Dotazy od pacientů (11)

• Přibližně 2 roky mám zdravotní problémy . Brní mě obě ruce od ramen po dlaň, někdy se kvůli tomu nev

Přibližně 2 roky mám zdravotní problémy . Brní mě obě ruce od ramen po dlaň, někdy se kvůli tomu nevyspím bolestí nepomohli neurolog, ortoped ani rehabilitace, absolvovala jsem a MR, 2 x obstřik páteře (nález 5-6 obratlu), infuze, byla jsem na i centru bolesti v Motole, kde mě suše jen řekli…

MUDr. Petr Pelc

Váš problém bude pravděpodobně v rámci menopauzy-
    resp. související s osteopenií či osteoporozou
    - statisticky má tuto metabol. poruchu každá 2. žena
    v ČR do 10 let po menopauze.…

• syn ma zkracene achylovy slachy,chodi jenom po spickach,kdyz chce dat nohy k sobe neudrzi rovnovahu,

syn ma zkracene achylovy slachy,chodi jenom po spickach,kdyz chce dat nohy k sobe neudrzi rovnovahu,k ortopedum chodime a vysledek zadny.Dekuji za radu

MUDr. Petr Pelc

Je vhodné vyšetření na Ortop. klinice Pha 5 Motol nebo FN Bulovka apod. k ev. indikaci rekonstrukce či transpozice ligament. aparátu nohou. Před tím nutno vyloučit či potvrdit neurogenní spasticitu…

• operace kyčle

Dobrý den, mám coxartrozu obou kyčlí a u pravé kyčle mám velké bolesti i v klidu a v noci. Absolvovala jsem rehabilitace, které mi však nepomohly a bolesti mi ztěžují normální život, chodím již s hůlkou nebo s berlí, ale vzhledem k mému věku 52 let jsem se chtěla zeptat na operaci kyčelního kloubu…

MUDr. Petr Pelc

Paní promiňte, jsem ve věku 66 let a provádím pouze rehabilitační výkony- tedy neoperuji.
    Obraďte se proto na klinické pracoviště. Dr P.Pelc

• Dotaz na objednani (propichováni a mirna bolest v kotniku)

Dobry den.

Mam problém s pichanim v kotníku při chůzi vnitřní i vnější straně,větší bolestivost ani otok není,ale je to dost nepříjemné při pohybu,občas propichuje i v klidu.Muzu se k Vám objednat na vyšetření,nebo potrebuji i doporučeni od praktického lékaře?
    Dekuji Vám…

MUDr. Petr Pelc

Bez prohlídky nedokáži radit. Vyšetření zde v Poliklin. Kladno je možné po dohodě
    termínu vyštření telef. na č. 777 62 83 61

• Hallux (vbočený palec) a kyčle

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli se k vám můžu objednat s kyčlemi a vbočeným palcem (přemýšlím o operaci). Mám doporučení od obvodního lékaře. Předem děkuji za odpověď.

Bohužel neoperuji, pouze indikuji rehabilitační procedury Dr Pelc

• Bolesti zad a žeber.

Dobrý den,bylo by možné se k vám objednat?Mám občané bolesti zad a na hrudníku.Když se nějak moc nepohybuji nebo jsem doma v klidu,tak se to nějak neprojevuje.Můj lékař mi na to dal jen léky na bolest,ale někdy mi je i jakoby na omdlení a proto by jsem se raději obrátil na specialistu.Děkuji

MUDr. Petr Pelc

možnost k objednání se k vyš. je v ordinaci K Nemocnici - poliklinika I.p.
    tel.č. nelze napsat- internet to nebere mi to nebere !! Dr P.

• bolestivost zad a plotének a krční páteře

Dobrý den pane doktore tady chceme se zeptat na bolest zad a levé plotýnky a vždy to bolí na jiné straně přejíždí to ze strany na stranu tak bysme se chtěli zeptat čím byto mohlo být děkuji.P.S. Máme i těžkou hlavu mužeme se kvám obědnat?

MUDr. Petr Pelc

Objednání pouze osobně na mé adresae tel.č. nelze zadat. int. str. to neumožnují !!! Dr P.

• bolestivost zad a plotének a krční páteře

Dobrý den pane doktore chceme se zeptat na bolest zad a levé plotýnky a vždy to bolí na jiné straně přejíždí to ze strany na stranu tak bysme se chtěli zeptat čím byto mohlo být děkuji.P.S. Máme i těžkou hlavu

Bez prohlídky pacienta nedokáži léčit ani poradit. S pozdravem Dr Pelc
    RHB ambul. I.všeob.poliklinika Kladno

• je vyhřezlá ploténka v zádech nebezpečná

Dobrý den pane doktore. Mojí manželku bolí záda levá ploténka až křeče v rukou a celá záda a páteř. A mě celá záda a krční páteř a jde mi to i do ramenou jezdíto všude nevíme si rady tak se ptám vás.Navštěvujeme praktického lékaře Mudr Petra števka na brandýsku ale vždy nás odbyde slovi že to…

MUDr. Petr Pelc

Račte se objednat osobně, tel.č. nelze zadat- střránky ZL to nedovolují. Dr P.

• bolest na konci kostrče

od listopadu mě začala bolet špička (konec) kostrče. Je mi 32 let a mám sice sedavé zaměstnání,ale sportuji,žiji zdravě.Byla jsem na fyzioter.masáži, ale bohužel ta nezabrala.
    Prosím o Váš názor.

Děkuji.

Klára

MUDr. Petr Pelc

Děkuji za dotaz, přestože neordinuji přes internet. Abych Vám měl šanci pomoci, musel bych vyšetřit Vaši páteř vč. postavení pánve. Jestli chcete termín objednání dohodnout
    v Popliklinice…

• cvičení na bolest plotýnek

Může mi pomoc cvičení či nějaké rehabilitace?
    Po hospitalizaci v nemocnici kde jsem dostávala infůze, injekce, mezokain na bolesti plotýnek, mi zůstalo stále bolestivé pnutí do pravé slabiny. Velmi mi to omezuje v pohybu, bolí to když jdu. Jako by mi chtěl /asi nerv/…

MUDr. Petr Pelc

Můžu- objednejte se osobně v Polilinice K Nemocnici Kladno I.p.
    Tel. do odpovědi nelze dát- e-mail ho blokuje. Dr Pelc