDr. Věra Schildbergerová

s nálezem na pateři může/a nemusí/ být souvislost.
    Důležitý je výsledek vašeho lipidového metabolismu.UZ MMT +trankraniálních.ORL vyšetření a váš věk.

• dobry den, mam bolesti v pravém třísle při chůzi. pokud si sednu bolest pomine. někdy mne třislo bol

dobry den, mam bolesti v pravém třísle při chůzi. pokud si sednu bolest pomine. někdy mne třislo bolí když ležím.

MUDr. Věra Schildbergerová

může jít o počínající artrózu kyčle nebo o tříselnou kýlu či nélez na pateři.

• Dobrý den, poslední dobou se mi často třesou ruce a občas narážím do futer dveří rameny. Je to velmi

Dobrý den, poslední dobou se mi často třesou ruce a občas narážím do futer dveří rameny. Je to velmi nepříjemné, s čím by to mohlo mít souvislost?
    Děkuji

nejspíše s mozkem.

• Dobrý den byl mi předepsan biofenac 100 mg. Má otázka zní zda mohu užívat dohromady jestli se vzájem

Dobrý den byl mi předepsan biofenac 100 mg. Má otázka zní zda mohu užívat dohromady jestli se vzájemně léky neovlivňuji. Také mi byl doporučen lék Milgamma N brala jsem ho pár dní a hned asi hodinu dvě po vzeti prášku se mě bolesti horší hlavně večer kdy beru druhý prášek. Je vhodné v bráni léků…

MUDr. Věra Schildbergerová

Neuvádíte, s čím Biofenac kombinujete.Milgama N jsou vitaminy skupiny B,ty by neměly bolest zhoršovat.

Minulý týden ve středu, mě začala bolet záda, od krku do půlky zad. Šla jsem tedy na neurologii, kde mi sestra píchala nad zadek do boku kombinaci Dolmina + Muscoril. Injekci jsem ani necítila. Po této jedné aplikaci bolest byla slabší, avšak stále přetrvávala, tudíž jsem šla…

MUDr. Věra Schildbergerová

Důkladné neurologické vyšetření lékařem neurologem,rtg pateře,event.MR vyšetření.Může se jednat i o tříselnou kýlu.

Již delší dobu trpím třesem v rukou a nohou. Poslední dobou jsem i docela unavený a nohy a ruce mám strašně zesláblé, je mi na omdlení a bolí svalstvo. Mám i zhoršenou chuť k jídlu a někdy pocit na zvracení. Obvodní lékařka mi dávala injekčně magnesium + beru magnosolv. Krevní…

MUDr. Věra Schildbergerová

Doporučuji vyšetření štítnice a CT či MR mozku,EMG.

• Před týdnem se mi udělalo zle. Z ničeho nic se mi udělalo slabo, měla jsem sucho v puse a bušilo mi

Před týdnem se mi udělalo zle. Z ničeho nic se mi udělalo slabo, měla jsem sucho v puse a bušilo mi srdce (tep 120) a měla jsem záškuby ve svalech. Po chvíli to bylo lepší, dala jsem si hořčík ale stav se za pár minut opakoval. 5 dnů od toho jsem trpěla slabostí a mírným tlakem na prsou. Před…

MUDr. Věra Schildbergerová

Zkuste interní resp.kardiologické vyšetření.
    Vyšetření glykemie,štítnice.

• Dobrý den, motani hlavy, trubicove vidění, brnění končetin, porucha sluchu, stala únava, úbytek na v

Dobrý den, motani hlavy, trubicove vidění, brnění končetin, porucha sluchu, stala únava, úbytek na váze, tlak v hlavě, pocit na zvracení . Trvá to půl roku. MR mozku negativní. Nevíte prosím co mi může být už si nevím rady doktoři mi říkají že to mám z nervů a od zad ale nenapsali mi rehabilitace…

MUDr. Věra Schildbergerová

Mohu se zeptat kolik je Vám let,abych mohla rozebrat Vámi uváděné zdravotní potíže.

Je možné zbavit se středně těžké spánkové apnoe bez užívání CPAP?

MUDr. Věra Schildbergerová

Se svým dotazem se,prosím, obraťte na odborníka,t.j.
    specialisovaná ambulance pro proruchy spánku.

Je mi 19 let a přibližně od 15 let trpím na migrény. Do 17. roku jsem měla bolesti hlavy tak 3x týdně a migrénu 1 do měsíce. Za poslední dva roky se obyčejné bolesti hlavy zvýšily na každodenní bolesti, slabší migrénu mívám 1-2x do týdne a silnou minimálně 1x za 2 týdny. To…

MUDr. Věra Schildbergerová

Složitá situace-vyžaduje neurologické,psychologické i psychiatrické vyšetření MR mozku a vyšetření paměti.

Dobry den,mám napsanou diagnózu 544.
    Bolesti v bederní pateri,vystrelujici do kyčle,stehna a hýždě.Zatim žádná rehabilitace moc nepomáhá.Jak dal?Bolesti jsou občas opravdu nesnesitelné.

MUDr. Věra Schildbergerová

Nutné neurologické nebo ortopedické vyšetření+rtg.