Dotazy od pacientů (31)

• Dotaz ohledně péče

Jen prosím tedy jeďte doplním otázku - kde přesně Vás najdu, o jaký druh terapie se přesně jedná, jak dlouhé je jedno sezení a jaká je cena a kolik minimálně terapií v jakém časovém rozmezí je potřeba uskutečnit? Děkuji za odpověď. M.B.

Mgr. Erika Benická

Dobry den. Najdete si a podivejte se na internetove stránky.Všechny informace jsou tam- včetne přesne mapy a kontaktu

• Dotaz ohledně péče

Dobrý den, chtela bych se k Vám objednat, ale nevím, zda se s takovým problémem zabýváte? Jde o to, že s manželem plánujeme druhé dítě... mám od mala prostě hrozný strach z krve, bolesti, lékařů. Nepamatuji si na přímo nějaké trauma, které to způsobilo, ale určitě něco to vyvolat muselo. První dcera se narodila sekcí, jsem přesvědčena, že to bylo mým šíleným strachem z porodu a nevyrovnanosti a tudíž se po dvou dnech vyvolávání a 15h kontrakcí nakonec narodila sekcí pro nepostupující porod. Chtěla bych u druhého dítěte být "vyléčena" a vyrovnaná a porodit přirozeně. Hlavně i odbourat můj strach z bolesti a krve. Naučit se se strachem z bolesti pracovat. Myslíte, že by jste mi prosim mohla s tímto pomoci? Velice děkuji za odpověď. M.B.

Mgr. Erika Benická

Ano měla jsem a aktuálně mám i klientky s protížemi, které popisujete. Můžete se objednat. Je to vnitřní práci se svými strachy, které spusobují stres. Je potřebné dlouhodobější pravidelné setkávání. Přeji hezký den.

• Mohu ze objednat, kdyz mi jeste nebylo 18 let?

Dobry den, bylo by mozne se objednat i kdyz je mi pouze 16 let?
    Popripade jak by probihalo prvni sezeni a co presne obnasi castka 800 za konzultaci.

Dekuji

Mgr. Erika Benická

Dobrý den. Pokud jste přišel k rozhodnutí, že chcete psychologickou pomoc, můžete se objednat. S věkem to nesouvisí. Ptáte se na vstupní sezení, v aktuálním ceníku je 900,- Kč. První scezeni probíhá ve formě rozhovoru, v závěru se domluvíme, jestli je problém vhodný do psychoterapie, nebo je vhodnější jiné doporučení. Pokud Ano, oboznámite se s podmínky psychoterapeutické spolupráce (frekvence setkání a podobně)

• Co se mnou je?

Dobry den,
    chtela bych se zeptat zda mam nejaky problem...byvam v posledni dobe velmi agresivni,neklidna,v noci se velmi casto budim a na deti a manzela vecne kricim..prijdu si jak v zacarovanem kruhu

Mgr. Erika Benická

Dobrý den. Jestli váš křik, agrese, neklidné noci a časté probuzeni vám a vašemu okolí způsobuji potíže tak ano- máte problém. Na otázku "Co je s vámi?" vám můžu odpovědět v osobním setkání, kde je nutné vyjádřit slovem vše souvisí s vaší změnou i co jí předcházelo . Můžete se objednat přímo. Ráda vám pomůžu.

• dotaz na určení diagnozy

Dobrý den,bohužel její obvodní lékařka s námi spolupracovat odmítá.Byla byste tak hodná a někoho mi doporučila?
    Děkuji za pomoc

Mgr. Erika Benická

Dobrý den, je mi líto, že jste nedokázala najít společné řešení s vaší paní lékařkou. Konkrétně odpovím k vašemu dotazu: " Ne , takhle hodná bych nebyla". I:-) Ale i tak věřím, že jste byla schopná si najít lékařku, která vám všem pomůže nejlépe, jak to jde. Vaší mamce přeji klidné stáří užité ve zdraví a v kruhu naplněném lásky od své rodiny a blízkých.

• dotaz na určení diagnozy

Dobrý den,mám problém s maminkou.je jí 75 a potřebovala by udělat vyšetření zda trpí stařeckou demencí nebo alzheimerovou chorobou.Také by mě zajímalo zda by byla možná návštěva u ní doma nebo je nutné přijít do ordinace (velký problém jí někam dostat).
    děkuji

Mgr. Erika Benická

Dobrý den, je velmi hezké číst o tom, že se dcera zajímá a pečuje o svoji maminku-seniorku. Nepíšete k čemu potřebujete to cílené vyšetření nebo (komplexní?) , každopádně ja se psychodiagnostice nevěnuji, proto vám doporučuji obraťte se na jejího praktického lékaře a ten vám doporučí co dál.

• Zdeňka Kopečková

Dobrý den ,chci se zeptat zda nevíte o někom kdo je stejný specialista jako vy? Manžel má podmínku našeho soužití návštěvu psychoterapeuta ,ale vy již nové pacienty nepřijímáte.Děkuji s přáním hezkého dne.

Mgr. Erika Benická

Dobrý den, nerozumím vašemu dotazu. Nové klienty přijímám. Můžete mi zavolat a domluvit si termín.

• Informace.

Spolupracujete s pojišťovnami? A platí se sezení? Máte ordinaci i v Karlových Varech? Jaká je u Vás čekací lhůta? Děkuji za odpověď.

Mgr. Erika Benická

Dobrý den. Ano, moje ambulance je v Karlových Varech a také v Praze. Čekací doba je různá, záleží také od vašich časových možností. Klient si platí sezení sám.

• Návštěva Vaší ambulance

Dobrý den, kdybych Vás 28.4. v 10:15 v Karlových Varech, Bezručova 10 navštívila, bude návštěva anonymní? Nebudete po mě vyžadovat mé údaje? Děkuji

Ano, je to tal
    přijďte,ráda vás uvidím.e

• Problem se zarlivosti

Dobry den mam problem a uz nevim jak ho resit zarlim na ex pritelkyni myho pritele uz 3 roky a nemuzu stim prestat vzdy chvili to vydrzim ale pak me neco vytoci a je to zpet uz si prijdu opravdu jak blazen pritele tim samozrejme odtahuju a prestava me milovat spis nebyt nasi dcery 8 mesicu tak uz asi semnou neni kvuli mym zbytecnym scenam.Nevim co uz delat dekuji Katerina

Mgr. Erika Benická

Dobrý den Katerino, chápu, že vámi popisovaná situace může byt velmi emočně náročná a vést k "zbytečným scénám" (jak mi píšete. Ráda bych vám v této situaci pomohla ale to jde nejlépe v osobním kontaktu. Doporučuji vám objednat se ke mně, nebo jakémukoliv jinému psychologovi

• Co léčíte?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda léčíte i fobie. Můj strach se den ode dne rapidně zhoršuje. Vím, že potřebuji pomoc co nejrychleji. Děkuji za odpověď.

Mgr. Erika Benická

Dobrý den, zatelefonujte mi prosím zítra dopoledne . Věnuji se taky klientům s tímto problémem. Všechno záleží od vstupní konzultace, tam vám můžu přesněji odpovědět, potřebuji vědět víc informaci, abych věděla, zda se vám můžu věnovat, nebo doporučit jinou péči. Erika B.