Dotazy od pacientů (62)
Dobrý den, je mi 18 let. V únoru jsem začala brát antikoncepci Mistra, kterou mi doporučila paní g
je mi 18 let. V únoru jsem začala brát antikoncepci Mistra, kterou mi doporučila paní gynekoložka po vyšetření. Od začátku března nemám menstruaci. Těhotenský test jsem si dělala 3x. Všechny vyšly negativně. Váhu mám na svůj věk v normálu. Bojím se, že bych v budoucnu mohla…ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Při hormonální antikoncpci je možné, že vynechává menstruace
Zajděte za paní doktorkou zkontrolovat nález
Dobrý den. Bojují s depresemi beru antidepresiva, ale v období 14 dnů před menstruaci je vše horší a myslím, že mám Premenstruační dysforická poruchu.
Cítím jen zlost, napětí a nemohu přestat jist, na hrudi cítím, jak se mi těžko dýchá. Co probto muohu udělat?
Děkuji.ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Premenstruační syndrom, myslím, že stačí přidat malé množství estrogenů v lékárně dostanete - fystoestrogeny 2x denně 1 tabl
Dobrý den, beru ad Olpinat po porodu cca 8 měsíců a mám zavedené tělísko mirena cca 4 měsíce , tři měsíce jsem špinila, během toho jsem postupně antidepresiva vysazovala. Při vysazení jsem po dvou týdnech začala mít úzkosti, ale špinění přešlo. Psychiatrička olpinat vrátila, stav se zlepšil,…
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Souvislost s antidepresivy je malá, ale asi by bylo vhodnější změnit tento preparát. Mirenu ponechejte a krvácení se samo upraví
Dobrý den mám dotaz má přítelkyně bere už rok ha antikoncepci a už párkrát měla vytok a teď ji zbývá ještě posledních 9 prášku a má cervenohnedy sliz jakoby vytok není to přímo krev nevíte co to může být děkuji
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Příčinou může být, že zapomněla vzít tabl a tak začalo slabé krvácení. To se stává, antikoncepční efekt je zachovaný, pokračovat dále v antkoncepci a stav se upraví
Dobrý den, Jsem dva týdny po laparoskopii. Jednalo se o přešití dělohy po císaři. Objevila se mi
Jsem dva týdny po laparoskopii. Jednalo se o přešití dělohy po císaři. Objevila se mi po roce a půl po císařském řezu dehiscence dělohy, špatně se mi zahojila jízda.
Má otázka zní, kdy mohu začít s cvičením? V nemocnici mi bylo řečeno 4 týdny pauza, ale s čím…ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
ano je dobře 4 týdny s cvičením počkat, můžete posilovat pánevní svalstvo, ev sedět na velkém baloně a posilovat zádové svalstvo. Dceru zvedejte co nejméněkrát
Dobrý den, chci se zeptat.Mam delší dobu gyn.problemy silné krvácení mimo menstruační cyklus. Ale už se to řeší s nemocnici, půjdu na zákrok. Ale do doby zákroku mi předepsal můj gynekolog kapky kanavit na zmírnění krvácení které zabírají. Jenže mám je brát ještě celý příští týden a nějak to…
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Asi Vám neporadím, protože e dnes již po svátku je úterý
v lékárně dostanete ascorutin voně prodejný bez receptu . užívá se 3x1 tabl
Dobrý den, přítelkyně v létě prodělala zánět močových cest. Lékaře navštěvovala, léky dobrala, ja
přítelkyně v létě prodělala zánět močových cest. Lékaře navštěvovala, léky dobrala, jak měla.
Od té doby ji ale ovšem močový měchýř stále pobolívá, v poslední době však celkem výrazně. Ostrou bolest a píchání musí tlumit léky. Někdy jí to začne samo od…ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dávám za pravdu obě lékařům, návštěva gynekologa je vhodná, a stejně tak i partnera na urologii k vyloučení infekce ,kterou by mohl na partnerku přenést
Dobrý den, před zhruba 7 týdny jsem přišla o panenství a neměla jsem ochranu. Přítel sice "vytáhl", ale vím, že to není 100% prevence. Nyní jsem velmi vyčerpaná, trápí mě nevolnosti a mám nafouklé břicho (mám i více příznaků, ale myslím, že jsou spíše psychosomatické). Je možné, že…
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Ano tyto příznaky mohou souviste s těhotenstvím, kupte se těhotenský test a udělejte si jej.
Dobrý den, od gynekologa jsem dostala Furolin (10 dni, po 8 hodinach) na zánět vaječníku, který mne
od gynekologa jsem dostala Furolin (10 dni, po 8 hodinach) na zánět vaječníku, který mne trápí již dlouho, nicméně mě po něm začaly výrazně bolet ledviny. Mám lék dobirat?
DěkujiODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Furolin jsou antibiotika, může mít i tyto vedlejší účinky
Doporučuji dostatek tekutin, a probiotika, což se u antibiotik dává
Dobrý den, před 14 dny jsem byla na pohotovosti. Trápila mě velmi silná bolest uprostřed podbřišku. Lékař vyloučil mimodelozni těhotenství, měla jsem zvýšené CRP zanetlivost. Po 2 dnech, když jsem volala na výsledky mi potvrdili, že je vše v pořádku. Bolest se také uklidnila. Dnes mne ale začala…
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
není vůbec jednoduché vyloučit příčinu bolestí, ale je dobře navštívit opět svého lékaře a provést další dovyšetření.
Dobrý den, mám trošku blbý dotaz. Přešla jsem z pilulek na vaginální kroužek. Když jsem brala prášky, vždy po sexu ze mě vyteklo slepené sperma... Nyní jsme spolu s přítelem byli poprvé s vaginálním kroužkem a nic takového se nestalo ? Funguje vaginální kroužek nějak jinak ? Nemusím se bát ?
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Nemusíte bát, kroužek slouží stejně jako tablety, je stejně spolehlivý, sperma nemusí vždy vytéct nebo vyteče jen čátečně
Dobrý den, je mi 17 let a za poslední půlrok jsem měla dva sexuální partnery oba jsou 20 ti letí a vím že nespí s prostitutkami, avšak také spí nechráněne s dívkami v mém věku, já s nimi měla také nechráněny styk a nemám žádné příznaky jako výtok nebo svědění nebo pupínky, ale některé pohlavní…
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Doporučuji pokud chce zjistit AIDS, zajděte na hygienickou stanici , kde se tyto odběry dělají. Podobné odběrová místa jsou na některých poliklinikách
Je problém když beru teď prášky asi už týden B - comex forte, a chtěla bych předepsat antikoncepci u lékaře? Nevadí to?
Rozhoně nevadí
Dobrý den. Před dvěma týdny mi bylo zavedeno tělísko jaydess. Od té doby denně špiním, s tím jsem ale počítala. Bohužel ode dne zavedení mám i bolesti v podbřišku, pánve, kříže (V posledních pěti dnech jsem brala antibiotika na zánět dělohy, ale beze změny). Zároveň mě trápí nepříjemné psychické…
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Bohužel může to být doprovod této antikoncepce. Zkuste ještě 2 m vydržet, pokud to nebude lepší nechte si tělísko vytáhnout
Dobrý den..Je mi 30 let a již několik týdnů trpím na nesnesitelné pálení pochvy a konečníku.. Pálí mě spíše kůže v okolí.. Žádné jiné potíže nemám.. Na gynekologii mě léčili Atb ale nepomohlo to... Moc se bojím co by to mohlo být.. Léčím se pouze se Štítnou žlázou a uzkostnou poruchou.. Prosím…
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
tento typ zánětu zevních pohlavních orgánů až ke konečníku je spíše mikrobiálního původu, mám dobré zkušenosti se sedací koupelí s hypermanganem / světle fialový roztok na 5 minut…
Dobrý den, Před rokem jsem vysadila antikoncepci. Od té doby mám veliké bolesti při menstruaci. Ano
Před rokem jsem vysadila antikoncepci. Od té doby mám veliké bolesti při menstruaci. Ano vím, že antikoncepce bolesti snižuje. Už 2x jsem byla vyšetřovaná u své lékařky. Dělala mi ultrazvuk a říkala, že nevidí, žádné cysty, myomy nic co by to mohlo způsobovat. A že to bude tím,…ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Mám stejný názor jako MUDr Rohlíček
Dobrý den, v červenci jsem byla na potratu pomocí injekce. Hned poté jsem dostala dávku antikoncepce depo provera na 12 týdnů, měla tedy účinnost do října. Během doby účinnosti jsem měla neustalé špinění. Další dávku už jsem neměla. Mám ale takový problém. Zhruba od konce října neustále krvácím.…
Dobrý večer
při antikoncepci Depo- provera se u některých žen objevuje slabé krvácení a špinění celé tři měsíce. Zkuste ascorutin 3x2 tabl, pokud bude krvácení přetrvávat mám dobrou zkušenost…
Dobrý den máme s přítelkyní problém ona je ještě pana a chceme mít spolu první pohlavní styk a nejde nám se dostat dovnitř na víc pokusů děkuji za odpověď .
Dobrý večer,
také doporučuji vyšetření u gynekologa. Ale stává se, že poševní vchod je úzký a penis příliš široký , pak to potřebuje dobou přípravu na zvláčnění poševního vchodu. To je úkol…
Dobrý den. Měla bych otázku. S přítelem se rok a půl snažíme o mimčo. A stále se nedaří. Teďka místo měsíčku jsem jenom spinila asi 3 dny. A pak asi dva dny po sobě že mě padaly takové kusy krve. Nevíte co by to mohlo být? Děkuji za odpovědi.
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Souhlasím s kolegy a myslím, že spíše se jedná o začínající maličké těhotenství a s menstruací se plodové vajíčko vyloučilo
Je mi 28 a před deseti lety jsem byla na operaci cysty. Potom jsem užívala hormonální antikoncepci. Jednou nebo dvakrat se mi cysta vrátila, ale už na to nebyla potřeba operace. Nyní užívám 3 roky antikoncepční kroužek Nuvaring. Chci se zeptat, zfa je možnost po vysazení antikoncepce, že se mi…
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
doporučoval bych s antikoncepcí pokračovat až do doby kdy budete plánovat těhotenství.Po vysazení antikoncepci ihned se snažit otěhotnět
- 1
- 2
- 3
- 4
- Následující
Autor
Často kladené dotazy
Dobrý den, synovi 18 měsíců se udělali molousky, byli jsme na kožním, tam říkají že je to furt okey
Dobrý den, v případě že se jedná o molluscum contagiosum, tak se prosím ihned…