Dotazy od pacientů (61)

• Hezký den, za poslední měsíc jsem měla 2x zánět močového měchýře, ten druhý už s krví a dostala jsem

Hezký den, za poslední měsíc jsem měla 2x zánět močového měchýře, ten druhý už s krví a dostala jsem antibiotika. Vždy jsem si myslela, že jsem nastydla, ale stalo se to také do 3-4 dnů od nechráněno pohlavního styku s novým pritelem. Je možné, že mě nakazil? On žádné příznaky nemá... Lze udělat…

MUDr. Jiří Krpec

po styku s novým partnerem je tento problém častý, při recidivách je třeba vyšetření partnera na STD

• Dobrý den, měla bych takový dotaz. Už delší dobu mám problémy z břichem. Před 2 lety se to začalo ře

Dobrý den, měla bych takový dotaz. Už delší dobu mám problémy z břichem. Před 2 lety se to začalo řešit, kdy mi musela operovat slepé střevo v krvi ani přes sono nenašli další problém a však když mě operovali zjistili mi srusty a cisty. Kdy mi je odebrali, po nějaké době se mi cisty opakovali,…

MUDr. Jiří Krpec

LSK vyš. je asi nejvhodnější

• Dobrý den, užívám HA. Při pohlavním styku se mi nejspíše stala oderka a při močení to začalo velmi p

Dobrý den, užívám HA. Při pohlavním styku se mi nejspíše stala oderka a při močení to začalo velmi palit, ba i řezat. Měla jsem dostat mesicky, které jsem dostala, ale trvali asi 1-2 dny a menstruace byla velmi slabá. Je pravda, ze jsem měla před maturitou, takže mě čekal velký stres. Muže to…

MUDr. Jiří Krpec

těhotenstenství je nutné vyloučit- test sám nestačí

• Dobrý den. Ve velkem stydkėm pysku se mi utvořil útvar. Je podlouhlý na pohmat neni zjistitelný jen

Dobrý den. Ve velkem stydkėm pysku se mi utvořil útvar. Je podlouhlý na pohmat neni zjistitelný jen pokud pysk jakoby stisknete, neboli jen obcas cítím tlak v třísle. Na kuzi zadne zmeny ani poranění. Je to asi 3 cm dlouhe kulovité, řekla bych jako silna žila, a vede to tak nejak ke stredu stydké…

MUDr. Jiří Krpec

gynekolog by měl posoudit při UZ vyšetření, jde li o
    varix vulvy, nebo jiný problém-lze udělat sono se zaměřením na žilní průtoky

• Dobrý den, měla jsem úraz nohy, konkrétně podezření na zlomeninu, která se vyvrátí/potvrdí až na pří

Dobrý den, měla jsem úraz nohy, konkrétně podezření na zlomeninu, která se vyvrátí/potvrdí až na příští kontrole za 10 dní. Dostala jsem Clexane 40mg injekce. Zároveň jsem ode dne píchání injekcí započala 7 denní pauzu v užívání antikoncepce Logest, kterou užívám již 5 let. Mohu za týden jako…

MUDr. Jiří Krpec

můžete pokačovat, pokud jste mobilní a chodíte

• Dobrý den,dcera 13 let,má velmi silnou menstruaci spojenou s migrénou,bolestí břicha,pocitem na zvra

Dobrý den,dcera 13 let,má velmi silnou menstruaci spojenou s migrénou,bolestí břicha,pocitem na zvracení a na omdlení. První 2 dny menstr je takřka "mimo provoz". Máme navštívit již v tak ranném věku odborníka anebo vyčkat,zda-li se to během roku nějak samo nesrovná ? Zatím zkoušíme…

MUDr. Jiří Krpec

čaje nepomohou, na algomenorrheu( která je v tomto věku častá) existují účinné léky-konzulzujte gynekologa, samo se to může zlepšit,často až po porodu

Dobrý den
    Je mi 25 let a několik týdnů mě trápí bolest v podbřišku myslím ze v okolo vaječníku. Při sexu je to místy až nesnesitelné a místy to necítím vůbec nebo jen v menší formě (záleží na poloze). Behem dne to necítím skoro vubec výjimečně když zvedám něco těžkého nebo se špatne ohnu.…

MUDr. Jiří Krpec

soulasím s výše uvedenými názory

• Dobrý den, mám crohnovu chorobu již druhým rokem bez větších příznaků. Nicméně i tak jsem již druhý

Dobrý den, mám crohnovu chorobu již druhým rokem bez větších příznaků. Nicméně i tak jsem již druhý měsíc po resekci tenkého střeva (30cm). Operace nešla laparoskopicky. Nemoc mám v klidu podle doktora. Je mi 35 let. Za jak dlouho po takové operaci bych mohla otěhotnět vzhledem k jizve na břiše…

Počkejte aspoň půl roku

Mám takový dotaz. Dne 20.4. jsme se s přítelem "mazlili". Přítel byl v trenkách a já bez spodního prádla. Při otírání našich těl neejakuloval, jen se objevilo pár " kapiček lásky". A po týdnu jsem měla menstruaci tak jak ji běžně mívám. Jenže pořád jsem…

kvalitní!! hCH test si udělejte tak za 14 dnů, a počkejte do menstruace

• Dobrý den,chci se zeptat,zda po uziti vaginalnich globuli macmiror by melo svedeni prestat hned nebo

Dobrý den,chci se zeptat,zda po uziti vaginalnich globuli macmiror by melo svedeni prestat hned nebo za nejaky den.brala jsem uz dalgifen a gynium a nepomohlo.ted jsem dobrala macmiror a svedi to porad.Děkují

MUDr. Jiří Krpec

souhlasím- opakovaná terapie múže spíše narušit přirozenoiu mikrofloru a stav i ev. zhoršit

Dobry den
    Uzivala sem antibiotika / chemoterapeutika macmiror per os a vaginalne pak jeste jeden gel vaginalne
    A lactofeel
    Chci se zeptat zda ma nejaky ucinek na antikoncepci leverette
    Zda bude antikoncepce ucinna dekuji

MUDr. Jiří Krpec

vaginální terapie vaši antikoncepci neovlivní, perorální Macmiror jen nepatrně

• zdravím,již mnoho let užívám norethisteron na úpravu cyklu je možné to vysadit či vyměnit? je mně 48

zdravím,již mnoho let užívám norethisteron na úpravu cyklu je možné to vysadit či vyměnit? je mně 48 a chci se zeptat zda to má vliv na menopauzu či nikoliv?Popřípadě hrozí riziko rakoviny pohlavních orgánů??

MUDr. Jiří Krpec

vliv na menopuasu to nemá, medikaci je možno vysadit a vyčkat, při nepravidelném cyklu je možno jej nahradit
    tzv. HRT,na riziko rakoviny nemá vliv

• Dobrý den, už asi půl roku mě bolí po pohlavním styku v okolí hráze a poševního vchodu, a to předevš

Dobrý den, už asi půl roku mě bolí po pohlavním styku v okolí hráze a poševního vchodu, a to především na dotek nebo pokud mám s partnerem hned druhý pohlavní styk. Bolest zmizí přibližně do dvou dnů, pokud nemám žádný pohlavní styk. Bolest bych přirovnala jako k otlačenině, odřenině nebo když…

MUDr. Jiří Krpec

potíže mohou souviset s předchozím odstraněním kodylomat, ale bez vyšetření nelze příčinu potíží odhalit

• Dobrý den, předem se omlouvám za dlouhý dotaz. Již dlouhou dobu mám výtok (ale byl to takový ten nor

Dobrý den, předem se omlouvám za dlouhý dotaz. Již dlouhou dobu mám výtok (ale byl to takový ten normální, který mají ženy normálně jako “zvlhčování”), nedávno (asi 2 týdny zpátky) se k němu ale přidalo i svědění stydkých pysků. Plánuji s tím jít ke gynekologovi. Teď mám ale obavy, že mám ještě…

MUDr. Jiří Krpec

doporučuji gynekol. vyš. včetně odběru kultivace, podle nálezu ev. přeléčení, k Vašemu praktickému lékaři zajděte po výsledcích gynekol. vyš.

• Dobrý chtěla bych miminko ale nějak to nejde mam uz velkou holku 17 letou a nechci abi byla sama. př

Dobrý chtěla bych miminko ale nějak to nejde mam uz velkou holku 17 letou a nechci abi byla sama. před 17 lety sem byla těhotná ale dala sem to pric nevím jestli to s tym souvisí pokoušíme se přítelem uz rok ale nic .děkuji.

MUDr. Jiří Krpec

po roce snahy o graviditu běžte na gynekologické vyš.- k ověření , zda dochází k ovulaci, a je li normálná nález

• Dobry den. Po porodu jsem mliko měla ale nešlo mi kojit tak jsem po par dnech vzala prášky a mliko z

Dobry den. Po porodu jsem mliko měla ale nešlo mi kojit tak jsem po par dnech vzala prášky a mliko zastavila. Je to 14 dní a zustali mi v prsu jakoby tvrde boulicky pod brdavkou ale neboli to. Zmizi to samo??? Předem děkuji za odpověď

MUDr. Jiří Krpec

po zástavě laktace se nález na prsou spontánně upraví

• Dobrý den. Beru antikoncepci. Potřebovala bych kvůli dovolené dostat menstruaci o týden dříve. Je mo

Dobrý den. Beru antikoncepci. Potřebovala bych kvůli dovolené dostat menstruaci o týden dříve. Je možné přestat brát antikoncepci abych dostala menstruaci dříve? Děkuji za odpověď s pozdravem

MUDr. Jiří Krpec

ano, je možné takto menstruaci ovlivnit

Dobrý večer,
    beru antibiotika Augmentin 5. den na zánět dutin, včera se mi objevil vřídek, jestli lze tak nazvat, na rtu, kromě něj mám koutky asi už 4 měsíce od 1.antibiotik a zánětu středního ucha. Podobný vřídek se mi objevil v rozkroku, foto zašlu soukromně. Před měsícem jsem byla…

MUDr. Jiří Krpec

odpověď přinese jen kultivační vyšetření, ten popisovaný vřídek v oblasti genitálu může vymizet při léčbě Augmentinem, na rtu může jít o opar

• Dnes jsem 8+0 plod krasne roste ale doktor nevidel srdicko kontrola za tyden myslite ze za tyden bud

Dnes jsem 8+0 plod krasne roste ale doktor nevidel srdicko kontrola za tyden myslite ze za tyden bude jiz srdicko,?

MUDr. Jiří Krpec

jesli plod roste,příští sono srdíčka by mělo potvrdit srdeční akci

• Dobrý den, už asi měsíc mám drobné bradavičky (asi čtyři) kolem pochvy které nebolí ani se nezvětšuj

Dobrý den, už asi měsíc mám drobné bradavičky (asi čtyři) kolem pochvy které nebolí ani se nezvětšují. Partnera mám stálého. Nevím o co se jedná. Nevím jak postupovat nebo jak se toho úplně zbavit. Předem děkuju

MUDr. Jiří Krpec

patrně půjde o kondylomata, lze je odstanit různými způsoby, často se zvětšují a rozšiřují, je třeba vyšetřit i partera