Dotazy od pacientů (39)
Deprese a hadky
dobrý den mam přítele jsme spolu necelej rok par měsícu už se extrémě hádame většinou mojí vinnou vim že jsem povahy kdy si rikam ještě je času dost a nakonec je pozdě a moc toho neumím na co sahnu pokazím on je opačné povahy..nechci se s nim rozejít ale hadky jsou cím dal horší on mi tvrdí že prý mam zachvaty vzteku ale mam to až co sem s nim a chtěla bych s tim neco dělat navíc jsem postavena mezi nim a moji rodinou sam to nema jednoduche moc mi na něm zaleží nechtela bych mu ublížit ale už mívam pocit ze nejsem štastna
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, časté a hádky a spory v partnerství jsou stresovým faktorem a určitě bych vám doporučila vyhledat terapeuta, přeji hodně štěstí, s pozdravem, Daniela Voláková
Opakování dopravně-psychologických testů
Dobrý den paní doktorko,
prosím o info, jestli v případě negativního dopravně-psychologického posudku, jsem povinnen co se týče opakování psychologických testů, navštívit stejného dopravního psychologa, či nikoliv. Řidičský průkaz skup. D jsem absolvoval úspěšně hned na poprvé.
Je možné tyto testy opakovat u Vás?
Děkuji za zprávu a zdravím
MartinODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, v případě negativního posudku můžete testy opakovat nejdříve po 3měsících, dopravního psychologa si můžete vybrat. Pokud budete chtít absolvovat vyšetření u mne, kontaktujte mě prosím, s přáním hezkého dne a s pozdravem, Daniela Voláková
Manželovo ego a žena se kterou mě podvedl
Dobrý večer Paní doktorko,
Mám problém který mě velice trápí.Můj manžel mě cca před sedmi lety podvedl ,tenkrát jsem to moc neřešila a spíše to dusila v sobě maximálně se svěřila kamarádce a poplakala ji na rameni.Před třemi lety jsme otevřeli hospůdku ve které se pořádají i zabavy.Když šlo asi odruhou zábavu , byly jsme natěšeni a doufali v co největší účast.Manželovi přišla smska :říkám tak další potvrzená účast.Jo,jo, ptám se tedy kdo dorazí a on že paní se kterou mě tenkrát podvedl v tu chvíli jsem musela jít pryč a "rozdýchat to" nicméně jsem to poprvé přešla a podílela se dokonce i na přípravě rezarvace pro ni, bojovala jsem však vnitřně s pocitem který mi opravdu nebyl příjemný.Toto se pak opakovalo pomalu každou zábavu ,první větší výbuch z mé strany byl když mi manžel řekl že jí vždy před zábavou zavolá aby přijela(nechápala jsem proč to dělá a hodně o tom přemýšlela)přišlo mi to od něj absolutně bezohledné.Řekl mi jěště ať ji připravím stůl a napišu tam že je to pro ni(bylo očekáváno dost lidí tak aby jí místo někdo nezasedl)to už mi přišlo jako absolutní vrchol.Dala jsem si pár dvojek vína a paní se zeptala proč tam jezdí,ona že se jí tento styl hudby líbí a ráda vidí a popovídá si z mím manželem říkala že jestli budu takto žárlit že ho stratím a že to byla ona kdo mu řekl ať si mě vezme.Cítila jsem se naprosto mizerně.Dostala jsem vynadáno proč s ní vůbec mluvím a dělám scény.Nepřipadám si však byt nějak exstrémě žárlivá ,svého manžela pouštím na víkendové zájmové seminaře kde jsou převážně ženy a nevadí mi když se s jinými ženami baví.Řekla jsem mu tedy na rovinu že mi to vadí a proč a on jí stejně volá a dnes v noci mu od ní přišla zpráva říká sice že bez obsahu že se paní asi jen přemáčkla (to mi připadá jako dost velká náhoda)Vybuchla jsem vzteky po něm hodila ten telefon a začli jsme se příšerně hádat bohužel to slyšeli i dcerky a začly plakat ,tak mi řekl že jsem kráva blbá ať se podívám co jsem zas udělala že holky pláčou.Ještě se mi zdá že můj muž je hodně velký egoista a že se mu líbí a lichotí mu že se ženám líbí ,chápu to by lichotilo asi každému,ale nechápu proč koketuje přede mnou?Nechápu proč mi vypráví jak se s koleginěmi v práci baví jak to má kdo rád v posteli a co kolegině nosí za erotické kostýmky.Pro mě absolutně zbytečná informace která mě rozhodí .Jsem tedy divná , je mé chování nějak přehnané .Připadá mi že kdykoli se o tom bavíme tak jsem ta "špatná"já.Která vše přehání.Nyní se spolu nebavíme , respektive jsme se shodli na tom že to takhle ani jeden z nás nechce že asi vyhledáme partnerského psychologa aby nám poradil.Jsem s toho smutná svého manžela opravdu velice miluji.Velice Vám děkuji za Vaši odpověďODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, děkuji za důvěru, se kterou se na mne obracíte. Nevěra vždy otřese důvěrou ve vztahu. prožíváte nelehké období a vaše rozhodnutí, že vyhledáte partnerského psychologa, je určitě na místě! přeji hodně štěstí, s pozdravem, Daniela Voláková
Partnerská poradna - neustálé výčitky
Dobrý den.
Máme již dlouhodobé problémy v partnerském životě, kde mi partnerka neustále něco vyčítá a vyhráža se rozvodem.
Manželka je na mateřské dovolené a já pracuji.
Výčitky se týkají naprosto všeho co po mě chce i když si myslím, že za to nemůžu nebo se některé věci prostě takto museli udělat.
Taky mi pořád vyhazuje na oči, že ona je jak v kleci a já si chodím kde chci.
Přitom chodím je do práce a domů a pokud musím něco zařídit pokaždé mi sebou dá děti či už jedu na úřad nebo kamkoliv. Děti jsou 2r a 4r takže je jasné, že jsou místa, kde se s s takovými dětmi pohybuje těžko.
Byla situace, že si něco rozbila a pak mi vyčítala, že kdyby jsem ji nebyl rozčílil tak ji to nespadne a nerozbije se to. Přitom jsem ani nebyl doma.
Taky mi hodně krát říká, že ji to sem mnou nebaví a že mě má plné zuby.
Já nechápu důvody protože se ji snažím ve všech směrech vycházet jak nejlépe umím.
Když něco uvařím, tak řekne že tam něco chybí, když uklidím řekne že si to mohla udělat sama protože je to špatně uklizeno, když čtu a ona na mě mluví a já reaguji o něco později říká že na ní kašlu...
Já se sní snažím mluvit, ale ona mi pořád říká jen, že z mé strany je to pořád dokola to samé.
Nevím jak dál a nechci se rozvádět.
Máme dva krásné kluky.ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
děkuji za důvěru, se kterou se na nás obracíte. Ve vašem případě bych neváhala navštívit s partnerkou párovou psychoterapii.
Nádor na mozku
Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, zda poskytujete své služby a máte dostatečné zkušenosti v oblasti společného soužití s partnerem s nádorem na mozku, jehož přítomnost se projevuje změnou osobnosti převážně v negativním slova smyslu, tzn. agresí a současně depresivními stavy. Nejedná se o pomoc jemu (tam je ošetřena), ale okolí, které je jeho stavem decimováno. Děkuji
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
zkušenost s organickým psychosyndromem i pomocí blízkých osob mám. Pokud byste ovšem chtěla odborníky, kteří se zabávají pouze touto problematikou, doporučuji obrátit se např. na organizaci cerebrum.
Voláková
Deprese a psychoterapie
Dobrý den, asi 5 let se léčím s depresemi a úzkostmi, měla jsem i sebevražedné myšlenky, beru léky, které mi pomáhají, ale lze ještě nějak pomocí psychoterapie zmenšit stavy/deprese a úzkost/?Nebo lze je nějak zmírnit? děkuji za odpověď.
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, při léčbě depresí i úzkostných stavů je určitě vhodné kombinovat farmakoterapii s psychoterapií. pokud budete chtít termín u nás v centru, rádi Vás uvítáme,
Potřebuji navštivit psychologa
Dobrý den. Obracím se za pomoci. Před 15 lety jsem se vdala do Plzni, pochazím zdaleka, takže všicní moje blizké bydlí daleko (v zahraničí). Poslední několík let manžel zakazuje aby moje přibuzné jezdily za mnou na návštěvu. Teď chce prijet dcera, moje blizké byly u mně na návštěvě naposled před 4 roky. Byla by to pro mně obrovská radost. Nemám tady nikoho. Ale manžel se chová tak, že je schopný u mně za zady zavolat a řict, aby nikdo nejezdil. Já nemůžu řict vlastní dceře, aby nejezdila za mnou, já moc chcí jeji vidět. Manžel mi davá najevo, že takové návštěvy jmu hodně vadí. Chce mi vnutit pocit viny. Ale moc rad jezdí na návštěvy k naším, kde jeho vždy hezké uvítaly. Mám kamen na srdci, pořad na to myslím. Teď manžel je na služební cestě. Už brzo se vratí a jsem z toho hodně nervozní a pořad na to myslím. Jak se bude chovat ke mně? Jestli bude furt naštvaný? Nevím, jak já se mám chovat a co mám řict, aby mně pochopil, pochopil moji bolest. Děkuji předem za Váš čas.
dobrý den,
děkuji za důvěru, se kterou se na nás obracíte. nacházíte se v obtížné životní situaci, popisujete, že vám mažel zakazuje návštěvy svých příbuzných, dokonce vlastní dcery, čemuž musí být velice obtížné čelit. Mezi partery je určitě vhodné používat jasnou, otevřenou komunikaci. Určitě je možné probrat celou situaci vrámci psychoterapie.
Mám navštívit psychologa?
Dobrý den nevím zda mám navštívit psychologa. Mám problém co se týče bývalého přítele. Dnes jsme se rozešli a já to nesu hodně těžce. Už kdyby dřív jsme spolu byly a já se po našem rozchodu pokusila o sebevraždu. Už mi dochází síly,nemůžu dál :/
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
děkuji za důvěru, se kterou se na nás obracíte. Rozchod s partnerem je bezpochyby stresová situace. Obvykle trvá nějakou dobu, než se s tím člověk vyrovná. Pokud máte pocti, že byste potřebovala podporu a pomoc, obraťte se na psychologa či terapeuta.
s pozdravem a přáním klidných dní,
Daniela Voláková
vyhledat psychologa nebo ne?
Už dlouho době mám problémy se svým otcem a pocity, že nevím co se svým životem. Nevím jestli je to na psychologa, ale trápí mě stavy, kdy se z lehkého splínu rozbrečím a nemůžu přestat. Nevím jestli se s tím dokážu vypořádat sama nebo jestli mám vyhledat odborníka a taky kolik by stálo. Děkuji za radu, přeji hezký denODPOVĚĎ LÉKAŘE:
píšete, že aktuálně řešíte problémy se svým otcem a trápí Vás pocity, že nevíte, co se svým životem, z lehkého splínu se rozpláčete a nemůžete přestat. V této situaci, bych vám doporučila psychoterapii. Náš ceník naleznete zde na známém lékaři či na našich webových stránkách.
Opustit ho nebo zůstat?
mám dotaz ohledně svého partnera ,který mi zakazuje se kamarádit s muži, že prý by to nedělalo v našem vztahu dobrotu. On sám má kamarádku,kterou já nemůžu vystát. Před rokem se do ní zamiloval,když jsem mu řekla ,že o něho nechci přijít,tak začal postupně obracet a říkat,že si postavil v hlavě jakousi zeď a že tu nepřekročí.Nadále však s ,,kamarádkou" udržoval kontakt,jak po telefonu,tak osobní.Poté jsme se začali hádat,aby si s ní dal pokoj.Nakonec mi kůli ní začal i lhát ,že už si nepíšou, nevolají a nestýkají.Trvá to už zhruba rok a stále si prosazuje ,že spolu nic nemají,že jsou jen kamarádi.Poraďte mi prosím co bych v této situaci měla dělat?Opustit ho nebo zůstat?Důvěra v něho,už mě taky opustila. Děkuji za odpověďODPOVĚĎ LÉKAŘE:
píšete o potížích v parterském vztahu, které se týkají ztráty důvěry. Zvažujete, zda partera opustit, či ve vztahu setrvat. Doporučila bych vám s parterem párovou psychoterapii.
S pozdravem a přáním hezkého dne,
Nezaměstnanost a úzkost
jsem několik měsíců nezaměstnaná a dosud jsem z toho neměla žádný větší stres. Asi před týdnem jsem si přečetla nějaký článek o jedné nevyléčitelné nemoci a od té doby mám takovou úzkost, musím na to pořád myslet a nějak se od té myšlenky neumím oprostit. Jsem celá napjatá, špatně se mi dýchá a mám žaludek jako na vodě. Jsem dost citlivý člověk, ale tahle reakce mě hodně překvapila. Myslíte, že se tato situace s nástupem do práce změní? DěkujiODPOVĚĎ LÉKAŘE:
píšete, že jste dlouhodobě nezaměstnaná, což je obecně silný stresový faktor. Dále zmiňujete, že jste dost citlivý člověk, tedy článek o nevyléčitelné nemoci ve vás vyvolal úzkostnou reakci. S nástupem do zaměstnání, s novými starostmi a přenesením pozornosti právě na práci, může tato úzkost vymizet. Pokud by se tak nestalo, určitě bych doporučila psychoterapii, kde se můžete naučit úzkostné stavy zvládat.
Přeji hezký den,
řidičské vyšetření
Dobrý den. Dostal jsem na vás doporučení od své psycholožky . Potřeboval bych řidičské vyšetření k žádosti o vrácení řidičského průkazu. Bylo by možné se nějak domluvit děkuji. Štěpán B.
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, kontaktujte mě prosím telefonicky a domluvíme si konkrétní termín, Děkuji, s pozdravem Voláková
Tíseň na hrudní kosti
již 5-6 měsíců permanentně cítím něco jako tíseň na hrudní kosti. Většinou se situace zhorší, pokud se v práci potýkám s nějakou stresovou situací. Práci mám poměrně náročnou, pracuji jako Vedoucí Logistiky, a stresové situace se bohužel vyskytují poměrně často. Jinak se cítím zdravotně v pořádku, a snažím se i poměrně dost sportovat...
Mohla by jste mi prosím poradit?
Předem děkuji za odpověd!ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, pocity tísně a úzkosti projevující se ve stresových situacích jsou v dnešní době velmi časté. Jedna z možností řešení je psychoterapie. Pokud budete mít zájem o konzultaci, kontaktujte mne prosím a domluvíme se na konkrétní termín, Děkuji, s pozdravem a přáním hezkého dne, Voláková
Psychické týrání dítěte
Dobrý den,prosím o radu.Jsem rozvedený,mám syna 12 let,který žije u maminky.Ta je na něj zlá,mě si pak syn stěžuje.Chtěl bych se u Vás objednat,pokud by to šlo v lichý týden od 18,30 hod.v pátek.Jaký příplatek,pokud by to šlo bych zaplatil navíc?Děkuji.
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
bohužel pátky podvečer se není možné objednat,
Voláková
Nové pacienti
Dobrý den kdo k vám všechno chodí a co všechno musí mít sebou?a když potřebuju psychologa a nemužu žadneho najít .Nabírate nové pacienty?
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
nové klientky stále přijímáme. stačí se ozvat telefonicky nebo emailem a domluvit si termín. Všechny informace naleznete na našich webových stránkách,
péče lékaře
chtěla bych se zeptat jak to chodí když bych Vás chtěla navštěvovat musím doporučení od praktického lékaře? Sezení s Vámi se platí nebo je to v rámci zdravotní péče placené zdravotní pojišťovnou?
děkuji
PaimováODPOVĚĎ LÉKAŘE:
naše poradna je soukromé zařízení, tedy nepotřebujete doporučeí od lékaře a veškerá psyhoterapeutická a psychologická péče se u nás platí. Všechny důležité informace naleznete na našich weobých stránkách,
daniela Voláková
ztráta sebevědomí a pocit úzkosti
mám delší dobu /cca půl roku/ problém s úzkostí a ztrátou sebevědomí. Nevím si už rady. Nikdy jsem nehledala pomoc odborníka a u psychologa jsem nikdy předtím nebyla.
Budu ráda když můj problém půjde vyřešit
Moc děkuji za odpovědODPOVĚĎ LÉKAŘE:
děkuji za důvěru, se kterou se na nás obracíte. Prosím kontaktujte mne telefonicky a domluvíme si termín konzultace,
Daniela Voláková
Jde zvládnout GAD bez odborné pomoci?
Dobrý den, posledních pár měsíců mám obrovské problémy se zvládnutím stresu, hledal jsem a myslím, že mám GAD. Bylo by možné k Vám docházet na terapie ? Děkuji za odpověď.
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
děkuji za dlvěru, se kterou se na nás obracíte. Na terapii je možné k nám docházet, kontaktujte mne prosím telefonicky a nalezneme vhodný termín,
Stále opakující se sen
Dobrý den. Mám stále jeden a ten samý opakující se sen, že se při závodech nemohu pořádně rozběhnout (jsem dobrovolná hasička) a kolikrát se z toho i vzbudím se strachem, že se to jednou stane. Myslíte si, že se k Vám mám dostavit a zkonzultovat nebo to mám lehce přejít? Děkuji.
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
děkuji za důvěru, se kterou se na nás obracíte. Pokud je tento nepříjemný opakující se sen něco, co Vám nějakým způsobem zhoršuje kvalitu života a chcete situaci řešit, je možné domluvit se na terapii,
s pozdravem a přáním hezkého den,
Často kladené dotazy
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na flek, který se mi udělal v podpaží (mírně pod podpažím). Nejprve
Dobrý den, může se jednat o přehnanou alergickou reakci po aplikaci deodorantu…