Dotazy od pacientů (61)
Dobrý den, v poslední době mě trápí zapáchající výtok. Zápach bych nenazvala jako "rybí". Ale je intenzivní a nepříjemný. V posledních dnech před těmito obtížemi jsme s partnerem měli sex a při něm jsem mela mokrý orgasmus. Zatím toto připisuji právě tomu, protože jsem se s tím doposud…
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
je třeba vyloučit vaginosu kultivací, pokud výtok bude přetrvávat
Dobrý den, na problémy s klouby užívám Flexove a zároveň užívám antikoncepci. Chci se zeptat, zda Flexove ovlivňuje účinek antikoncepce.
antikoncepci neovlivňuje
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak holka pozná že se udělala. Děkuji za odpověď.
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
to znamená že prožije orgasmus- stav spojený s mimořádně příjemnými pocity v oblasti genitálu ale i psychiky- nedá se to přehlédnout
Dobrý den.Můj dotaz,se nejspíš týká oblasti gynekologie.Posledni půlrok mám bolesti,po orgasmu.Jsou to bolesti, úplně stejné jako porodní.Trvá to asi 15 minut.Nutí mě to i tlačit.Take to mívám i po vymočení nebo po stolici ale to opravdu málo kdy.Mam dvě malé děti,19měsíců od sebe.Jsem dva roky…
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
doporučuji laparoskopii k vyloučení adhesí po operaci
PRITEL JE PO OPERACI PROSTATY RAKO VINA, NENI MOZNOST PRENOSU NA MNE, SPIME SPOLU 3 roky asi 2x měsíčně,schazime se takto, je mezi námi. xzdalenost bydliště...
přenos není možný
Dobrý den, raba bych se zeptala jak je to s planovanym pocetim miminka. Je mi 20 let a s pritelem bychom radi miminko, myslime se ze drivejsi tehotenstvi je bezpecnejsi... beru hormonalni antimoncepci (3,5 let). Na dotaz me gynekolozky zda mam pred planovanim vysadit a ntikoncepci? My odpovedela,…
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
pauza být nemusí;před plánovanou graviditou je vhodná substituce vitaminů,(v lékárně Vám poradí) stopovými prvky a kyselinou listovou, kontryhel je zbytečný
Dobrý den, mam 26 let nejsem zrovna typ cloveka, co bezi k doktorovi z kazdym problemem a vzdycky doufam v tu vetu, To prejde :) ale tentokrat se obavam abych neco nezanedbala :(. v zári mi vynechala menstruace, mela jsem celkem stresove obdobi tak jsem si rikala ze snad to je tim. V rijnu jsem…
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
ano, podle Vašich údajů stav vyřaduje neprodleně gynekologické vyšetření, a možná revisi děložní dutiny
Určitě Vás nebudou kamenovat
P.S. dysplasie cervixu vyžaduje pravidelné kolpo…
Dobrý den jak je to u kluka s panictvim u holky se zjistí že se jí protrhne panenská blána ale u kluka?
...se to objektivně nezjistí
Jake jsou cviky na záda při skolioze patere prosím poradte
Jake jsou cviky na záda při skolioze patere prosím poradte
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
konzultujte ortopeda nebo fysioterapeuta- záleží na typu a stupni skoliosy
Našla jsem Vás na internetu a byla bych ráda, kdyby jste mi poradili.V 8+5 týdnu tehotenstvi jsem dostala angelsounds. Další den jsem ho použila a zkusila jsem hledat srdíčko , to jsem hledala ráno asi 10 minut a k večeru také, nepodařilo se. Další den jsem hledala přibližně stejně. Třetí den…
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
jakákoliv zbytečná exposice embrya zbytečným zážřením není vhodná, nejlepší je využít UZ přístroje k lokalisaci srdíčka
Dobrý den, lze nějakým cvičením zúžit vagínu? Nebo nějakým jiným způsobem? Třeba užíváním kolagenu?
lze nějakým cvičením zúžit vagínu? Nebo nějakým jiným způsobem? Třeba užíváním kolagenu? Co ovlivňuje její velikost? Děti jsem ještě neměla. Nebo má každá žena stejně velkou vagínu? Na čem záleží, jak je žena vlhká během soulože? Přijde mi, že jsem nadměrně. Je to normální?…ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
cvičením posílíte svalové struktury pánevního dna, nikoliv vaginy- ta je extremně pružná( viz porod )
zvlhčení pochvy je fysiologický a žádoucí projev při sexuální stimulaci
Dobrý den,dnes jdem se dělala test a vyšel pozitivně.nevím co mám dělat?Jsem matka na MD.Mam tři děti,8,4let a 13 měs.co mám děla.
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
ověřit zda jde o graviditu v děloze a ev.požádat o miniinterupci
Dobrý den, objevila se mi tmavě hnědá asi dvoumilimetrová tečka (vypadá jako piha) pod poševním vchodem, která bolí na dotek. Jsem panna, gynekologa mám. Je to něco co bych měla řešit s doktorem, nebo bych měla počkat jestli zmizí? Děkuji předem za odpověď.
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
pokud potíže přetrvávájí, pak je vyšetření vhodné
Dobry den, r.. 2013 byla operace dělohy-myomy.Kolonoskopie s obtížemi stále bolesti v podbříšku a záněty močového měchýře od té doby léčení autovakcína - různá antibiotika ale záněty močového měchýře se stále objevují.Různá vyšetření -trombocyty klesají a další antibiotika pomohou pouze krátkodobě…
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
dop.hematologické a urologické vyšetření včetně endoskopie
Dobrý den, už několik dní mám zpožděnou menstruaci, ale s nikým jsem nespala. Můj přítel mě akorát dělal prstama a až poté se mi udělal na břicho, myslíte, že jsem těhotná nebo jde spíš jen o stres, který mi vznikl z této situace spolu se změnou školy a dalšíma stresovými situacemi, kterých mi…
pravděpodobná je druhá varianta
Dobrý den chtěla bych se zeptat mám silný hustý výtok (ne hrudky) a velmi zapáchající tenhle problém už přetrvává už přes 3 roky a do teď sem se jim bohužel nezabývala.. Tedy který problém mám děkuji
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
může jít o vaginosu,konečnou diagnosu múža stanovit až vyšetření včetně kultivace
Dobrý den,mám dotaz,bojim se zajit k lekari a mozna je to zbytecne. Minulé úterý v noci jsem dostal
Dobrý den,mám dotaz,bojim se zajit k lekari a mozna je to zbytecne.
Minulé úterý v noci jsem dostala menstruaci,nebylo mi celou noc dobre a takhle spatne mi obvykle nebývá.Furt mě bolest v podbrišku nutila jít na záchod,vstala jsem,dosla jsem si na zachod, kde se mi strasne zacala tocit…ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
potíže mohou být spojeny s menstruací, tzv. algomenorrhoeu-bude li se opakovat, pak je vhodné gynekologické vyštření
Chtěla jsem se zeptat. Mam jít na svojí první prohlídku a neni mi 18. Musím jít se zákonným zástupcem nebo ne?
nemusíte
Dobrý den,jsem 6tt..a včera sem začala krvácet jasně červenou barvou a teď už jen spinim...může se jednat o potrat?
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
ano, je to velmi prvděpodobné- je třeba stav ověřit gynekol. vyšetřením
Dobrý den prosím o posouzení spermiogramu, zdali bude možné přirozené početí nebo už vyhledat CAR.
Muž 36 let nekuřák, sportovec. množství 3.5ml, počet 35mil, pohyb a+b+c 27%, a+b 14%, a 8%, morfologie 18% - asthenozoospermia.
Partnerce je 35 let, jedná se o první dítě.
Děkuji…ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
podle výsledlů doporučuji konzultaci v CAR- jde o praktickou neplodnost
Autor
Často kladené dotazy
Dobrý den, trpím celodenními úzkostmi a v poslední době se můj stav zhoršil. Snažím se používat r
to, co popisujete, se u úzkostných stavů objevuje…