Dotazy od pacientů (11)

• Přibližně 2 roky mám zdravotní problémy . Brní mě obě ruce od ramen po dlaň, někdy se kvůli tomu nev

Přibližně 2 roky mám zdravotní problémy . Brní mě obě ruce od ramen po dlaň, někdy se kvůli tomu nevyspím bolestí nepomohli neurolog, ortoped ani rehabilitace, absolvovala jsem a MR, 2 x obstřik páteře (nález 5-6 obratlu), infuze, byla jsem na i centru bolesti v Motole, kde mě suše jen řekli že neví co mě je a ať beru prášky proti bolesti v kombinaci s paralenem. Nevyřešilo se vůbec nic, problém zůstal a já jsem z toho už opravdu utahaná a nešťastná. Jsou dny, kdy je to opravdu bolestivé a dny, kdy je to snesitelnější v každém případě je to dost limitující. Už nevím na koho se obrátit a problému se nějak zbavit. (55let),Poradíte prosím ?

MUDr. Petr Pelc

Váš problém bude pravděpodobně v rámci menopauzy-
    resp. související s osteopenií či osteoporozou
    - statisticky má tuto metabol. poruchu každá 2. žena
    v ČR do 10 let po menopauze. Vyhledejte odd. Rheumatologie či Endokrinologie, kde tyto stavy léčí.
    MUDr P.Pelc

• syn ma zkracene achylovy slachy,chodi jenom po spickach,kdyz chce dat nohy k sobe neudrzi rovnovahu,

syn ma zkracene achylovy slachy,chodi jenom po spickach,kdyz chce dat nohy k sobe neudrzi rovnovahu,k ortopedum chodime a vysledek zadny.Dekuji za radu

MUDr. Petr Pelc

Je vhodné vyšetření na Ortop. klinice Pha 5 Motol nebo FN Bulovka apod. k ev. indikaci rekonstrukce či transpozice ligament. aparátu nohou. Před tím nutno vyloučit či potvrdit neurogenní spasticitu v rámci DMO

• operace kyčle

Dobrý den, mám coxartrozu obou kyčlí a u pravé kyčle mám velké bolesti i v klidu a v noci. Absolvovala jsem rehabilitace, které mi však nepomohly a bolesti mi ztěžují normální život, chodím již s hůlkou nebo s berlí, ale vzhledem k mému věku 52 let jsem se chtěla zeptat na operaci kyčelního kloubu na vašem pracovišti. Děkuji s pozdravem

MUDr. Petr Pelc

Paní promiňte, jsem ve věku 66 let a provádím pouze rehabilitační výkony- tedy neoperuji.
    Obraďte se proto na klinické pracoviště. Dr P.Pelc

• Dotaz na objednani (propichováni a mirna bolest v kotniku)

Dobry den.

Mam problém s pichanim v kotníku při chůzi vnitřní i vnější straně,větší bolestivost ani otok není,ale je to dost nepříjemné při pohybu,občas propichuje i v klidu.Muzu se k Vám objednat na vyšetření,nebo potrebuji i doporučeni od praktického lékaře?
    Dekuji Vám předem za odpověď a přeji hezký den.

MUDr. Petr Pelc

Bez prohlídky nedokáži radit. Vyšetření zde v Poliklin. Kladno je možné po dohodě
    termínu vyštření telef. na č. 777 62 83 61

• Hallux (vbočený palec) a kyčle

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli se k vám můžu objednat s kyčlemi a vbočeným palcem (přemýšlím o operaci). Mám doporučení od obvodního lékaře. Předem děkuji za odpověď.

Bohužel neoperuji, pouze indikuji rehabilitační procedury Dr Pelc

• Bolesti zad a žeber.

Dobrý den,bylo by možné se k vám objednat?Mám občané bolesti zad a na hrudníku.Když se nějak moc nepohybuji nebo jsem doma v klidu,tak se to nějak neprojevuje.Můj lékař mi na to dal jen léky na bolest,ale někdy mi je i jakoby na omdlení a proto by jsem se raději obrátil na specialistu.Děkuji

MUDr. Petr Pelc

možnost k objednání se k vyš. je v ordinaci K Nemocnici - poliklinika I.p.
    tel.č. nelze napsat- internet to nebere mi to nebere !! Dr P.

• bolestivost zad a plotének a krční páteře

Dobrý den pane doktore tady chceme se zeptat na bolest zad a levé plotýnky a vždy to bolí na jiné straně přejíždí to ze strany na stranu tak bysme se chtěli zeptat čím byto mohlo být děkuji.P.S. Máme i těžkou hlavu mužeme se kvám obědnat?

MUDr. Petr Pelc

Objednání pouze osobně na mé adresae tel.č. nelze zadat. int. str. to neumožnují !!! Dr P.

• bolestivost zad a plotének a krční páteře

Dobrý den pane doktore chceme se zeptat na bolest zad a levé plotýnky a vždy to bolí na jiné straně přejíždí to ze strany na stranu tak bysme se chtěli zeptat čím byto mohlo být děkuji.P.S. Máme i těžkou hlavu

Bez prohlídky pacienta nedokáži léčit ani poradit. S pozdravem Dr Pelc
    RHB ambul. I.všeob.poliklinika Kladno

• je vyhřezlá ploténka v zádech nebezpečná

Dobrý den pane doktore. Mojí manželku bolí záda levá ploténka až křeče v rukou a celá záda a páteř. A mě celá záda a krční páteř a jde mi to i do ramenou jezdíto všude nevíme si rady tak se ptám vás.Navštěvujeme praktického lékaře Mudr Petra števka na brandýsku ale vždy nás odbyde slovi že to máme od krční páteře a předepisuje uklidnující masti ale nepomáhá to jen to uleví.Předem děkuji za odpověd

MUDr. Petr Pelc

Račte se objednat osobně, tel.č. nelze zadat- střránky ZL to nedovolují. Dr P.

• bolest na konci kostrče

od listopadu mě začala bolet špička (konec) kostrče. Je mi 32 let a mám sice sedavé zaměstnání,ale sportuji,žiji zdravě.Byla jsem na fyzioter.masáži, ale bohužel ta nezabrala.
    Prosím o Váš názor.

Děkuji.

Klára

MUDr. Petr Pelc

Děkuji za dotaz, přestože neordinuji přes internet. Abych Vám měl šanci pomoci, musel bych vyšetřit Vaši páteř vč. postavení pánve. Jestli chcete termín objednání dohodnout
    v Popliklinice Kladno I.p. K Nemocnici. Pacienty VZP bydlící mimo okres Kladno lze vyšetřit jen
    na doporučení prakt. lékaře, jelikož mám smlouvu jen VZP okres Kladno.
    S ostatními smluvními pojiš. nemám problém.

• cvičení na bolest plotýnek

Může mi pomoc cvičení či nějaké rehabilitace?
    Po hospitalizaci v nemocnici kde jsem dostávala infůze, injekce, mezokain na bolesti plotýnek, mi zůstalo stále bolestivé pnutí do pravé slabiny. Velmi mi to omezuje v pohybu, bolí to když jdu. Jako by mi chtěl /asi nerv/ prasknout nebo se přetrhnout. Když si kleknu, mám pálivou bolest hned vedle kolena, takový malý kousek, asi 10cm dlouhý proužek. Jak kulhám, bolí mi celá záda. Můžete mi prosím pomoct? Děkuji za odpověď,

MUDr. Petr Pelc

Můžu- objednejte se osobně v Polilinice K Nemocnici Kladno I.p.
    Tel. do odpovědi nelze dát- e-mail ho blokuje. Dr Pelc

Často kladené dotazy