Dotazy od pacientů (8)

• Dobrý den. Chtěla bych se Vás zeptat, jaký je postup odebírání moče do nesterilní zkumavky v případě

Dobrý den. Chtěla bych se Vás zeptat, jaký je postup odebírání moče do nesterilní zkumavky v případě, že má pacient permanentní močový katetr? Děkuji za odpověď.

MUDr. Veronika Hošková

Katetr zakolíčkovat a po několika minutách vypustit moč do zkumavky,neodebírat ze sáčku.

• Dobrý den, mám takový problém mám fimózu a docela mě to štve. Stydím se to říct mamce. Je mi 13 let

Dobrý den, mám takový problém mám fimózu a docela mě to štve. Stydím se to říct mamce. Je mi 13 let a při masturbaci mi to nevadi. Penis mi de rozevřit do poloviny. Mam strach že budu mit v budoucnu problém. Jde to řešit konzervativně

MUDr. Veronika Hošková

Navštivte ordinaci urologa,zda se jedna o fimozu či jen konglutinace předkožky,pokud bude nutné operační řešení,bude nutny i souhlas rodiče.

• dobrý den je mi 20, nově mě trápí ztvrdlý neztopořený penis, může to být stresem? V rodině máme rako

dobrý den je mi 20, nově mě trápí ztvrdlý neztopořený penis, může to být stresem? V rodině máme rakovinu prostaty a bojím se že je to první z příznaků. Co bych měl dělat?

MUDr. Veronika Hošková

Dobry den,vhodne bude vyšetření u specialisty.Muze se jednat o Peyronovu chorobu ,ale i o závažnější systémové onemocnění.

• Dobrý večer. Od Soboty odpoledne pociťuji lehkou bolest na pravém varleti a večer jsem zjistil že je

Dobrý večer. Od Soboty odpoledne pociťuji lehkou bolest na pravém varleti a večer jsem zjistil že je celkem zvětšené a je dost citlivé. Nějaká rada, ježí na akutní docházku na URL?

MUDr. Veronika Hošková

Ledovat,Brufen a co nejdrive vyhledat urologa nebo alespoň obvodního lekaře

• Dobrý den, už půl roku mám nového přítele a stále se mi vrací zánět močového měchýře, který jsem vžd

Dobrý den, už půl roku mám nového přítele a stále se mi vrací zánět močového měchýře, který jsem vždy přeléčila antibiotiky (konkrétně Biseptol a Cotrimoxazol). Do toho beru hormonální antikoncepci Velmari. Na urologii mi sdělili, že mám pít čaj z lichořeřišnice a brát každý den Blokurimu. Dle…

MUDr. Veronika Hošková

Dobry den,vhodne je vysetreni u urologa,vytery z uretry na chlamydie,mykoplasmata,je zanet mocovoho mechyre spojen i s gynekologickym zanetem? V moči je stale stejna bakterie,nebo pokaždé jiná?…

• mikrohematurie - sono - větší anechog.charakteru cysty cca 2cm, biochemie: moč chemicky : pH 5,0 kre

mikrohematurie - sono - větší anechog.charakteru cysty cca 2cm, biochemie: moč chemicky : pH 5,0 krev (ERY,Hb) 2
    moč sediment: Erytrocyty 11-20, leukocyty 0-4, bakterie 1, hlen 1 MK- neg.
    Jsou to špatné výsledky? A co mě bude ještě čekat: Děkuji

MUDr. Veronika Hošková

Dobrý den, vhodne je doplnit vyšetření na urologii :odběry krve na urea,kreatinin + u muže PSA,CT-IVU a cystoskopie.

Dobrý den, mám problém od čtvrtka minulého týdne [30.5.019] do nýnějžka [3.6.2019].
    Jedná se o mé přirození. Od toho čtvrtka mám na penisu malinké pupínky, které na dotek bolí...když přetáhnu předkožu, tak také bolí. Začalo se to, od včera, zhoršovat a to tím, že mi zčervenala předkožka.…

MUDr. Veronika Hošková

Dobrý den, navštivte urologickou nebo kožní ambulanci.

Dobrý den
    Je mi 15 let a mám problém s přetáhnout předkožku při erekci. Když je v klidu jde to skvěle, ale při erekci to jde stěží. Už jednou se mi při sexu s přítelkyní natrhla předkožka, ale nějak jsem si toho nevšímal. Při sexu je to nepříjemné a neužívám si to a proto se chci zeptat,…

Souhlasím s kolegou, urolog Vás vyšetří a vše Vám vysvětlí . Dr. Hošková