◾PSYCHOTERAPIE a PORADENSTVÍ
- individuální, párová, rodinná terapie
◾MEDIACE - ŘEŠENÍ SPORŮ
- ZAPSANÁ MEDIÁTORKA - rodinné spory, sousedské spory, spory o majetek
◾RODIČOVSKÁ PORADNA, pomoc pro vaše děti
- výchovné poradenství, vzdělávací problémy
◾Poradenství v těžkých životních situacích
◾Arteterapie
- zážitková kresba a malba
◾Koučink
- osobní a pracovní
◾ Supervize
◾Poradce pro pozůstalé
terapie zármutku, doprovázení při/po ztrátě

HLEDÁNÍ ODPOVĚDÍ ZAČÍNÁ POLOŽENÍM SPRÁVNÉ OTÁZKY.
Více O mně

• Psychoterapie

Psychoterapie, poradenství a mediace

17. listopadu 1, Říčany 251 01

Na paní Mgr. Kláru Rudolfovou jsme se obrátili ve chvíli, kdy jsme si s dospíváním našich dvou dcer už nevěděli rady. Hledali jsme odborníka, který jim pomůže zvládat emoce – od smutku po vztek – a zároveň bude pro nás rodiče partnerem, kterému můžeme věřit. A přesně to jsme našli. Už od prvního sezení působila profesionálně, klidně a bezpečně. Dokáže vytvořit prostředí, kde se cítíte v pohodě, nejste tlačeni do ničeho, co nechcete otevřít, a přesto jemně vede k jádru problému. Během několika setkání zachytila signály, které nám unikaly, a citlivě s nimi pracovala. Největším přínosem bylo, že většina práce proběhla jen s námi rodiči – malé změny doma výrazně pomohly i dcerám. Díky jejím radám se víc otevírají a náročné situace zvládáme klidněji. Vážíme si její odbornosti, lidskosti i upřímného zájmu. S čistým svědomím ji doporučujeme všem rodičům, kteří hledají skutečného profesionála a laskavého průvodce dospíváním.

• Psychoterapie, poradenství a mediace Více a podrobněji: www.terapie-koucink.cz (Jak probíhá konzultace, Podmínky spolupráce, Odborná spolupráce s..., Lektorská činnost, REFERENCE)  •

S paní Klárou jsem se poprvé setkala před více jak 10 lety, kdy mi pomohla s těžkou rodinnou situací při rozvodu. Následně mi vždy paní Klára pomohla pokaždé, když cokoli mé děti potřebovaly. Děti se Kláře otevřely, se vším se jí zdůvěřily, Klára vždy pomohla. Před rokem se situace s mladší dcerou zhoršila, jediná Klára dokázala rozpoznat, že se opravdu něco děje a reagovat. Za což jsem jí dodnes vděčná. Kláru navštěvuji dále a bez její podpory a pomoci bychom doma situaci jen těžko zvládli. Kláru mohu jen a jen doporučit. Je to člověk na správném místě.

• A

Setkání s paní Klárou pro mě bylo jedním z nejdůležitějších kroků, které jsem pro sebe mohla udělat. V době, kdy jsem věděla , že už musím něco dělat a cítila jsem se ztracená, mi nabídla bezpečný a klidný prostor plný pochopení, respektu a lidskosti. Díky jejímu citlivému vedení jsem se postupně učila lépe rozumět sama sobě, svým emocím i potřebám. Nikdy jsem se necítila souzena, naopak – vždy přijímaná taková, jaká jsem. Terapie s ní mi pomohla znovu získat důvěru v sebe i v to, že změna je možná. Jsem jí velmi vděčná a její péči mohu z celého srdce doporučit.

Paní Rudolfovou mohu doporučit všem, kteří řeší problémy svých děti různého věku. Nejprve před pár lety pomohla synovi, který čelil na prvním stupni šikaně ze strany spolužáka, naučila ho techniky, jak se cíleně nepříjemné situaci bránit, a pak nedávno i dceři, která procházela složitým obdobím a u paní Rudolfové našla obrovskou míru pochopení, empatie a hlavně pomoci. Dcera se na terapie vždy těšila a odcházela vždy s pocitem, že jí někdo velmi empaticky naslouchal a poradil.

• N

Paní Mgr. Rudolfovou nedoporučuji jako psychoterapeutku pro děti a dospívající. Její práci s dospělými klienty nehodnotím, zkušenost s ní nemám, nicméně v případě dítěte považuji její přístup za nevhodný. Se čtrnáctiletým dítětem jsme absolvovali sezení, při kterém zvolila výrazně koučovací přístup, dítě nazvala jako dospělého a práce nepůsobila jako citlivě vedená psychoterapie odpovídající věku a psychickému stavu dítěte. Zároveň nebyla ochotná komunikovat s rodičem ani v situaci, kdy bylo nutné sdělit důležité informace. Působila afektovaně, bez potřebného klidu a bezpečného rámce. Po jednom sezení se dítě psychicky zcela složilo a odmítlo v terapii pokračovat. Následná komunikace byla velmi nepříjemná. Přestože bylo jasně sděleno, že nechceme pokračovat, byla jsem dnes kontaktována s dalším termínem, který nebyl dohodnut, a s požadavkem na úhradu. Komunikace byla nátlaková a neprofesionální, telefonický hovor skončil neadekvátním jednáním a položení telefonu z její strany.

Chtěla bych touto cestou paní Kláře moc poděkovat za její empatii, klid, nadhled i humor. Na sezeních s Klárou jsem se cítila dobře, ať už se jednalo o terapii rodinnou, párovou nebo individuální. Poskytla různé pohledy na danou problematiku, různé možnosti, jak situaci řešit a nepříjemné napětí se doma snižovalo. Ze sezení s Klárou jsem odcházela klidnější a s pocitem, že bude zase lépe a že opět vneseme harmonii do našeho rodinného života. Je opravdový profesionál a je skvělé, že jsme měli takové štěstí jejích služeb využít. Všem, které trápí osobní nebo rodinné problémy, Kláru vřele doporučuji. Moc za nás děkuji!

• N

Každý občas potřebuje průvodce, který mu pomůže projít životními nástrahami. Klára rozhodně splňuje kvality takového průvodce – je empatická, vtipná, když je to žádoucí, a přesně ví, kdy se na co zeptat. Pomohla mi rozklíčovat mé myšlenky a vystoupit z mlhy. Po dlouhé době cítím víc odvahy i klidu a za to jí velmi děkuji.

• N

Když jsem Kláru viděla poprvé byla jsem hromádka neštěstí, starostí a hledala sama sebe. Klára mi byla průdcem všemi těžkými situacemi a pomohla mi najít cestu ven z bludného kruhu. Je z ní cítit klid, bezpečí, humor a hromadu empatie. Pomohla mi pochopit mnoho věcí a situací. Věřím, že kdyby se naše cesty zase potkaly najdu v ní oporu a pomoc jako nyní.

• R

K paní Kláře se ráda po letech vracím. Když se v mém životě objeví křižovatka, se kterou si nevím rady tak vím, že Klára mi odkryje několik pohledů na danou věc a já se pak mohu lépe rozhodnout jak vše vyřeším. Vím, že až se v mém životě opět křižovatka objeví tak ráda Kláru opět oslovím.

• D

Chtěl bych touto cestou moc poděkovat p. Kláře Rudolfové. K terapiím jsem byl velmi skeptický, ale po první návštěvě jsem si připadal takový "lehčí"... Starosti už neměly tak velké S. A věci v mém životě se začaly pomalu, ale jistě měnit. Já jsem se k věcem začal stavět jinak. A už mě to tolik nevyčerpávalo. A co musím zmínit a ocenit, tak během sezení byla i zábava - Klára využívá k vizualizaci spousty předmětů z místnosti (i sebe.. :D) a umí člověka opravdu rozesmát. Nikdy by mě nenapadlo, že se během terapie budu takhle smát. P. Klára je opravdový profesionál na svém místě a je skvělé, že jsem měl takové štěstí na terapeutku. Moc Vám děkuji. D. Š.

5 odpovědí poskytnutých lékařem na otázky pacientů na ZnamyLekar.cz

Dobrý den,budou to 3r co mi odešel manžel během 5měsíců.Od té doby mám problémy s bolestí vzadních půlkách.Vím čím to je,ale nevim jak se toho zbavit.Vím,že bych měla koukat dopředu,ale nevim jak.Je mi 73.Děkuji za případnou odpověď.Děkuji

Dobrý den, odchod někoho blízkého bývá spojený se smutkem, lítostí a většinou i velkou zátěží. Není podstatné, jak je to zpětně dlouho, ale jak kvalitně odtruchlíme a dovolíme si prožít smutek, lítost nebo třeba naštvání či zlobu. Říká se, že se máme dívat dopředu, ale to jde až v okamžiku, kdy se rozloučíme a můžeme pokračovat. Proto je možná dobré nyní se zastavit, nebo se otočit a vrátit se. Vaše bolest může být (a pravděpodobně také je) psychosomatická, související právě s odchodem manžela a prázdným místem, které vzniklo. Můžete si ve svém okolí s někým o tomto popovídat nebo se obrátit na právě třeba psychologa, psychoterapeuta... někoho, kdo by nehodnotil a naopak vyslechl a pomohl?

Mgr. Klára Rudolfová

Mám sociální fobii a strašně mě to omezuje v životě,už nevím co s tím. Nechci žít v depresích a ve strachu. Dá se to nějak léčit?

Dobrý den, je dobře, že si říkáte o pomoc a podporu. Určitě, strachy, deprese, fobie jsou léčitelné. Oslovte ve svém okolí psychoterapeuta, domluvte se s ním na konzultaci a již na první konzultaci byste měl/a mít bližší představu o možném postupu, době spolupráce a výsledcích. Nebo mi zavolejte a odpovím více na Vaše konkrétní otázky.

Mgr. Klára Rudolfová
Prohlížet všechny odpovědi