Dotazy od pacientů (8)
zlaty stafilokok
Dobry den,pritel ma v koleni Zlateho stafilokoka uz si nevime rady...v Bruntale i v Šumperku ho nechteji operovat.Na jedne operaci uz byl ale dostava se mu to do kosti i do druheho kolene.Nemohl byste mi poradit co dal?Mame dve male deti a doktor mu dnes rekl ze o nohu prijde.Dekuji
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, tohle onemocnění vyžaduje většinou náročnou léčbu, nezřídka za hospitalizace, kterou Vám nabídnout nemohu. Rozhodně Vám neporadím takto skrze internet. S pozdravem J.Sztefek.
Doporučení obvodního lékaře
Dobrý den, je potřeba k návštěvě Vaší ordinace mít doporučení obvodního lékaře ? Jsem u Vás objednána na pondělí s bolestmi kyčle.
Děkuji za reakci.ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, není potřeba doporučení, v pondělí se uvidíme. S pozdravem J.Sztefek.
Vyšetření sonem
bolí mne vnější strana chodidla až pata, možná je to patní ostruha. Pokud se objednám u Vás v Havířově, můžete to zjistit sonem nebo budu muset někam na rtg?
Děkuji za odpověďODPOVĚĎ LÉKAŘE:
dobrý den, objednejte se k vyšetření, pokud takhle budeme korespondovat, tak nic nevyléčíme.možno sono i RTG, dle akt. nálezu. S pozdravem J. Sztefek.
Bolesti kolien
Úraz kolena v lete - 22 Jún
Úraz kolena na majstrovstvách - 5. Február
Dobrý deň. Predovšetkým sa Vám chcem poďakovať, že čítate môj príspevok a za Vašu odpoveď.
Minulé leto (asi 22. Jún) sa mi stal úraz s ľavým kolenom. Vo výskoku mi kamarát dopadol na
koleno (z boku). Bola to veľmi veľká bolesť, a na nohu som nemohol poriadne došliapnúť veľmi dlho.
Bol som s tým u chirurga, ktorý zo snímkov z RTG usúdil, že to nie je žiaden závažný úraz.
Koleno ma bolelo, nie vždy, ale bolelo a často mi v ňom pukalo pri vystieraní nohy.
Nuž nechal som to tak. Celé leto som potom nič nehral. V septembri som znova začal pomaly hrať,
ale samozrejme noha bola zoslabnutá a nebolo to ako predtým. Zašiel som s tým teda za ortopédom,
ktorý ma poslal na magnetickú rezonanciu. Čakal som na ňu asi mesiac. S výsledkami som znova prišiel
za ortopédom, z ktorých usúdil, že s kolenom nič nemám. Bral som to teda športovo a znova som zaćal hrávať.
Avšak vo Februári na majstrovstvách slovenskej republiky som zrazu do pravého kolena dostal obrovskú bolesť.
Snažil som sa tomu chvíľu odolávať, pretože nás bolo málo a predsa to boli mjstrovstvá. Ale potom som tú bolesť
už viac nezniesol a prestal som znova hrať. Zašiel som za zdravotníćkou, ktorá mi na koleno dala flector gél a bolesť
po odpočinku pomaly prešla. Znova som iśiel s kolenom, teraz s pravým za ortopédom, ktorý mi iba vyčítal, že
nemám ku nemu chodiť s každým úrazom. Od tejudalosti som znova nehral, pretože ma už bolelo aj druhé koleno.
Chvíľu som chodil na rehabilitácie, s ľavým kolenom, ale bolelo ma aj to pravé. Ortopéd mi na pravé koleno dal iba
gél a lieky od bolesti. Dúfal som, že bolesť prejde, ale pri pokuse znova hrať bolesť znova prišla.
Momentálne nehrávam nić, a rád by som sa opýtal, čo si o tom myslí skutočný odborník.
Ďakujem pekne za Váš čas.ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, pokusím se odpovědět na Váš dotaz, i když je to pro mě bez vyšetření věštění z křišťálové koule. Především forma komunikace tímto způsobem není vhodná. Na tomto webu nemohu dát odkaz ani na telefon ani na mailovou adresu, to si vygooglete. Napište mi do mailu, popř. pošlete výsledek magnetické rezonance, nebo event. i RTG, pokud máte k dispozici. Pak bych byl schopen odhadnut více. Pokud vycházím z toho, že na magnetu není nález a nyní Vás bolí i druhostranné koleno, nejvhodnější by bylo začít brát výživu na klouby, Condrosufl 800 nebo 400. po 2m užívání by měl být efekt. S pozdravem J.Sztefek.
GANGLIOM ZÁPĚSTÍ
Dobrý den. Na levém zápěstí mám gangliom. Mohu se s tímto problémem obrátit na Vás. A jak operaci provádíte? Moc děkuji za odpověď. Veronika S.
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, tyto problémy samozřejmě léčím, můžete se obrátit. Oper. řešení není vždy nutné, vysvětlení bych podal raději osobně. S pozdravem J.Sztefek.
Vyboceny palec
Dobry den,
da se ortopedickou pomuckou resit vyboceny palec? Vyboceni neni klasicky u palce na noze, ale u posledniho kloubu u malicku na noze. Jedna se o 17 kluka a je to dedicne.
Dekuji za odpoved. S pozdravemODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, odpověď na tuto otázku není jednoduchá, nutno posoudit nález a RTG, pokud říkáte, že je to dědičné. TEprve pak lze stanovit optimální řešení. Objednejte se do naší ambulance. Děkuji a zdravím J. Sztefek.
Dotaz na léčbu plazmou
Vážený pane doktore, obracím se na Vás s dotazem ohledně mé paní. Manželka je kadeřnice ( tím pádem asi víte o co jde ) a podle názoru jejího ortopéda má opotřebované loketní úpony. Je Vaše léčba plazmou taková, aby tyto loketní klouby stabilizovala? Manželka má totiž bolesti a ortoped jí aplikuje injekce proti bolesti, které jí sice pomůžou, ale vždy jen na nějakou dobu.
já Vám moc děkuji za odpověď přejí hodně štěstí v dalším roce.ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, odpovědět jsem schopen až po vyšetření Vaší paní, takto skrze internet nelze stanovit diagnozu a tím i účinnost léčby krevní plazmou. Na mých webovkách je tel. číslo, 5.1: můžete zavolat a objednat se. S pozdravem J.Sztefek.
Lze něco udělat s bolesti kolene?
Dobrý den, prosím o radu, manžel byl 16.9.2016 na laparoskopické operaci pravého kolene, /subchondrální skleroza, zúžení kloubné štěrbiny/. Bolesti v noci i přes den ustaly, ale chůze je stále bolestivá. Zejména po ránu, než nohu trochu rozchodí. Můžete nám nějak poradit co se s tím dá dělat. Neužívá žádné léky proti bolesti. Na kontrolu má jít až na jaře.
DěkujiODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, rozhodně Vám nejsem schopen poradit takto přes internet. Bez vyšetření a prostudování nálezu to nepůjde. Zavolejte ve čtvrtek 5.1. na tel. číslo, které mám na webových stránkách a domluvíte si termín schůzky. S pozdravem J.Sztefek.
Autor
Často kladené dotazy
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na flek, který se mi udělal v podpaží (mírně pod podpažím). Nejprve
Dobrý den, může se jednat o přehnanou alergickou reakci po aplikaci deodorantu…