Dotazy od pacientů (4)

Dobrý den, moc bych ocenila pomoc.
    Můj problém se vztahuje k roupům. I přes to, že nemám mladšího sourozence, či nechodím do školky a nestrkám si ruce do pusy (jak vetsina stránek popisuje), mám roupy. Není to poprvé, naopak je mám asi po čtvrté za časový úsek podobný roku se stejnými…

MUDr. Tomáš Tichý

Doporučil bych provést stěr stolice na potvrzení diagnozy. Z léčivých přípravků je k dispozici Vermox 6tbl, z přírodní medicíny k prevenci snad česnek jako příloha stravy.

• Dobrý den, asi před měsícem jsme měli ve škole takový rychlý kurz o zdravotnictví a ukazovali nám, j

Dobrý den, asi před měsícem jsme měli ve škole takový rychlý kurz o zdravotnictví a ukazovali nám, jak se podává injekce. Asi po 2 minutách, co jsem to sledoval se mi začalo dělat nějak slabo, měl jsem trochu pocit na omdlení a musel jsem se jít napít a až pak vše odeznělo.
    Já vím, možná…

MUDr. Tomáš Tichý

Pokud by se podobné potíže objevily opakovaně při obdobné situaci,uvažoval bych o jiné práci, zkuste absolvovat stáž v nemocnici a pak se teprve rozhodněte.

• Dobrý den, předevčírem jsem byl s kamarádkou která fetuje(Pícha si) u vody na Rybách.. Pichla se mi

Dobrý den, předevčírem jsem byl s kamarádkou která fetuje(Pícha si) u vody na Rybách.. Pichla se mi o háček do prstu a tekla ji krev..Háček sem opět nahodil a po 5 minutách vytáhl a pichl jsem se o něj taky.. Jaká hrozí nákaza Hiv nebo zloutenkou?

MUDr. Tomáš Tichý

Dobrý den,pro přenos HIV či VHC je nutná masivní masivní kontaminace rány infikovanou krví, ve vámi popsaném případu přenos HIV či inf. VH typu C nehrozí.

• Dobry den, na brigádě jsem dostala vzor dokumentu určeny pro obvodnimu lékaři. Lékař dokument odmítá

Dobry den, na brigádě jsem dostala vzor dokumentu určeny pro obvodnimu lékaři. Lékař dokument odmítá vyplnit. Místo toho mi vytiskl výpis ze zdravotní dokumentace, ve kterém je o mnoho více informaci než které jsou zaměstnavatelem požadovky. Je to v souladu s GDPR? Mohu se nějak proti tomuto…

MUDr. Tomáš Tichý

Dobrý den, jde zřejmě o Vstupní prohlídku do zaměstnání. Posuzujícím lékařem může být váš registrující lékař nebo závodní lékař sjednaný zaměstnavatelem. Oba potřebují řádně vyplněný formulář Žádosti…