Pro nabídku termínů mi prosím pošlete zprávu přes tento portál nebo na tel. číslo (níže v profilu). Konzultace probíhají online nebo v Pardubicích v mých prostorách, případně venku v přírodě.
09/10/2025
Jsem psychoterapeut v akreditovaném výcviku MPSV ČR a ČAP (Krátká Terapie Zaměřená na Řešení - Dalet). Terapie zaměřená na řešení je jeden z nejmodernějších terapeutických přístupů a dle výzkumu je významně efektivnější než některé klasické přístupy. [1] Vystudoval jsem magisterský obor Kognitivní vědy a vědy o rozhodování (MSc) v Anglii na University College London. Zaměřuji se na psychoterapii dospělých (od 15 let). Jsem také autorem několika populárně-vědeckých článků o sebe-zlepšování. Rád s Vámi budu spolupracovat na vytváření pozitivních změn v jakékoliv oblasti Vašeho života, včetně následujících: • Překonání úzkosti, obav a obsesí • Zvýšení odolnosti vůči stresu • Zlepšení nálady a psychické pohody, zmírnění deprese • Zvládání náročných a zátěžových životních situací • Překonávání překážek a životních výzev • Posílení motivace • Zvýšení sebevědomí • Zlepšení komunikace • Podpora v krizi • Vymezování hranic • Rozvoj osobnosti • Zlepšení Vašeho stravování • Zlepšení Vašich vztahů na pracovišti • Zlepšení Vašich osobních vztahů • Posun ve Vaší kariéře nebo hledání nové kariéry • Zlepšení fyzické kondice - běh, chůze, cvičení atd. • Získání nové energie (např. při syndromu vyhoření), získání motivace • Zkvalitňováni spánku • Mentální příprava na výkon • Zvládáni neúspěchu a kritiky • Překonáváni překážek • Zotavení po zraněni / úrazu • Zlepšování koncentrace • Vyrovnáni se s tlakem • Zrychlení regenerace [1] Knekt et al., ‘Randomized Trial on the Effectiveness of Long- and Short-Term Psychotherapy on Psychosocial Functioning and Quality of Life during a 5-Year Follow-Up’.
Psychoterapie
Jakub Jílek, MSc
psychoterapeut
Stáže
2023 - Meditace zaměřená na řešení v kontextu sociální práce
2023 - Úvod do metody ACT (Acceptance and Commitment Therapy) - Terapie přijetí a odhodlání
2022 - Úvod do Bodypsychoterapie
2019 - Odborná stáž v Elektro-encefalografii, Neurologie na Bulovce, MUDr. Svojmil Petránek
Ukončené školy
MSc Cognitive and Decision Sciences, University College London (2015-2017) - Kognitivní vědy a vědy o rozhodování
Komplexní Výcvik v Psychoterapii Zaměřené Na Řešení, Dalet institut s.r.o. (2023-2028)
Davelaar and Jilek (2020) Sensorimotor Rhythm is Associated with Reinforcement Learning and Cognitive Impulsivity: A Neurofeedback Study, Curr Neurobiol 2020; 11(2): 27-36
Scott H. Young and Jakub Jilek (2019) - The Complete Guide to Self-Control, GoodReads
Scott H. Young and Jakub Jilek (2019) - The Complete Guide to Working Memory, scottyoung.com
Scott H. Young and Jakub Jilek (2019) - The Complete Guide to Memory, scottyoung.com
Připravte se 10 minut před konzultací. Ujistěte se, že je váš telefon nebo počítač nabitý. Pro video konzultaci zkontrolujte připojení k internetu a nastavení mikrofonu a kamery. Můžete také připravit svou lékařskou dokumentaci (např. výsledky vyšetření).
Způsoby platby (soukromé návštěvy)
Bankovní převod
Revolut
Podrobnosti o platbě
Konzultace se hradí předem převodem na účet: ********** / ****
Platba za konzultaci je přeposlaná přímo specialistovi. Specialista sám určuje způsob rušení návštěv a vracení peněz pacientům.
V případě problémů s platbami kontaktujte specialistu.
Nezapomeňte, že ZnamyLekar.cz neúčtuje žádné dodatečné poplatky za objednání návštěvy a nezpracovává platby jménem specialisty.
Ověřujeme pravost všech recenzí, abychom se ujistili, že pochází od pacientů, kteří skutečně navštívili specialistu nebo kliniku. Proto kromě našich standardních postupů jsme zavedli dvě další úrovně ověřování:
Návštěva ověřená
Pacienti, kteří si objednali návštěvu s tímto specialistou a jejich telefonní číslo bylo ověřeno pomocí kódu odeslaného SMS.
Moc doporučuji! Byl jsem opravdu spokojený. Neskutečně mi pomohl, hlavně s komunikací.
Díky moc za Váš názor. Jsem opravdu rád, že Vám naše spolupráce pomohla tak, jak jste si představoval.
F
F B
Návštěva ověřená
Profesionálny, empatický a trpezlivý prístup od pána Jílka. Vytvára bezpečné prostredie a pomáha mi nájsť účinné riešenia. Určite odporúčam.
Mgr. Jakub Jílek, MSc
Děkuji za Vaši recenzi. Jsem moc rád, že Vám terapie pomáhá!
KM
Návštěva ověřená
Na psychoterapii k Jakubovi docházím už půl roku a cítím velkou vděčnost, že jsem si zrovna jeho vybrala jako svého průvodce. Jeho přístup, vycházející z terapie zaměřené na řešení, mi pomohl uvědomit si vlastní hodnotu, najít větší laskavost k sobě i ostatním a také si více důvěřovat.
Jakub mě citlivě a bezpečně provázel procesem, během kterého jsem si začala víc věřit – v rozhodnutí, která dělám, i v cestu, kterou jsem si zvolila. Ujistil mě, že odpovědi skutečně nosím v sobě, jen někdy potřebujeme někoho, kdo nám je pomůže v sobě znovu objevit. Díky němu vnímám ve svém životě víc lehkosti, radosti a odvahy.
Jeho podpora pro mě byla přínosná nejen ve vztahu k sobě, ale i v oblasti rodičovství a rodinných vztahů.
Jakuba bych doporučila každému, kdo se cítí nejistý, ztracený, nebo jen hledá nový úhel pohledu na sebe či na svět kolem. Jeho práce má skutečný smysl a citlivost, se kterou přistupuje ke svým klientům, je opravdu výjimečná.
Mgr. Jakub Jílek, MSc
Děkuji Vám mnohokrát za Vaše hodnocení! Moc si toho vážím.
Martin H
Návštěva ověřená
Spokojenost nemám co bych vytknul. Poměr cena-výkon skvěla
Nebudete litovat
Mgr. Jakub Jílek, MSc
Děkuji za Vaše pozitivní hodnocení. Jsem rád, že jste byl s terapií spokojený a hlavně, že jste se díky ní a také svému nemalému úsilí v životě posunul tak zásadním způsobem, že je radost se na Vás dívat :-)
D.K.
Návštěva ověřená
Spolupráce s Jakubem pro mě byla opravdu přínosná. Působí velmi profesionálně, ale zároveň lidsky a s respektem. Dokáže vytvořit bezpečné prostředí, ve kterém se člověk cítí pochopený a přijatý. Pomohl mi lépe porozumět sám sobě, ujasnit si priority a najít cestu, jak na sobě dál pracovat. Oceňuji jeho klidný a empatický přístup i schopnost klást ty správné otázky ve správný moment. Jakuba mohu s čistým svědomím doporučit každému, kdo hledá podporu, směr nebo nový pohled na věci, které ho trápí.
Mgr. Jakub Jílek, MSc
Moc díky, jsem rád, že to pro Vás bylo přínosné!
A. M.
Návštěva ověřená
Kuba je velmi milý a optimistický člověk, který dokáže podpořit. Vždy se mi s ním pracovalo dobře a těšil jsem se na další setkání. Určitě doporučuji všem.
Mgr. Jakub Jílek, MSc
Moc díky. Jsem rád, že jste byl spokojen.
KS
Návštěva ověřená
Terapie byla formou procházky a to bylo opravdu příjemné a již po jednom sezení (procházce) jsem pocítila změnu.
Mgr. Jakub Jílek, MSc
Moc děkuji, jsem rád, že Vám to pomohlo!
K.M.
Návštěva ověřená
Jakub je velice profesionální, empatický, cítíte jeho účast a porozumění. Měla jsem s ním už několik konzultací on-line i na živo. Vždy jsem se cítila bezpečně, nebyl problém se otevřít a mluvit i o citlivých věcech. Musím říct, že mi pomohl nejen dostat se k jádru problému, který mi způsoboval v životě těžkosti, ale že mi pomohl a pomáhá nacházet řešení, co s tím. Opravdu s čistým srdcem mohu Jakuba doporučit.
Mgr. Jakub Jílek, MSc
Moc děkuji za Vaši referenci! Jsem moc rád, že Vám terapie pomáhá nejen objevovat příčiny, ale také nacházet řešení.
D. P.
Návštěva ověřená
Jakub je přátelský a zároveň velmi profesionální. Během terapie jsem se cítila vyslyšená a pochopená, což je pro mě nesmírně důležité.
Vyhovuje mi jeho respektující přístup – nevnucuje rady, ale doprovází mě při hledání optimálního řešení. Pomohl mi zúžit nepřehlednou situaci na to, co jsem mohla ovlivnit. Tento praktický přístup mi umožnil soustředit se na dosažitelné cíle, přinesl mi pocit úlevy a větší kontroly nad situací. Měla jsem více energie a mohla se věnovat tomu, co je v souladu s mými hodnotami. Po sezení jsem se cítila lépe a věděla jsem, s čím chci pohnout.
Jakub využívá moderní terapeutické techniky, které jsou srozumitelné. Zajímá se o vědu a výzkum, má přehled o současných trendech v psychologii/terapii, ale zároveň je skromný. Jakub je otevřený a upřímný, což vytváří prostředí, ve kterém se cítím bezpečně a mohu mu důvěřovat. Vždy se doptává, zda mi navrhované postupy vyhovují a co mi sezení přineslo. Jakuba bych určitě doporučila všem, kdo hledají podporu a pomoc.
Mgr. Jakub Jílek, MSc
Moc Vám děkuji za Vaše slova. Jsem rád, že Vám naše spolupráce byla k užitku a že jste se v našich sezeních cítila dobře a bezpečně.
Anna M.
Návštěva ověřená
Již od malička chodím k psychoterapeutům a vystřídala jsem jich několik. Po zkušenostech bylo pro mě tedy nejduležitější najít někoho, s kým se cítím bezpečně. Tento pocit vnímám s Jakubem hned od prvního sezení, čemuž jsem sama byla překvapená. Měla jsem obavy z toho, že to bude online, ale nevidím v tom žádný problém. Na některé metody terapie, které mi Jakub představuje, mám tendenci si vzpomenout a využít je i sama (například u jiných podobných situacích), což beru jako velký úspěch. Velmi mi vyhovuje a pomáhá, jakým způsobem komunikujeme (nejsou to pouze monology z mojí strany, ale velmi přínosný dialog). Na závěr bych vyzdvihla empatickou a zábavnou povahu Jakuba. Doporučuji!
Mgr. Jakub Jílek, MSc
Děkuji za Vaši referenci. Jsem rád, že Vám naše sezení byla užitečná a že jsou výsledky vidět ve Vašem životě.
Nyní používáte jiný účet. Chcete-li pokračovat, odhlaste se.
Your specialist requests the payment of the appointment you have booked. To reschedule the appointment, please make the payment in advance or contact your specialist directly.