Dobrý den chtěla jsem se zeptat co mám dělat ,když jsem dnes ve stolici měla nejspíš nějakého parazita který byl světlý a dlouhý tak 10-15cm dlouhý a byl přichycen ve stolici a široký to bylo tak půl centimetru. všimla jsem si toho až při splachování. A delší dobu mě trápí únava a průjmy a stolice strašně zapáchá pokaždé.nevim jestli mám vzít stolici k obvodnímu lékaři nebo jak zjistit co to může být. předem děkuji za odpověď
Dobrý den, pokud jste si něco našla ve stolici, doneste vzorek praktickému lékaři. Může jít jak o parazita, tak často může jít o nestrávené zbytky jídla, hlavně vláknina z rostlinné stravy. Únava průjmy a zapáchající stolice, pokud potíže trvají delší dobu, určitě stojí za došetření. Praktický lékař provede odběry krve, vyloučí střevní infekci, popřípadě doplní si i další testy. Tedy objednejte se k praktickému lékaři. S pozdravem