Dotazy od pacientů (17)

• Přetrvávající bolest po krátkodobém intenzivním používání myši

předminulý týden jsem byl na jedné brigádě, kde se strašně moc klikalo myší (v průměru téměř, co sekunda to klik). Byl jsem tam 3 dny. Třetí den jsem musel pracovat levačkou. Od té doby mě ruce pořád bolí, přestože jsem doma hodně omezil sezení u počítače. Nebolí mě prsty, ale…

Mgr. Martina Crhová

Dobrý den, patrně jste si přetížil svaly předloktí až k rameni. Určitě bych doporučila nějaké ošetření, to by pomohlo. Zkuste se ozvat.

• Diastasis recti

Dobry den,
    Jsem tehotna a zistila jsem ze mam Diastasis recti - je mozny prosim pomahat s tim behem tehotenstvi a po porodu?

Dekuji!

Mgr. Martina Crhová

Dobrý den, urcite je to mozne, cim drive, tim lepe!

• Tejpování bříška

Dobrý den. Jsem v 25tt a trápí mě bolest v podbříšku. Nemůžu chodit na dlouhé procházky, a když tahám svého ročního syna, tak tomu taky moc nepomáhám. U dr mám vše v pořádku. Chtěla jsem se zeptat, jestli mi pomůže tejpování? Děkuji, Jitka

Mgr. Martina Crhová

Dobrý den, tejpování by mohlo pomoci odlehčit tah a napětí v břiše a tím zmírnit bolest, určitě mohu doporučit!

• Problémy s bolestí chodidla

máte prosím zkušenosti s bolestmi chodidla. Pravidelně běhám, ale už pár měsíců mě trápí občasné bolesti jak při běhu, tak v klidu. A radou některých - ať prostě přestanu běhat a ono se to spraví, se smířit moc nechci:)

Díky za odpověď.

Mgr. Martina Crhová

Dobrý den, chápu, s tím se podle mě smiřovat nemusíte :) můžeme se na to zkusit podívat a uvidíme, co by se s tím dalo dělat. Kdyžtak se ozvěte. Díky

• Únik moči po hysterektomii

Dobrý den!
    Jsem více jak rok po hysterektomii. Následkem operace je problém s nechtěným únikem moči. Nikdy před tím jsem žádný problém s močovými cestami neměla. Dle lékařů se vše zahojilo dobře. Myslíte, že byste mi mohla pomoci?

Mgr. Martina Crhová

Dobrý den, určitě by bylo vhodné s tím pracovat, takže myslím, že Vám mohu pomoci. M.

• bolest bederní páteře vystřelující do noh

Dobrý den, prosím můžete mi pomoci., Jedná se o lumbální spinální stenózu,bolí mne bederní páteř,bolesti vystřelují do noh.. Předem děkuji a zdravím.

Mgr. Martina Crhová

Dobrý den, záleží na rozsahu stenózy, ale s bolestmi Vám určitě pomoci mohu. Martina

• Zablokované esíčko

dlouhodobě mě trápí bolest zad v bederní oblasti. Před pár lety jsem byla u ortopeda, udělal mi rentgen a řekl, že mám ochablé páteřní svalstvo. Pak to na nějakou dobu přešlo a teď mě to bolí (píchá) celodenně hlavně v levé části nad hýždí a poslední měsíc mě k tomu začalo bolet…

Mgr. Martina Crhová

Ano,je možné se objednat i bez doporučení lékaře,to neni problém. Muže tam toho byt více,to by se ukázalo az dle vyšetření,co to je.
    Martina C.

• tejpování kojenec

zabýváte s i tejpováním pupeční kýly u kojenců? Syn má necelých 7 týdnů a pup. kýla se mu začal tvořit. Rádi bychom, aby se mu to "nerozjelo" do horšího stavu.
    Děkuji za odpověď
    Veronika

Mgr. Martina Crhová

Dobrý den, ano, zabývám. Výsledky tejpování jsou patrné již brzy a dá se začít už u tak malého miminka. Ozvěte se a domluvíme se blíže. Martina C.

• Hrudni pater - problem se nadechnout zhluboka

Dobry den, pani magistro. Nevim, jestli to sem patri a muzu se s timto obracet na fyzioterapeuta, ale zkusim to :) Mam skoliozu patere, v hrudni casti. Posledni dobou mam problem se poradne zhluboka nadechnout a nejvice me to trapi pri sportu (behu). Navic mam sedave zamestnani, kde vim, ze cely…

Mgr. Martina Crhová

DObrý den, určitě by bylo možné vaše potíže řešit, tak mi zavolejte a domluvíme si termín fyzioterapie. díky.

• Horni zkrizeny syndrom

Dobry den,

trpim hornim zkrizenym syndromem, tj. predsunuta ramena, slabe mezilopatkove svaly a fixatory lopatek, prakticky nefungujici prsni svaly.

Kdysi jsem chodil do posilovny a tam problem (kdyz telo nefungovalo jak melo) spis prohloubil, nyni od zacatku roku…

Mgr. Martina Crhová

Dobrý den, horní zařízený syndrom je velmi častou dysbalanci, která se dá vhodně zvolenou terapii upravit. Nejdříve je ale potřeba udělat vyšetření, tak se mi ozvěte a zkusíme terapii vymyslet.…

• Křivá pánev, vytahaný křížový vaz v koleni

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli by jste dokázala vrátit zpět do své přirozené polohy křivou pánev a vytahaný křížový vaz v koleni. Důvod je pád z koně.. Tyhle dvě mě trápí nejvíce, jsem v bolestech ale bohužel mi ještě nikdo z fyzio. nepomohl. Jsem aktivní sportovec, 20let, žena.

Mgr. Martina Crhová

Dobrý den,urcite se s vašimi potížemi dá pracovat. Chtělo by to komplexni vyšetření a od toho by se odvíjela terapie. Ozvěte se a neco vymyslime. Martina

• brnění ruky

Dobrý den, ráda bych se s vámi poradila. Je mi 34 let, jednoho dne jsem se probudila a přeležela jsem si krk, takže jsem s ním nemohla moc hýbat, prakticky jsem nemohla otočit hlavu na pravou stranu, měla jsem to ztuhlé, po týdnu jsem to rozhýbala a v pohodě, ale od té doby pociťuji menší bolest…

Mgr. Martina Crhová

Dobrý den Šárko, určitě bych Vám mohla pomoci, ale potřebovala bych Vás vyšetřit. Může ta být více věcí, které to mohou způsobovat. Zavolejte mi a domluvíme se.
    Díky
    Martina

Zveme vás na návštěvu

• Hormonální nevyrovnanost?

Dobrý večer, je mi 34 let, mam 2 děti 3,5 a 2 roky. V dubnu jsem podstoupila přerušení vejcovodů a zhruba od září mám nepravidelnou menstruaci a začalo se mi tvořit akné, předtím jsem měla vždy menstruaci pravidelnou a akné se mi netvořilo. Zabýváte se i touto problematikou, mám se objednat?…

Mgr. Martina Crhová

Dobrý den, vaše potíže mohou být v důsledku hormonálních změn. Nepravidelnou menstruaci cvičením můžeme upravit, takže se buď objednejte či zavolejte a domluvíme se. Díky. Martina Crhová.

• bolest trisel

Dobrý večer jsem 35 tt a už pár týdnu mě trápí bolest trisel která je někdy snesitelná někdy sotva chodím. Nejhorší je chůze a v noci když se chci překročit pak se přidává i bederní pater a kyčle. Tak se chci zeptat co může být příčinou a jestli je nějaký jiný ,,lék" než porod. Popřípadě…

Mgr. Martina Crhová

Dobry den, urcite by bylo potreba udelat vysetreni a jeste nejlepe pred porodem. Kdyztak mi zavolejte a domluvime se, jake mate moznosti a co s tim delat.
    Diky

• Praskání v kloubech

Dobrý den, v poslední době pociťuji praskání ve velké části kostí a kloubů. Jak v krční páteři, tak v ramenních kloubech i jinde.V noci mám občas i bolesti v ramenou.Taktéž mi hodně tuhnou svaly, i když pravidelně cvičím. Řekla bych, že čím více chodím, tím je to horší. Chtěla bych se Vás zeptat,…

Mgr. Martina Crhová

Dobrý den, doporučila bych Vám vyšetření terapeutem a na základě diagnostiky by se individuálně sestavil léčebný plán. V případě zájmu se ozvěte a domluvily bychom se na blíže.
    Díky
    Martina

• Valgózní kotníky, propadání nožní klenby - dítě 4,5 roku

Dobrý den, můj syn má valgózní kotníky a propadá se mu nožní klenba. Doporučení cvičení sbírání míčků, chození bosky, po kulatině, ortopedické boty a vložky zkrátka nepomáhá. Vždy je mi řečeno, že problém je v oblasti kolen a břicha, ale nikdy není doporučeno opravdu efektivní cvičení, které…

Mgr. Martina Crhová

Dobrý den paní Kadlečíková, doporučila bych Vám obrátit se nejlépe na terapeuta, který se specializuje na dětskou fyzioterapii. Pokud máte zájem, mohla bych Vám někoho doporučit.
    Martina…

• cucání palce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné za pomocí Vámi nabízené terapie řešit i problematiku tříletých dětí - cucání palce. Kamarádka z Prahy mi doporučovala, že ano, ale než se k Vám objednám, raději se ptám, abych neblokovala místo potřebným. Děkuji a jsem s pozdravem ivana

Mgr. Martina Crhová

Dobrý den, konkrétně bych doporučila obrátit se na terapeuta, který se zabývá dětskou problematikou. Zavolejte mi a dám Vám doporučení, kterého terapeuta zvolit.