Dotazy od pacientů (4)

• vhodný implantát s najnižším výskytom kapsulárnych kontrakciíí

Dobrý deň p. doktor, vedeli by ste mi poradiť najvhodnejší implantát? Čaká ma reoperácia kvôli kapsulárnej kontraktúre. Teraz som mala silikóny značky Eurosilikone . Ďakujem.

MUDr. Pavel Holuša

Dobrý den, určitě bych doporučil implantáty zn. Mentor, které statisticky mají lepší výsledky než impl. konkurence.

• Modelace a augmentaci

Dobry den,byla jsem na konzultaci u nekmenovaneho dr...po porodu mam povisle prsa a chci si je dat zvednout a vyplnit silikonem pro dokonaly efekt...rekl mi jak to je onicem,ze si to dam a za 5let mi to padne a budu muset na reoperaci, trosku me dojal protoze,je mi jasne,ze kuze pracuje ale neverim ,ze mi to ladne za 5-10let na takovou uroven,ze bych musela na reoperaci...dost me odradil tesila jsem se ze mi poradi a zbavi me komlexu a misto toho mi vysveltil jak se to vlastne neda...rada bych znala vas nazor a domluvila si pripadnou konzultaci .Dekuji

MUDr. Pavel Holuša

samozřejmě osobní konzultaci si můžete dohodnout přímo na naší recepci telefonicky...Body klinika

• lipografting víček II.

ptala jsem se na lipografting fo oblasti nad horní víčko (oblast pod obočím), aby se to trochu vyplnilo a oko nevypadalo tak propadle - nemyslela jsem přímo aplikaci do víčka jako takového.
    Můj operatér tvrdí, že to není žádný problém a že s tím mají zkušenosti, ale přiznám se, že mu už po mé nepovedené operaci moc nevěřím (i když se jedná o známého plast. chirurga z Perfect clinic Praha),a i když mi zákrok nabídl zdarma jako korekci.
    Jsem ochotna si lipografting i zaplatit, pokud najdu opravdu zkušeného lékaře. Na vaši kliniku jsem dostala dobré reference, tak jsem si vás dovolila oslovit. Ráda bych znala ještě lékařský názor na komplikace lipograftingu z vaší zkušenosti ohledně cyst nebo zatvrdlin v oblasti obličeje. Můj operatér tvrdí, že v malém množství je riziko minimální, že problémy nastávají při aplikaci velkého množství tuku např. u zvětšení prsou nebo výplní jiných částí těla.
    Nevím, jestli je to moc troufalé zeptat se, zda nemáte doporučení na někoho, kdo by s tím měl zkušenosti. Případně, zda se lze k vám objednat na konzultaci a posoudit můj případ osobně.
    Moc děkuji.

MUDr. Pavel Holuša

já jsem místu aplikace rozuměl dobře. Cysty a zatvrdliny jsou v malých množstvích opravdu vzácné. Konzultace u mne nemá asi cenu, platí to, co jsem vám sdělil v předchozí korespondenci. Na víčko si netroufnu. Ke konzultaci, alespoň mailem, bych vám doporučil prim. MUDr. Zálešáka z FN Olomouc.
    S pozdravem,
    Ivo Menšík

• Lipografting víčka

Dobrý den pane doktore,
    chtěla bych se zeptat na možnost lipograftingu do oblasti nad horní víčka. Jsem půl roku po plastice horních víček a bohužel jedno oko se moc nepovedlo. Již před operací tam bylo málo tuku a operatér zřejmě vzal víc kůže, takže se oko působí propadlým dojmem. Operatér mi nabídl možnost korekce doplněním tuku - asi by se jednalo o malé množství. Jiní lékaři mě od toho zrazovali (vzhledem k lokalitě, která není moc vhodná pro tuto metodu, nemožnost odhadnout, kolik tuku zůstane, případný vznik olejových cyst nebo kalcifikace). Proto bych se Vás chtěla zeptat na váš odborný názor. Na vaší klinice lipografting obličeje nabízíte, proto předpokládám, že s tím máte také zkušenosti. Jsem z toho dost nešťastná, proto bych byla ráda za váš pohled na věc. Děkuji.

MUDr. Pavel Holuša

Lipografting do víčka je možná procedura k řešení vašeho problému, ale musí ji provádět někdo, kdo tuto proceduru opravdu ovládá. Víčka jsou v tomto ohledu absolutně nejdiskrétnější oblastí. I když provádím lipografting obličeje, jedinou oblastí, na kterou si netroufnu, jsou právě víčka. Ale ještě jednou na závěr - ovládá-li váš chirurg tuhle proceduru opravdu dobře, pak ano.

Často kladené dotazy