Dotazy od pacientů (61)
Stavební práce a těhotenství: Manželka pracuje v knihovně, kde probíhá rekonstrukce WC. Mohou látky používané při stavebních pracech ohrozit plod? Např. řezání sádrokartonu, lepení obkladů. Je tam také zvýšená prašnost. Děkuji.
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
prašnost a zejména výpary z lepidel nejsou vhodné prosředí pro těhotnou
Dobrý den byla jsem dneska u gynekologa protože jsem si nasla na děložnim čípku boulicku v levo a on mi rekl ze to je delozni čípek a nikdy jsem tu boulicku tam neměla šla by poznat rakovina i na ultrazvuku? Jsem v 12tt těhotenství a mám strach ze to je rakovina nebo by už byli nejasnosti v krvi…
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
vyšetření čípku se provádí zejména kolpskopem a cytologií, to co jste nahmatala je asi čípek, další otázce nerozumím
Dobry den,jsem 35+1 tt a dnes mi lekar zjistil v moci krev.V prukazce mam napsano-krev:+++.Jinak bilkoviny a cukry mam proskrtle.Zitra mam prijit znovu se vzorkem moci,ktery se bude odesilat do laboratore.Chtela bych se zeptat,co muze krev v moci signalizovat a zda hrozi nejake riziko pro miminko?Dekuji…
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
nález krve v moči těhotenství nemusí nic znamenat,je pořeba podrobnější labor.vyšetření, miminko jednorázový nález neohrožuje
Dobrý den. Minulý týden jsem podstoupila interupci pomocí tabletky. Poslední tabletku jsem měla v sobotu ráno. Chtěla bych se zeptat od kdy je bezpečné pití alkoholu, alespoň v malém množství, aniž by to mohlo ohrozit výsledek? Nejedná se mi o to že bych byla závislá, ale o to že kamarádká se…
malé množsví Vám neublíží
Dobrý den, asi po třech hodinách od toho co jsem si vzala hormonální antikocepci jsem měla průjem, poté jsme měli nechráněný sex, byl to předposlední prášek z plata, menstruaci jsem poté dostala normálně, týden po menstruaci jsem si dokonce dělala dva testy a byly negativní, teď jsou to čtyři…
je to vysoce nepraděpodobné
Dobrý den, v únoru 2019 jsem porodila dcerku, bohužel bylo zjištěno, že mi neodešla celá placenta, kousek ta zůstal. Šla jsem tedy na revizi dělohy, protože tělo placentu nedokázalo vyloučit samo. Revize proběhla v pořádku, na kontrole ovšem bylo zjištěno, že cca polovina placenty která již srostla,…
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
určitě běžte na gynekol.vyš. vč. sono a ev. odběr titru hCG- příznaky jsou značně atypické
Dobrý den, v prvním týdnu jsem zapomněla 2 tablety HA, třetí den jsem brala jako normálně jednotlivě. Pohlavní styk jsem měla v prvním a druhém týdnu 6x nechráněný (partner se vždy udělal ven). Důvod proč jsem si vzala až třetí den prášku je, že můj doktor má jen v úterý ordinační dny a já už…
soouhlasím s kolegou
procetuálně to nelze odhadnou
Dobrý den,chtěl jsem se zeptat.. Má přítelkyně byla na angiografii,aniž by věděla že je těhotná...B
Dobrý den,chtěl jsem se zeptat..
Má přítelkyně byla na angiografii,aniž by věděla že je těhotná...Byla cca ve 2 týdnů těhotenství..Může mít toto vyšetření vliv na vývoj a zdraví dítěte??
Eventuelně jak dále postupovat..
Předem moc děkuji za odpověďODPOVĚĎ LÉKAŘE:
záleží na tom, jak velká byla exposice RTG záření
Dop. konzultaci na Rtg pracovišti
Dobrý den, chci se zeptat, zda může přípravek "Fytomineral" od značky Energy ovlivnit účinky hormon
chci se zeptat, zda může přípravek "Fytomineral" od značky Energy ovlivnit účinky hormonální antikoncepce a co si o užívání tohoto přípravku myslíte?
Předem děkuji za odpověď.
Hezký dne.
JanaODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Fytomineral je jeden z mnoha příptavků, které Vám ani neublíží, ani nepomohou(obsahuje 64!! prvků!) na antikoncepci nemá vliv
Dobrý den, Může způsobit lék SPASMED 30mg po delším užíváním, zvýšený krevní obraz? Hlavně hemoglob
Může způsobit lék SPASMED 30mg po delším užíváním, zvýšený krevní obraz? Hlavně hemoglobin, leuko, ery..atd?ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
nemá vliv na KO
Dobrý den, na biopsii čípku mi zjistili CIN I a CIN III, doktorka mi dala doporučení na konizaci. M
na biopsii čípku mi zjistili CIN I a CIN III, doktorka mi dala doporučení na konizaci. Myslíte, že mohu čekat do září nebo musím jít okamžitě na operaci? Chtěla jsem teď ještě začít brát DeflaGyn a něco na imunitu, tím by se to mohlo minimálně pozastavit a do září by to třeba…ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
jistě se dá konisace o 2 měsíce odložit, lokální léčba nemá význam, pokud nejde o zánét čípku
Dobrý den, poslední dobou mi z pochvy vytékal takový nažloutlý odtok, zjistila jsem, že je to normální, alee teď mi to ztmavlo a je to takové nahnědlé a nedávno jsem v tom měla trošičku krve, už to trvá 4. den. Menstruaci jsem ještě neměla. Adéla 14let
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
může jít a začínající menstruační cyklus
Dobrý den, odjakživa mám silnější MS, ale za poslední půlrok to mám vždycky druhý den opravdu velice silné. Zkoušela jsem tampóny i kalíšek a oboje mi vydrží maximálně 2 hodiny než to začne protékat. Následující dny už je zase všechno v normálu. Jiné obtíže nemám, žádné extra velké bolesti, MS…
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
dop. sono vyšetření k vyloučení myomu a změření endimetria
Dobry den .Chtela bych se zeptat uz delsi dobu mam po menstruaci strasne vodnaty vytok musim pouzit intimku aby to nebylo videt na obleceni.Nevite mi poradit co by to mohlo byt ? Dekuji za odpoved pred.
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
může jít o dysmikrobii- narušení normální mikrolfory
Dobrý den, mám takový netypický dotaz. S přítelem se léčíme s kapavkou a byla nám sdělena dlouhodobá sexuální abstinence. Nebyl mi možný sex ani s kondomem? Děkuji za Vaši odpověď.
není
Dobrý den, podstoupila jsem Ivf a otěhotněla, tedy přesně vím, že jsem 10+0tt, ale dle klasickeho gynekologického lékaře a CRL jsem 9+4tt, plod měří 30mm. Myslíte, že by mohl být problém ve vývinu miminka? Mockrát děkuji za odpověď
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
ne, záleží na příštím vyšetření a UZ biometrii
Dobrý den, chtěla bych poradit. Užívám antikoncepci Menyan a potřebuji menstruaci posunut o týden dopředu. Zbývá mi posledních 7 tablet v blistru. Mohu nyní přestat užívat antikoncepci, vynechat standardně 7 dní pauzu a poté začít užívat znovu další balení? Děkuji za Vaší odpověď.
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
ano, zavedete tzv. dlouhý cyklus
Dobrý den,už 3 mesice se léčím.Po první navšteve to byli kvasinky,po druhé že tam jsou i bakterie.Kvasinky přelécene a na bakterie dva druhy globulí,plus probiotika.Nyní jsem dobrala tablety na desinfekcia dobýrám gynocaps,plus natírám hydrofeminem,vzali mi vzorky,prý na nejaké nemoci,za 2-3…
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
příčin může být řada, od zánětu, po alergii
Dobrý den, Mám problém s menstruací. Už ji mám asi měsíc v kuse a je nezvykle slabá. Doteď jsem měl
Mám problém s menstruací. Už ji mám asi měsíc v kuse a je nezvykle slabá. Doteď jsem měla cyklus poměrně pravidelný a bez potíží. Četla jsem něco o cystách na vaječnících, může to být zapříčiněno jimi? Je nutná návštěva gynekologa?
Děkuji,
Petra (18 let)ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
vyšetření je nezbytné
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat před měsícem me byla zjištěna cysta na vaječníku o velikosti 2 Cm.mela jsem jít na kontrolu po menzes tak jsem učinila ale cysta nezmizla je stejná a doktor me nechal vzít krev na markry:(ze radši udělá odběr preventivně .je možné ze se mu něco nezdálo a mysli…
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
pokud se cysta nezvětšuje, nená třeba mít obavy, jsou ale nutné sono kontroly
- 1
- 2
- 3
- 4
- Následující
Autor
Často kladené dotazy
Dobrý den, trpím celodenními úzkostmi a v poslední době se můj stav zhoršil. Snažím se používat r
to, co popisujete, se u úzkostných stavů objevuje…