Dobrý den, je mi 20 let a obracím se na Vás s prosbou o radu ohledně zdravotního problému, který
je mi 20 let a obracím se na Vás s prosbou o radu ohledně zdravotního problému, který mě už delší dobu trápí.
Už několik týdnů (možná i déle) mám příznaky odpovídající roupům – opakovaně pozoruji jejich přítomnost ve stolici a téměř každý večer pociťuji typické svědění v oblasti konečníku. Podle příznaků jsem si prakticky jistý, že se jedná právě o roupy. Jinak žádné další zdravotní obtíže nemám. Bydlím sám, takže se nemusím obávat přenosu na další členy domácnosti, ale rád bych tento problém co nejdříve vyřešil.
Chtěl bych se zeptat:
1. Existují účinné léky proti roupům, které jsou dostupné bez lékařského předpisu?
2. Pokud je nutný předpis (např. Vermox nebo jiný přípravek), může mi jej předepsat i jiný lékař než můj praktický lékař?
3. Jsou případně jiné léky (ne pouze doplňky stravy), které tento problém spolehlivě řeší?
Upřímně se přiznám, že moje praktická lékařka je rodinná známá a cítím se velmi nepříjemně o tomto problému s ní mluvit. Mám obavu z trapnosti a z toho, aby se to nějak nerozšířilo mezi známými. Proto bych byl raději, kdyby mi mohl poradit nebo případně předepsat léčbu někdo jiný mimo ni.
Předem Vám děkuji za odpověď a za jakoukoli radu, jak nejlépe postupovat, abych se tohoto problému co nejrychleji zbavil.
S pozdravem
Jakub XXXX
Chtěl bych se zeptat:
S pozdravem
Jakub XXXX
Dobrý den, pane Jakube. Chápu Vaše pocity. Lék může předepsat i jiný lékař, třeba kožní ordinace. Každopádně lékař je člověk, kterému nic lidského není cizí, a i tento problém dokáže zvládnout. S Vermoxem tbl doporučuji zařadit do jídelníčku česnek, ten roupy nemají rádi. S pozdravem
Obdobné otázky
- Syn 20 měsíců má suchý dráždivý kašel a už hodinu kašle s přestávkami tak 3 minuty
- Dobrý den maminka bere léky na draslík a na ředění krve, o Vánocích byla 1 den v nemocnici a od té doby jí nasadili tyto léky, hospitalizovali ji jen se zvracením.. od té doby jí není jako dřív.. je jí 86 let a váží cca 60 kg. Není to těmi prášky.? Calcium bere 1x denně ale ten na to ředění krve 2x…
- Dobrý den prosím vás můj švagr byl včera večer v lese u ohniště a tam šskolaboval. Došel domů a od té doby leží co sni vyzvraci to samé s pitím . Když se postaví na nohy tak se na nich neudrží a lékařskou pomoc nechce můžete mi poradit?
- Dobrý den, mám dotaz ohledně tiků u dětí, co se považuje za normální vývoj a co už je potřeba řešit a lékařem? Dcera (8 let) má již 2 roky různé tiky v oblasti kolem hlavy, nejdřív to bylo různé mrkání a grimasy v obličeji, pak kývání hlavou dopředu a hýbání rameny, pak se to změnilo na pokašlávání a…
- Dobrý den, mám syna 13 let, trápí ho zlé sny o hadech, každé ráno ho místo v posteli najdu v obýváku na gauči, v posteli se bojí. I když jsem s ním zkoušela spát, stejně mi utekl na gauč. U postele má rozsvícenou lampičku, vše jsem s ním zkontrolovala, výsledek je vždy stejný. Poraďte mi jak mu vysvětlit,…
- Dobrý den,léčím se s panickou atakou už 14 let,beru antidepresiva,nekdy se to vrací v lehčí formě.Chtela bych pochopit příčiny téhle nemoci.Myslite že by mi mohla pomoct psychoterapie?
- Dobrý den, asi 14 dní se mi motá hlava. Nejsilnější jsou závratě ráno, je mi z toho až špatně. Je mi 59 let, tlak mám normální ( 135/85 ), tekutin piji cca 2L denně ( čisté vody ), žádné léky neberu. Děkuji
- Dobrý den, jsem po transplantaci vlasů, mám androgenetickou alopecii a chtěl bych stabilizovat původní vlasy, lze předepsat finasterid 1 mg denně? Díky XXXX.
- Dobrý den, chtěl bych se zeptat na postup při vstupní pracovnělékařské prohlídce. Bylo mi sděleno, že se v rámci této prohlídky dělají i drogové testy z krve a při nálezu THC prohlídka neprojde a nedojde tedy ani k uzavření pracovního poměru. Je teď po novém roce v tomto procesu nějak reflektována nově…
- mam plotynky rok.ted lepsi.ale mam velkou zacpu bez tlaku 1 krat za tyden.nejde to hrozny
Máte podobný problém? Tito specialisté vám mohou pomoci: