Dotazy od pacientů (6)
Dobrý den, trhali mi osmičky (schovaná), otok jsem měl první 3 dny a pak začal ustupovat den ode dne, i bolest. Nyní je to 5 dní od zákroku, bolest už jen dole na čelisti a na jedný straně už ukoušu oříšky. Stále mám ale pocit, jakobych měl posunutou čelist, čelistni kloub, jaké přiznaky by s…
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
pět dní po extrakci je brzy na hodnocení hojení
Dobrý den , mám otázku . Objevil jsem v předsíni dutiny ústní pod kůží oválné bulky které nejsou vidět ale pouze cítit po přejetí jazykem, je jich kolem dvanácti , jsou 3-4 mm veliké , Nebolí mě . O co by se mohlo jednat ? Je mi 17 let a jsem nekuřák ani nekonzumuju alkohol
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
bulky jsou tedy pod sliznicí? A jsou tuhé nebo po zatlačení z nich vytéká slina?
dobrý den chci se zeptat může se mi točit v hlavě občas i ze zubu moudrosti který mě bolí a je asi zanícený zanět ,když chci čistit mezizubní prostor mezi sedmičkou a osmičkou tak to strašně píchá a bolí nemůžu to ani čistit tam je to bodavý pocit jak nějaký nerv nevíte co by to mohlo být a jestli…
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
nechte si udělat rentgen, určitě tam bude někde hluboký kaz, jestli cítíte bodavou bolest.
Dobrý den mám cistu na dásní a najednou mi z toho nejspíš vytéká hnis mám dotaz jeslí to je dobře že vytéká nebo zda ne je to slané a žluté děkuji za odpověď
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
hnis je žlutý, je potřeba udělat rtg. Máte v ústech časovanou bombu.
Dobrý den,lehce mě při zkusu jidla pobolívá 6 v pravo nahoře.Je to mrtvý zub,s krásně vyplněnym kořenem a je vyplněn bilou plonbou.Bolì mě asi 2,5měs.,nechci o zub přijít.Rtg je bez změn.Dá se prosìm nějak zachránit.Myslím,že vytrhnutí,je už to poslední.Koušu raději na druhé straně.Děkuji za…
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
možná stačí vyartikulovat výplň, nebo ji snížit, aby nebyl zub přetěžovaný. To Vám udělá lékař, který dělal bílou plombu
jakou částku obnáší kód 00501 u stomatologie při trhání zubů s umrtvením injekcí ?
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
takový kód neexistuje, trhání zubů s anestezií hradí ZP
Autor
Často kladené dotazy
Dobrý den, trpím celodenními úzkostmi a v poslední době se můj stav zhoršil. Snažím se používat r
to, co popisujete, se u úzkostných stavů objevuje…