Dobrý den,od podzimu 2014 mám dle lab.výsledků zvýšené CRP.Při zákroku na ortopedii jsem dostala zprávu,že "tam"mám zánět.Nevím,nejsem odborník,ale myslím,že by na toto měly být nasazeny léky.Bohužel dosud nebyly.Ruku ani po 2 kolech rhb nemám zhojeno-bolí,pálí a na článku se dle rtg vyskytl osteofit.Až nyní mi byl nasazen Novalgin,prý na eliminaci bolesti a otoku.Nevím,zda jsem se nestala pokusným králíkem nebo je toto zcela normální postup.Začínám mít i vážné další zdr.problémy.Děkuji.
Dobrý den, bohužel nepíšete co řešíte na ortopedii. Zdali to není zánět šlach a jejich úponů, který už je chronický. K takovému zánětu vede často přetížení z práce nebo z jiné pracovní činnosti. Při zánětu často používáme klid, bandáž na ruku, a léky celkově a lokálně proti zánětu. Více se k vašemu případu nemohu vyjádřit, je nutné zajít na ortopedii, kdyby vám lékař měl podat základní informace, tak abyste problém pochopila. Vyšetření CRP se používá v mnoha případech. Na 1 stranu neléčíme ale laboratorní nález ale léčíme člověka. Laboratorní testy nám doplňují celkový zdravotní stav a obraz a podle toho se rozhodujeme pro konkrétní léčbu. S pozdravem