Dotazy od pacientů (9)

• Dobrý den pane doktore jsem těhotna a nemužů najít lékaře aby mně vysetril tak by se chtěla zeptat j

Dobrý den pane doktore jsem těhotna a nemužů najít lékaře aby mně vysetril tak by se chtěla zeptat jestli přibírat pacienty Děkuji

MUDr. Ludmila Krutská

u nás jsou dveře otevřené. Stačí přijít a domluvit se.

je nutný lékař-gynekolog, který vede konzultace v ruském jazyce,protože čeština to chápu špatně

MUDr. Ludmila Krutská

Dobrý den, vedeme konzultace i v ruském jazyce, podívejte se do kontaktů a ozvěte se nám. Hezký den

• Dobrý den,chtěla jsem se informovat mám problémy intimního rázu.Pálí a bolí mě uvnitř pochvy mohla b

Dobrý den,chtěla jsem se informovat mám problémy intimního rázu.Pálí a bolí mě uvnitř pochvy mohla by to být kvasinkiová infekce děkuji za odpověd

MUDr. Ludmila Krutská

Dobrý den, ano, mohla (mimo jiné). Nejlepší bude návštěva a vyšetření u Vašeho gynekologa.

• Dobrý den mám dotaz. Je mi 16 let, a přítele nemám. S gynekologem jsme se dohodli na antikoncepci je

Dobrý den mám dotaz. Je mi 16 let, a přítele nemám. S gynekologem jsme se dohodli na antikoncepci jelikož občas potřebuji s cyklem hýbat. Předepsal mi antikoncepci Ayreen. První prášek si mám vzít v první den menstruace. Ale MS mi má začít 2.2.2018 a zrovna bych si ji potřebovala o 3 dny posunout.…

MUDr. Ludmila Krutská

pokud opravdu potřebujete posunout menzes už teď, zkusila bych gynekologa navštívit znovu a požádat jej o Norethisteron. ten měsíčky oddálí. Až posléze dle rady gynekologa nasadíte…

chtěla bych se zeptat zda si mohu nechat zmrazit vajíčka, i když zatím nemám žádný zdravotní problém. A pokud ano, tak kam zajít a kolik to stojí na dobu neurčitou?

Děkuji. Magda

MUDr. Ludmila Krutská

Dobrý den, určitě můžete, podrobnosti Vám sdělí v každém centru umělého oplodnění (IVF centrum). Velmi zhruba se může jednat o částku +-50 tisíc plus poplatek za každoroční uchování vajíček (třeba…

Dobry den muze se stat ze jsi doktor nevdimne 9 tydnu ze plod nema srdicko.dekuji

MUDr. Ludmila Krutská

Dobrý den, v 9. týdnu je již srdíčko plodu dobře viditelné. Teoreticky se však může stát, že při vyšetření je akce srdeční vidět a dojde k její vyhasnutí až s odstupem po vyšetření.

• Dobry den chtela bych jse zeptat jestli jse muze stat ze potratova pilulka muze byt podana po 9 tydn

Dobry den chtela bych jse zeptat jestli jse muze stat ze potratova pilulka muze byt podana po 9 tydnu tehotenstvi.Dekuji

MUDr. Ludmila Krutská

Dobrý den, tzv. potratová pilulka by měla být podána nejdéle do 7 týdnů stáří těhotenství. Později se již přerušení těhotenství provádí chirurgickou metodou. Odpověď na Vaši otázku je tedy ne,…

• Dobrý den , chtěla bych se zeptat jsem ještě panna a půjdu si předepsat antikoncepci a chtěla bych s

Dobrý den , chtěla bych se zeptat jsem ještě panna a půjdu si předepsat antikoncepci a chtěla bych se zeptat jestli mě budou vyšetřovat jen hmatem jako ultrazvukem a nebo i preventivně že mě budou prohledávat
    Děkuji předem za odpověď

MUDr. Ludmila Krutská

gynekolog vás určitě vyšetří ultrazvukem přes břicho, v případě potřeby lze připojit vyšetření pohmatem přes konečník.

• Operace dělohy, ano či ne?

Dobrý den p. doktorko, je mi 46 let. Porodila jsem jedno dítě.
    Jedna věc je ta operace dělohy, jinak jsem už fakt nešťastná z Depo Provery, kdy teď si ji už fakt píchnout nenechám, ale jak zastavit to špinění až krvácení? A to 28.8. jedeme na dovolenou.
    Moc děkuji za Vaši odpověď.…

MUDr. Ludmila Krutská

Dobry den, spineni i krvaceni se da zastavit ted akutne Norethisteronem (tablety), dalsi reseni treba po navratu z dovolene. Nemusi to nutne byt operace.
    Hezky den