Dobrý den, minulý rok v květnu jsem byla na odstranění znamének na břiše (na pravé straně dole). V srpnu 2025 se mi udělaly hypertroficke jizvy, které přetrvávají dodnes. Doktorka mi od srpna naordinovala mast Dermovate, kterou tedy používám denně. Zlepšení nastalo (jizvy se trochu zploštily a změkčily), ale ne veliké. Kůži mám již průhlednou, jizvy stále červené. Po vysazení v lednu na cca dva týdny jizvy opět rostly. Co si o tom prosím myslíte? Je bezpečné tu mast používat nadále? Bylo mi řečeno, že ji mám pořád používat dokud jizva nesplaskne. Na jakého specialistu se mohu obrátit? Jaké jiné řešení by se nabízelo?
Dobrý den, s jizvami se dá pracovat i jinými lokálními prostředky než jen Dermovate, jedná se o silný kortikosteroid a déle jak 2 týdny intenzivního promazávání bych ho nepoužívala. Určitě bych s jizvou pracovala co nejdříve a je vhodné provádět i jemnou masáž k uvolnění jizvy.
S jizvou lze postupně pracovat kortikosteroidy aplikovanými do jizvy a poté laserem.
Jizvy běžně řešíme na dermatovenerologii.
Objednejte se prosím na konzultaci a vymyslíme společně řešení pro co nejlepší výsledek.
S pozdravem MUDr. Procházková
Jizvy běžně řešíme na dermatovenerologii.
S pozdravem MUDr. Procházková
Obdobné otázky
- Dobrý den po dlouholetém každodenním pití alkoholu (vína), mám zvýšené jaterní testy Billirubin 9,9, ALT 0,59, AST 1,0, GGT 1,87, ALP 1,28. Sono je v pořádku. Rozhodla jsem se pro abstinenci a celkovou změnu životního stylu. Myslíte, že postupně se mohou výsledky i játra po dlouhodobém pití zcela normalizovat....…
- Injekce B12-na jakou nemoc,léčení je hrazena pojišťovnou.Je nám 82 let a pomáhá nám.Děkuji XXXX.
- Dobrý den, je mi 20 let a obracím se na Vás s prosbou o radu ohledně zdravotního problému, který mě už delší dobu trápí. Už několik týdnů (možná i déle) mám příznaky odpovídající roupům – opakovaně pozoruji jejich přítomnost ve stolici a téměř každý večer pociťuji typické svědění v oblasti konečníku.…
- Syn 20 měsíců má suchý dráždivý kašel a už hodinu kašle s přestávkami tak 3 minuty
- Dobrý den maminka bere léky na draslík a na ředění krve, o Vánocích byla 1 den v nemocnici a od té doby jí nasadili tyto léky, hospitalizovali ji jen se zvracením.. od té doby jí není jako dřív.. je jí 86 let a váží cca 60 kg. Není to těmi prášky.? Calcium bere 1x denně ale ten na to ředění krve 2x…
- Dobrý den prosím vás můj švagr byl včera večer v lese u ohniště a tam šskolaboval. Došel domů a od té doby leží co sni vyzvraci to samé s pitím . Když se postaví na nohy tak se na nich neudrží a lékařskou pomoc nechce můžete mi poradit?
- Dobrý den, mám dotaz ohledně tiků u dětí, co se považuje za normální vývoj a co už je potřeba řešit a lékařem? Dcera (8 let) má již 2 roky různé tiky v oblasti kolem hlavy, nejdřív to bylo různé mrkání a grimasy v obličeji, pak kývání hlavou dopředu a hýbání rameny, pak se to změnilo na pokašlávání a…
- Dobrý den, mám syna 13 let, trápí ho zlé sny o hadech, každé ráno ho místo v posteli najdu v obýváku na gauči, v posteli se bojí. I když jsem s ním zkoušela spát, stejně mi utekl na gauč. U postele má rozsvícenou lampičku, vše jsem s ním zkontrolovala, výsledek je vždy stejný. Poraďte mi jak mu vysvětlit,…
- Dobrý den,léčím se s panickou atakou už 14 let,beru antidepresiva,nekdy se to vrací v lehčí formě.Chtela bych pochopit příčiny téhle nemoci.Myslite že by mi mohla pomoct psychoterapie?
- Dobrý den, asi 14 dní se mi motá hlava. Nejsilnější jsou závratě ráno, je mi z toho až špatně. Je mi 59 let, tlak mám normální ( 135/85 ), tekutin piji cca 2L denně ( čisté vody ), žádné léky neberu. Děkuji
Máte podobný problém? Tito specialisté vám mohou pomoci: