Regionální institut duševního zdraví

Zábělská 43, Plzeň 31200

• N

Díky paní doktorce se nyní cítím mnohem lépe. Měla jsem vnitřně uzavřené velké problémy a traumata, které mi ona pomohla objevit a částečně zpracovat. (Stále na tom spolu pracujeme)
    Vždy od paní doktorky odcházím s velkým klidem na duši a pocitem, že mi pomohla “sundat” těžký balvan starostí.

• Regionální institut duševního zdraví Jiný  •

• Paní doktorka na mě působila velice neempaticky. Člověk pracující v odvětví psychického zdraví by měl vědět jak pracovat s lidmi a ne se jim smát, nebo jejich rodinným příslušníkům. Nabídne možnost řešení, to ano, ale pokud řeknete, že to z nějakého (praktického) důvodu nelze, je naštvaná. Na prvním sezení jsem řekla, že je něco, co bych chtěla řešit, ale že o tom nejsem zatím připravena mluvit, snažila se to ze mě dostat i když jsem ji minimálně třikrát upozornila, že opravdu zatím ne, protože se jednalo o první sezení. Následně se naštvala jako malé dítě a sezení skončilo s receptem na antidepresiva, ačkoliv jsem byla objednaná pouze na psychoterapii. Sem pro léky ani na terapii opravdu ne, pokud hledáte někoho, kdo vám porozumí a nebude se sarkasticky smát během sezení.

• Regionální institut duševního zdraví Jiný  •

S paní doktorkou mám hroznou zkušenost. Během sezení s clovekem mluví neprofesionálně a neempaticky, jednala se mnou jak kdyby měla ke mně odpor. Přitom její práce je komunikovat s lidmi s psychickými problémy, jakmile se ale člověk objeví například s poruchou osobnosti, tak na nej kouká skoro skrz prsty. Některé moje rodinné příslušníky nazývala sociopaty, přitom se jedna o psychické poruchy a nazývat nekoho z mé rodiny sociopatem jen tak mi přijde opravdu strasne. Mimojine si pak rozmysli, že s vámi už nechce dal pokračovat, ale narovinu vám to nerekne a musí vám to sdělit slečna na recepci. Takové jednání si nemůže dovolit clovek, který pracuje s psychicky nemocnými lidmi - přijít k ni v době, kdy jsem na tom byla hůř, tak nechci vědět, jak spatne bych tuhle zkušenost snášela. Do tohohle centra duševního zdraví už nikdy.

• Regionální institut duševního zdraví Jiný  •

• Moc mi paní doktorka pomohla. Dobre zkusenosti, osobni a citlivý pristup. Velice dobry pocit z terapie.

• A

skvělá paní doktorka, skvělá terapie... tak, jak to má být ... mohu jen doporučit ... a každý, kdo u ní na mé doporučení byl, si pak ten svůj život dokázal pořešit ...

• B

Dobrý den, já mám jen samé dobré zkušenosti (poznal jsem už více psychiatrů), psychoterapie už jsou dnes spíš jen takové kamarádské posezení, kdy jdu domů vysmátý. Takže mě určitě pomohla a mohu jen dporučit.

• E

Výborná lékařka. Z vlastní zkušenosti mohu jen doporučit, citlivě, jemně pomáhá odhalovat přičinu problému.
    Jen člověk musí chtít podívat se do vlastního zrcadla a nebát se.
    Díky

• Skvělá lékařka, neobyčejně nezávislá, schopná podporovat a beze strachu odkrývat pravdu. Velmi statečný člověk se schopností cítit, vcítit se do druhého, a to nejcennější v nás zachraňovat. Patří jí mé nikdy nekončící díky.

• Naprosto neprofesionální jednání s klientem. Tato doktorka se z hlediska psychologie dopustila velkého prohřešku a to: bagatelizování problémů, hodnocení a odsuzování situace a jiné osoby. Přesvědčování o tom, že klient nemá pravdu a pravdivý názor má ona- což byl její osobní názor a nikoliv profesionální názor. Dokud jsem neslyšela o paní Reifové, tak jsem byla přesvědčená o tom, že má psycholog pomáhat, aby klientovi bylo lépe a u ní to bohužel bylo naopak. Je mi líto, ale tuto psycholožku nemohu vůbec doporučit, ale spíše naopak.