Dotazy od pacientů (3)

• Dobrý den, můj táta je několik dní natekly.. Doslova... Hlava, břicho, nohy.. Nemá vidět kotníky.. P

Dobrý den, můj táta je několik dní natekly.. Doslova... Hlava, břicho, nohy.. Nemá vidět kotníky.. Pořád jen leží. Když vstane, tak se hned zadýcha.. Má dušnost.. Pořádně teď ani nejí, nekouří.. A nemá ani sílu jít do vany.. Měli jsme jet dnes do Sokolova ale zase nikam nechce, ani záchranku zavolat nechce.. Je tvrdohlavy.. Ale máme o něj hrozný strach.. Bylo mi řečeno že to může být od srdce, ledvin... Prosím.. Poraďte... Děkuji

MUDr. Alena Homolková

Souhlasím, je nutné akutní vyšetření na interním oddělení

ráda bych se zeptala, jak dlouho jsou v krvi IgM u listeriózy? Ve 13 tt mi bylo zjištěno z krve, že mám pozitivní IgG složku, IgM negativní. Mám strach, zda jsem mohla listeriózu prodělat na začátku těhotenství. Výsledky: Listeria monocyt1/2a IF IgG pozitivní, Listeria monocyt 4b IF IgG negativní, Listeria monocyt 1/2a IF IgM negativní, Listeria monocyt 4b IF IgM negativní.
    Předem děkuji za odpověď
    S pozdravem

MUDr. Alena Homolková

Dobrý den, IgM protilátky jsou u pac. v průběhu aktivního onemocnění. IgG protilátky svědčí o prodělaném onemocnění.
    Pokud bylo vyšetření provedeno ve 13 letech, IgG protilátky svědčí o onemocnění v dřívější době. T.č. by se nemělo jednat o onemocněn listeriosou

• Dobry den,v únoru jsem měla anginu. A teď v dubnu mám zase anginu. Chtěla jsem se zeptat,jestli to j

Dobry den,v únoru jsem měla anginu. A teď v dubnu mám zase anginu. Chtěla jsem se zeptat,jestli to je normano do měsíce dostat znovu. Dostala jsem silnější antibiotika,ale již 4.den mě lehce boli v krku a mám kasel,kde vykaslavam Hleny.
    Budu rada když mi jakoliv poradíte děkuji.

MUDr. Alena Homolková

Možná by bylo dobře odebrat zánětlivé parametry-FW,CRP,ASLOí

Často kladené dotazy